Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2024/04/06
Írta: Amy | Hozzászólások: 6 | Kategóriák: Blog Helló Amy!

Hy darlings! \m/ ♥

Ez egy régóta esedékessé vált Helló Amy, ráadásul a 15. része a sorozatnak (lehet lassan ez is megéri a saját címkéjét, de akkor a blog címke az totál felesleges… de megcsináltam, legyetek boldogok :D), mert azért zajlik az élet rendesen a blogon kívül (csak éppen a blogon nem). Nem mintha nem mondhatnám el magamról, hogy nem zajlik az élet, és nincs is írói blokkom, csak szokás szerint nincs jó időérzékem, és előrébb teszem a szórakozást, mint az úgymond „kötelességet”.

Arra a kérdésre, hogy vagyok, azt tudnám válaszolni, hogy jól, köszönöm. Nem panaszkodom. Vannak nehezebb napok, mikor minden idegesít, olyankor vagy magamba fojtom, vagy valakinek kifakadok. Szerencsére, van kihez fordulnom, így mondhatni egyensúlyba tudom tartani a lelki békémet. Koncertekre is havi szinten el tudok jutni (tudoooom, már ezer éve galériáznom kellene), vannak szép új könyveim (majd tartok fotózós napot, mert amúgy is kellene pár dolgot Vintedre felraknom), úgyhogy tényleg nem ártana ezzel a hobbimmal is foglalkoznom.

Viszont, hogy tartsam magam a szokásomhoz, kaptok egy listát, mi minden történt, mert nem emlékszem, hogy mi mikor történt, így meg egyszerűbb (vagy nem – hehe).
» Napjaim javarészt az írással telik, vagy az írás tervezésével. Egyszerűen most olyan lendületet kaptam, amilyet már régen nem, úgyhogy ezt most ki kell használnom. Néha kapok 1-2 olyan nevet, ami tökéletesen beleillik abba a világba, amit elképzeltem. Fun fact: Dimitrihez jött az egyik.
» Mondtam, hogy sikerült jegyet szereznem a Darren Shan dedikálásra augusztusban? Kb. mintha egy gyerekkori álom válna valóra. Igaz, hogy csak a vámpíros sagája van meg, de tervezem beszerezni a többit is.
» Jól haladok a Sims fordítással is, bár mostanában nem fordítottam neki nagy figyelmet. Nem mindig van kedvem hozzá, értitek.
» Említettem korábban, hogy Instagramon rátaláltam egy nőre, akinek megérintett a története. Konkrétan 2022-ben két hurrikán is hat hét különbséggel „segített” a házát, amit amúgy pár hete újított fel az utolsó szögig, tönkretenni. Most építkeznek, igen, ugyanoda, ahol eddig. A kilátásért maradtak, de már olyan beázhatatlan rendszert építettek, hogy nem lesz ott hurrikán, ami elvinné a házat. Igen, felépítettem Simsben egyébként, lehet nemsokára bemutatom, milyen. De nyilván nem olyan, mint élőben, mert bizonyos határokat a Sims nem enged megvalósítani.
» Last.fm-en megdöntöttem már a tavalyelőtti rekordomat, pedig még csak áprilist írunk…
» … hoppá… kedden volt TIZENNYOLCADIK éve, hogy megnyitottam az első blogomat. Ez már valami nagy dolog, nem igaz? Nyilván megünnepeltem egy hatalmas Burger Kinges rendeléssel (viva la fizetés a hó elején, whehehe).
» Van egy sziklaszilárd elképzelésem, mit akarok csinálni 5 éven belül. És ebben senki és semmi sem állíthat meg. Babonából nem mondok semmit. Majd úgyis megtudjátok.
» Végérvényesen elkaszáltam a Witchert, mint sorozatot. Marad a source material, a könyvek, és persze az a három csodálatos játék, aminek nemsokára jönnek a folytatásai.
» Tudok róla, hogy lesz Fekete Tőr Testvériség sorozat. Elképzelhető, hogy csinálok hozzá oldalt, de ahhoz az kell, hogy ne legyen csalódás a szereplőválogatás. Mert oké, J. K. Rowling ott volt, mikor keresték Harryéket, és Warden is ott lesz, de 2025-nél előbb úgysem lesz belőle semmi, ennél többet nem tudok. Addigra hátha itthon is kijön az új könyv. Nem mintha nem lenne már így is 12-13 előrendelve… na mindegy.
» Szeretnék majd apránként összegyűjteni férfiparfümöket, amik emlékeztetnek a fiaimra. Areh-é és Getáé már megvan (fejben és emlékben az illata, de majd idővel).
» A Brothers of Metal elintézte, hogy összerakjam a viking vámpírjaim történetét. Zseniális lesz, legalábbis gondolom én. Ja, novemberre van már jegyem rájuk. Koncerten meggyőztek, hogy az egyik kedvenc viking témakörben mozgó zenekarom legyenek.
» Anne-nek hála rátaláltam a borítókra az AI-nak köszönhetően. Mivel néhány karakterem megjelenésében lehetetlen, hogy létezzen (Geta például), ezért bátran nyúltam a mesterséges intelligenciához. Fontosak a lányok is, nyilván, de ahhoz nem egy olyan társadalmat kellett volna felépítenem, ahol férfiuralom van. Meg sokszor spoiler a nő szerepe. Nyilván azokat, akiket találtam a fejemben lévő karakterek megszemélyesítésére, akadályokba ütközik, így meg legalább nincs baj. Mert oké, ez is felhasznál valamit másoktól, de mivel címszavakból rakom/raktam össze a borítókat és a portrékat, nem érzem magam veszélyben.
» Apropó, Klau volt az első, aki befejezte Areh-et, és valamikor egyszer csak kiteszi a kritikáját is… mert a gyerek is türelmetlen, nemhogy én, bár én már olvastam.
» Idén se tartottunk húsvétot, úgyhogy el fogok hervadni. Egyszer biztos, de az majd 40-50 év múlva. Remélem.
» Szeretnék még jegyet szerezni az alábbi zenekarokra (eladó egy vese!): Five Finger Death Punch, Powerwolf, Visions of Atlantis, Arch Enemy + In Flames, Within Temptation… ja, pont a drágábbak, de mondjuk a VoA még egész elfogadható áron van.
» Nyilván jó lenne végre kihajítani az agyamat is egy Orbit Culture koncerten, ha már az első turnéjuk jó 3/4-e teltházasra sikeredett. Hát olyan instant venném rá a jegyet, mint ide Lacháza, rá VIP upgrade-del. Határozottan zseniálisan nagy élmény lenne.
» Elterveztem, hogy végre valahára beépítem magamnak az edzést az életembe, most, hogy már látom, mit és hogy szeretnék. Ezt könnyű lesz kivitelezni, mert a munkahelyemen kötelező (lesz). Ráadásul, nem kell megerőltetnem magam, mert amióta leestem a lépcsőn, azóta a térdem nem úgy működik, ahogy kellene (mit vársz így 30+osan magadtól Amy úgy mégis?!)
» Hogy állok amúgy most párkapcsolat terén? Nos, sehogy. Nem tudom eladni magam, nem is fogom. Feladni sem fogom, mert olyan nincs a szótáramban, de valahogy valamit mégis kellene kezdenem ezzel a témával. Lehet velem is van a baj, hogy én „válogatok, mert nem egy Xavier Alvaro (nyilván senki nem is lesz)”. De na, az embernek legyenek elvei. Lehet, hogy nem is nekem való ez az egész, és hagynom kéne a fenébe, mert előbb magamat kell felépítenem.
» Több mobilos játékba is belekezdtem, amik ideig-óráig lekötnek, de az ígéretesebbekről fogok írni egy rövid ismertetőt szerintem. Némelyik tényleg jó, és a legtöbb működik Wifi nélkül is.

És így röviden ennyit, amit most mondani akartam nektek. Csakhogy lássátok, élek még, és nem raboltak el (bár a fáraóm igen… ritkán ad szünetet, de na, nem foglalkozhatok mindig vele). Legyetek jók!


Hagyj kommentet!
április 07 2024

Micsoda aktivitás, gratulálok a sok pozitivitáshoz. Szuper tervek remélem mindent sikerül megvalósítanod, és elérned. Nagyon aktív időszaknak nézel elébe.

április 09 2024

Hajrá, csajszi 🙂 mindenképpen tele vagy tervekkel és programokkal, és valósuljon is meg mind 🙂

április 09 2024

Annyira örülök, hogy ilyen boldog sorokat olvashatok tőled. Árad belőle a pozitívitás. __< de tudod milyen vagyok : D a borítók amugy rohadt jók lettek, már amelyiket láttam. Most kíváncsivá tettél mi az 5 éves terved, de megértem, hogy nem árulod el, nem is szabad. Én is azt vettem észre, ha elmondom, akkor nehezebben tudom valóra váltani. Szóval igen. A párkeresést teljesen megértem, valahogy ez nem a mi világunk ^^" viszont biztos meg lesz az a bizonyos valakink egyszer :3 az edzéshez hajrá, én is ismét neki fogok állni: D

április 09 2024

Nagyon szuperek ezek a dolgok, amiket leírtál. Akkor elmész Darren Shannal talizni? ☺️ picit irigy vagyok. Sims sajna nálam is off jó ideje, de megmondom őszintén, hiányzik. 😃 lehet a valaki az éledbe akkor érkezik, amikor nem várod☺️😘

április 12 2024

Nagyon jó volt olvasni a bejegyzésed, ez a sok örömteli dolog kicsit engem is feltöltött. Jó, hogy vannak terveid. 😊 A párkapcsolatok nem könnyűek, de biztosan sikerülni fog az is! 😊

április 12 2024

Bár nagy részt dumálunk xD szóval sok újat nem tudtam meg 🤣 Igen, én voltam az első 🥰 Nagyon jó volt olvasni a könyvedet és azóta végre kiraktam a kritikámat is a könyvedről😍 Örülök itt is, hogy sok pozitív történik veled 🥰 Mondjuk, egy újdonság van.. A pasikról sose beszélsz velem xD

BOLDOG BLOGSZÜLINAPOT😘

Alább tudsz üzenetet hagyni.