Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/12/12
Írta: Amy | Hozzászólások: 7 | Kategóriák: Blog

Hy darlings! ♥ \m/

Még évekkel ezelőtt volt egy ilyen összeállításom, ez azóta sem változott, főleg azért, mert őket még mindig követem. Annyi különbséggel, hogy azóta bővült a lista, akiket szeretek követni, és néha órákat is eltöltök a csatornáján, hallgatva (vagy nézve, ha nagyon érdekel az adott téma) a mondanivalóját. Remélem, mások is jönni fognak, és nézni fogják őket, mert én az ő munkásságukat csak dicsérni tudom, és meleg szívvel ajánlani.

RetroShock!

Az intró zene, a humora… a minden. Egyszerűen imádom ezt a csatornát, és garantálom, hogy a régi idők nagy filmjei biztos új megvilágítást kapnak, ha ezeket a videókat megnézed. Főleg, hogy azóta több szólását átvettem a saját szóhasználatomba is, innen is respect! A nevetés garantált, most szólok.

A(z egyik) kedvenc videóm tőle:

G. V. Cooper

A következő alanyunk kétszer is szerepelni fog, mert mindkét csatornáját követem, és szinte az összes videóját láttam már legalább kétszer. Nagyon sok témát feldolgozott már, ami bűntényekkel foglalkozik, ráadásul még mindig nem fogyott ki belőlük… szerencsémre. Próbáltam olyan videóját kitenni, ami nem annyira morbid, mégha a témái többsége azok is, de most ezt hoznám ide, mert ez az egyik kedvencem. Erről a témáról én is rengeteget olvastam már, és tőle is megtudtam egy pár dolgot.

G. V. Cooper History

G. V. második csatornája nem olyan, ami bűntényekkel foglalkozik, hanem más érdekességekkel a világból. Számos embert mutatott már be, akiknek nagyon érdekes élettörténetük van, ráadásul már két olyan személyről is készített egy-egy nagyon terjedelmes és részletes videót, akik nálam kimondottan előnyt élveznek. Mondanom se kell, miért éppen ezt a videóját szeretném nektek megmutatni. E. A. Poe amúgy is közel áll hozzám, így aki esetleg még nem tudott róla semmit (mert mikor én tanultam, még csak említésképpen se szerepelt irodalomórákon, és most meg nem hiszem, hogy bekerült volna a tananyagok közé), annak mindenképpen ajánlom a következő videót.

Wun-Wun

Ez a pali egy zseni. Ha a fantasy világban akarsz elmélyülni, főleg, ha annyira szereted a Witchert, a Gyűruk Urát, vagy éppen a Trónok harcát, mint én, vagy még sokan mások (zárójelben megjegyzem, a Trónok harca engem pont nem vonz, de mindegy). Mindent érthetően magyaráz, visz bele poént is, ha esetleg unalmas(?!) lenne egy videója, így ha esetleg tanári pályára adná a fejét, én garantáltan járnék az óráira, mert zseniális az előadás módja, és nem alszol el egy percre sem. Bár azért egy picit csalódott vagyok, hogy a Witcher második évadát nem folytatta… de mondjuk, megértem, mert látni már ott, hogy a sorozat szerzői magasról tesznek a forrásanyagra, és még Henry tudását is félretették. Úgyhogy a harmadik évadot sem várom már annyira, mert aki nem tisztel egy világot, és akar egy fantasy sorozatot, az ne egy már kész világot tegyen tönkre. Mondjuk, nem láttam már két hete, mik a fejlemények…

Ja, és ha úgy hitted volna, hogy majd megkapod a Witcher sorozatát, tévedsz (megkaptad belinkelve, tessék). Értelemszerű, melyik videója jön. Amivel megismertem.

Űrkutatás magyarul

Ezt a srácot csak pár hete követem, mert szeretem az űrkutatás azon részét, amikor nem a fizikai részéről beszélünk (tudom, kötelező alapja a fizika, de nekem attól alapból megfájdul a fejem, mert humán beállítottságom végett előbb érdekelt az irodalom és a történelem, mint a fizika és testvérei), de például azt tudni, hogy vannak-e élhető bolygók, vagy mekkora az a csillag, ami jelenleg tartja a legnagyobbnak járó címet, vagy éppen hol tart a James Webb, az igenis érdekel. Ezzel biztos, hogy megleptelek titeket, de engem ez nagyon érdekel.

Az a vicces, hogy mikor fizika órán elkezdtünk a csillagokról tanulni, akkor én ilyenekre számítottam, erre mindenféle hülyeséget tanultunk, amik hozzátartoznak az alapvető emberi műveltséghez. És jó, nem hülyeség, de az én agyam instant bekapcsolja a „Hát ez mordori nyelven íródott, én meg nem szólalok rajta” gombot, és onnantól kezdve nem megy.

Szabó Beatrix

Ezt a lányt is nagyon régóta követem, és érdekes témákat dolgoz fel, és ő is a bűntények után érdeklődik. És eddig egyik sem dolgozta fel kétszer ugyanazt a témát, akiket követek, bár akkor is megnézném, mert mindenki előadásmódja más és más, és nem biztos, hogy mindenki ugyanazt mondja el. Mert lehet, hogy valaki kihagy egy infót, amit a másik elmond. Értitek.
Na de, ha szimpatikus személyiséggel akarsz ismerkedni ezzel a világgal, akkor vele kezd.

Karolina – magyarul

Karolina egy Angliában élő lány, így az akcentusán ne lepődjetek meg. Igenis érdekes videókat csinál, így érdemes követni, mert sokszor olyanokról is beszél, akikről még a híradó sem számol be, csak az Internet népe. De ez a videója olyan, aminek van még három része, így ajánlom. Főleg, ha edzett a gyomrod hozzá. Én már ezek mellett aludni és enni is tudok, annyira megedződtem.
Ui.: nem, nem róla neveztem el Areh szerelmét. Már előtte is jócskán megvolt a név.

BŰNtények Podcast

A hangminőséggel még ne foglalkozz, idővel jobb lesz, de ez volt az első videója Szatmári Péternek, amit hallottam tőle. Nem mintha nem lenne már előtte négy nagyszerű személy, de mivel neki is vannak érdekes videó, ezért ráfüggtem. Azt rólam tudni kell, hogy a beszédhang nagyon-nagyon fontos nekem, és ha valakinek pár perc után idegesít a hangja még háttérben is, azzal nem tudok előrelépni. Vele még élőben is beszélgetnék, mert kellemes a hangja, és választékosan beszél.


Hagyj kommentet!
december 12 2022

Ezek a listák nagyon nagyon jók és ahogy néztem őket telivannak érdekes témákkal. Köszönöm, hogy bemutattad őket.

december 12 2022

Szuper ajánló, köszönjük 😊😊

december 12 2022

Ezek érdekes témák, köszi az ajánlót 😊

december 13 2022

Nagyon jó lett ez az ajánlód🥰 Vannak köztük nagyon érdekesek, amelyeket még én is megnéznék talán. Egyiket se ismertem eddig. Köszönöm hogy bemutattad őket😊

december 13 2022

Azta, nagyon érdekesek, köszi az ajánlót☺️

december 18 2022

Szabó Beatrix csatornáját én is követem, a többit viszont nem ismertem, de nagyon érdekesek, szóval ezer meg egymillió köszönet érte, hogy bemutattad. Imádom ezeket a témákat olvasni, de hallani még jobb róla, nagyon jó kikapcsolódást nyújt.

Ajánlok még neked kettő lányt, remélem tetszeni fog:
Iza: https://www.youtube.com/@IzaChannel
Aniz: https://www.youtube.com/@anizdem/videos

Ők is hasonló témákban mozognak, érdekesen és misztikusan beszélnek. Imádom őket is.

Remélem tetszik 😀

december 18 2022

Nagyon érdekesek. Én nagyon a szívemen viselem a dolgokat nem igazán nekem valóak, de azért néha szoktam nézni, mert valóban érdekes,és informatív.

Alább tudsz üzenetet hagyni.