Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/10/23
Írta: Amy | Hozzászólások: 1 | Kategóriák: Blog

Hy darlings! ♥ \m/

Egy jó ideje már érlelődött bennem egy poszt, ami szerint ideje lenne megmutatnom, hogy kik azok a YouTuberek, akik munkásságát heti rendszerességgel követem. Sokan nem lesznek, így se győzöm az ajánlóból törölni azokat, akik nem voltak szimpatikusak nekem… na de, mindegy is. A zenekarok csatornáit hadd ne kezdjem ide sorolni, mert abból rengeteg van, és nem lenne elég nap rá, hogy mindet bemutassam X”D.

Radics Peti

Kivel mással kezdhetném ezt az aranyos listát, mint fajtársammal? Radics Petit a szinkronparódiái miatt lehet ismerni, az újabb generáció azonban a Facebook-idiótákból ismerhetik, ami szerintem elég szomorú, mert bár vicces, ahogy a karaktereket megszemélyesíti, az a rögvalóság, amit ott láthatunk. Teljesen jogos, hogy nem „keresi” többet, mert az a felháborító, hogy ilyen dolgok léteznek. És egyet is értek vele. Nagyra tartom, amiért kitart az elvei mellett, és próbálja a nézőit a helyes úton tartani (vagy terelni)?
Ugyanakkor, még ha reklámoznia is kell, azt is humorosan, szellemesen teszi, így észre sem veszed, hogy mutatni akar valamit. Egy nagyon kreatív, tehetséges emberről van szó, akit úgy kell elfogadni, ahogy van. Ha mindenki túljut azon, hogy elereszt néha egy-két káromkodást (pedig nem szokott), akkor egy nagyon szerethető figurát ismerhettek meg.
Mindenképpen ajánlom, hogy először a Hitler tanár úr paródiáival kezdjétek, valamint a Heti Vlog sorozata is figyelemre méltó. Főleg ez, és ez a videó az, ami miatt rendkívül tisztelem ezt az embert.

Néha van úgy hogy félre kell tenned a világot, hogy el tudj merülni a sajátodban! Hogy emlékezz arra ki vagy, honnan jöttél s hova akarsz eljutni…
Radics Peti | 2018

A(z egyik) kedvenc videóm tőle:

Nessaj

Már sajnos nem emlékszem, hogy melyik videójával találtam meg Nessajt, de amilyen vicces egy figura, iratkoztam is fel. Javarészt gamer videókat láthatunk tőle, néha vlogot is, bár sajnos nem láttam még az összes videóját, pedig dolgozom rajta erősen :D.
Amit mindenképpen ajánlok tőle, az az Until Dawn végigjátszása. Sok játékosét láttam, de Nessaly mester magasan viszi a prímet.

A kedvenc videóm tőle (jelenleg, mert ez friss):

Otherworld

Az Otherworld-ös srácokat Nessaj-jal ellentétben pontosan meg tudom mondani, melyik videójukkal kezdtem követni, azóta pedig, mikor csak időm engedi, garantáltan rákattanok a csatornára, mert olyan film-, sorozat- és játékajánlókat mutatnak be, amik nekem jócskán az érdeklődési körömbe tartoznak. Kedvenc rovatom határozottan a Gorefest, mert Kinson egy hős, hogy sokszor a legértelmetlenebb filmért is képes videót csinálni, csakhogy mi is megismerhessük, miért ne (vagy éppen miért) nézzük meg az adott alkotást. Mondjuk, amit a Dark Floors-ról mondott, azt kiegészíteném, mert negyedik megnézésére teljesen átjön a film mondanivalója. Egyébként, a zenékből ítélve, Kinson fajtársam lehet, de erre bizonyítékot nem találtam még.

A korhatárok miatt csak azt a videót hoztam, amivel megismertem a munkásságukat:

Freak Show

A srácok a listámon a legfrissebbek, akiket követek, de csak azért, mert nem találtam rájuk előbb. Mindennel foglalkoznak, ami horror: filmek, játékok és sorozatok előnyben. Néha vannak live streamek is, de azokra eddig nem ültem be, pedig kellene. A cica miatt meg plusz piros pont.
A Klisékereső az egyik kedvenc rovatom, a másik pedig a 8 dolgos rovat, és valóban, tudtak nekem olyat mondani/mutatni, amit még én se tudtam, pedig egy ideje olvasgatok már mindenféle horror kulisszatitkot.

Őket ez a videó óta követem, és mindenkinek ajánlom.

Játékpartizán

FreddyD-t nem kell szerintem bemutatnom. Sajnos egy jó néhány éve egy másik posztban szereplő videóssal együtt már nincs a videósok között, de amit hagyott, az maradandó. Freddy azzal vált híressé, hogy pocsék játékokkal játszott, és ehhez rendkívül sajátos, vicces anekdotákat fűzött hozzá. Sokáig volt rajta egy műanyag maszk, a vége felé azonban már lefelezte, hogy legalább a szemeit lássuk.
Néha-néha nosztalgikus hangulataimban előkeresem a kedvenceimet, és jókat nevetek. Tényleg egy hiánypótló csatornája volt.

Az ő munkásságát ezzel a videóval kezdtem:

A lépcső, lépcső… mondatért mai napig elkap a röhögőgörcs.

Kon-Troll

A srácok szintén a gamer kategórián belül vannak, és leginkább a vicces GTA V játékmenetükkel lettek ismertek. Sokan emiatt is ismerik őket, pedig nem az volt az első videó, amit feltöltöttek. Kezdetben csak Konrád és Pencz voltak, azóta Pencz magánéleti(?) okok miatt ritkábban látható már, sőt, ha jól tudom, azóta nem is szerepelt. Már a csevegőkben sincs. Kicsit csalódott is vagyok emiatt, és bár látom, milyen videókat tesznek fel, a csapat vele volt az igazi, így sajnos mostanában nem követem őket, pedig Gurmi még szimpatizáns egyed is (számomra).

Szerencsére, pontosan emlékszem, melyik is volt az a videó, amivel elkezdtem őket nézni:

Dancsó Péter – Videómánia

Ki lehetne-e hagyni Magyarország egyik legismertebb videósát, Dancsó Petit a listáról? Áh, dehogy. Igaz, némelyik mostani videóját nem nézem végig, mert valahogy nem fog meg, de ettől még vannak igényes videói. Először filmkritikákat töltött fel, később már humoros darabok is megjelentek a csatornáján. A kritikákkal nem is lett volna baj, még a környezetváltás is jót tett neki. A poszteres hátteret mondjuk én személy szerint szerettem, egyedivé tette a csatornát. A dalai nem az én világomba tartoznak, azokról nem tudok nyilatkozni, a reakcióvideókról szintén nem.

Neki talán ez volt a legelső videója, ami miatt feliratkoztam a csatornájára.

Vidman

Vidman tegnap töltötte fel 3 év után az új videóját. Hosszú betegség után találkozhatunk újra vele, így aki igényes humorra vevő, azoknak mindenképpen ajánlom. És ne lepődjünk meg, hogy mára az alábbi videó lett a legfelkapottabb videó a videók között. Elég hosszú egy három év volt ez így 2016 szeptemberétől, mit ne mondjak.

Most ezt az aktualitását hoznám, hiszen ezzel tért vissza, és máris mindenkit az ujjai köré csavart.

Simon – Dumaragu

Simon szintén egyike volt azoknak, akik páratlan humorukkal ragyogták be a videómegosztót, ámde sajnos már nagyon régóta nem találkozhattunk vele. Értem én, magánélet az magánélet, ahhoz mindenkinek joga van, mikor mennyit oszt meg belőle, de azért néha hiányzik. Sokan azt hiszik a mai napig, hogy igazából Simon az Pencz a Kon-Troll csapatából, pedig semmi köze hozzá az animáláson kívül.

Simontól ez volt mindig is a kedvenc videóm, mert van igazság is benne, meg humor is. Pont ahogy azt megszerettem tőle annak idején.

Poppen Atelier / Doll Art Studio

Ideje egy kicsit külföldre eveznünk, mert látszik, hogy hazánkból szinte csak az erősebb nem képviseltette magát. Azonban itt most egy merőben más téma következik, mint a horror és a humor.
Poppen egy fehérorosz származású leányzó, akit leginkább az arcfestési technikája miatt követek, bár személy szerint kedvelem az akcentusát is. Sok babának varázsolt már új arcot, ami miatt mindig elfog az irigység, hogy neki milyen istenadta tehetséget adott a jó Isten. Egyszerűen jó nézni, hogy az után gyártott kínai minőséget olyan egyediséggel varázsolja újra, hogy csak lesek. Bár nem tervez fantasy témájú babákat készíteni, mégis megbújik valamennyire, főleg a horoszkópos sorozatában. Igaz, most a legutóbbi mérleg videója miatt picit csalódott vagyok, mert nem találta el azt a kettősséget, amiről a jegy valójában szól, de ez már csak a mi problémánk ^^”.

Nem ez volt az első videója, ami miatt követni kezdtem őt, de ez illik nagyjából a blog „profiljába”.

Kelsey Impicciche / 100 Baby Challenge

Egy jó ideje létezik a 100 baba kihívás, aminek legrészletesebb leírását itt láthatjátok magyarul. Sokan megpróbálták már, és fogják is még, de nem tudok még olyanról, aki valóban be is fejezte ezt a kihívást.
Bár nekem is fut egy Simses kihívásom, biztos, hogy a 100 baba kihívást nem fogom megcsinálni. Nem azért, mert nem lenne jó egy hatalmas családot irányítani, hanem mert mindenki ezt csinálja, mert ez a divat, és tudjátok, mennyire divatellenes vagyok.
Nem Kelsey az első, akit Sims-témában követtem, de az elődje sajnos egy ideje abbahagyta a Youtube-ozást, így ő maradt nekem. Vicces egy lány, és ezek mellett szeretem a humorát és a stílusát is. Plusz, mikor házakat válogat, el tudok lesni egy-kettő ötletet a saját játékomba :3.

Így akit érdekel Kelsey kihívása, alább tudja elkezdeni.


Hagyj kommentet!
december 12 2022

[…] évekkel ezelőtt volt egy ilyen összeállításom, ez azóta sem változott, főleg azért, mert őket még mindig követem. Annyi különbséggel, […]

Alább tudsz üzenetet hagyni.