Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/10/20
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Cikkeim

Sose gondoltam volna, hogy én valaha egyszer ilyen jellegű poszttal fogok jelentkezni, de most úgy éreztem, hogy muszáj. Friss élményem van, és egy dolgot azonnal leszögeztem magamnak: én nem fogok idáig jutni. Tőlem ez rendkívül szokatlan lesz, lehet, hogy az utolsó.

Azt az alcímet adnám neki, hogy figyelj magadra.

A történet tényleg friss, az elmúlt 48 órában zajlott le. Muszáj kiírnom magamról, mintegy tapasztalatként, meg motivációként, meg talán főleg tanulságként, miért érdemes jobban figyelnünk magunkra.

Na, elég, ennyi volt a hatásvadászatból.


Anyumon nemrég életmentő műtétet hajtottak végre. Súlyos vérzéssel került kórházba, még az utolsó pillanatban. A miérteket eloszlatnám annyiban, hogy nem volt idő a sok munka miatt szűrésekre járni. Ma hoztuk el a zárójelentést, amiben ott virított a legfontosabb dolog, amiről nem is hinnétek, hogy szükségetek van a szervezeteteknek: a vas. Nem fogok olcsó viccet csinálni belőle, hogy megoldom én ezt fülessel, mert nem tudom pótolni. Örököltem a vashiányosságot, így nekem ez főleg érzékeny és fontos téma, mivel kódolva van bennem. Vasat kell szednie, a legnagyobb dózisban.
Sokszor ezért volt rosszul a szívével, ez okozta a túlzott vérzést is részben, pluszban, öcsém születése után nem működik az egyik petefészke. Annyi vér gyűlt benne össze az elmúlt időszakban, hogy megrepedt, és a rendes menzesz mellett az is darabokban távozott. Nem a horrorfilmek a horrorlátvány, elárulom, mert az volt az. Mint egy nagyon vörös céklaszelet. Egy időre el is ment a kedvem a céklától…
Legegyszerűbben úgy tudnám ezt ábrázolni, mint két elemet. Mikor az egyik elemnek energiára (vérre) van szüksége, elveszi a másiktól, ezzel lemerítve őt. A vér csak gyűlt, szinte elvéve a többi szervtől, ami ájulást, szédülést, pár perces emlékezetkiesést is okozott. Magasabb emeleteken a légnyomás még jobban befolyásolta ezt.

Anyumnál konkrétan ott kezdődött, hogy cisztákat talált a mellében. Az egyik pingponglabda nagyságúra növekedett, és már a legrosszabbra számítottunk. Sebészeti úton hat számjegyűként eltávolították volna. Mammográfia után fogta a kezelőorvos, és leszívta ingyen.
Nem könnyebbülhettünk fel még akkor se, mert várnunk kellett az eredményekre. Mind negatív lett, csak gyulladások, azokat meg borogatni kell, elmasszírozni babaolajjal. És ennyi.
Viszont a vérzés ekkora már súlyosbodott. Kérdezhetitek magatokban jogosan, ha annyira gáz volt a helyzet, miért nem ment orvoshoz már az elején? 10-16 órás munkamenettel lehetetlen. A cégéről nem nyilatkoznék, így is már írásban rájuk küldtem a Jurassic Parkot, hogy késik a táppénz, hogy rágcsálja meg őket egy T-Rex… az ember még azt se kapja meg, ami amúgy jogosan jár neki.
Azzal már nincs gond, most már elviekben ezzel sem. Várjuk a szövettani eredményt, vissza kell menni kontrollra. Vasat kell szednie, és egy hónap múlva úgy fog kinézni, mint aki sose került ennyire az életminőség aljára. Már csak a szepszis hiányzott tulajdonképpen. Ugyanez vitte el szegény dédmamámat is 91 évesen…

Miért tartottam fontosnak ezt megosztani az olvasókkal? Hogy ne kelljen ilyen szörnyűségekkel, legrosszabb esetben a legrosszabbal találkoznotok.

Érzitek, hogy valami fáj, viszket, éget, csíp, szúr? Azonnal orvos! Ne higgyétek azt, hogyha lefekszetek aludni, vagy bevesztek rá gyógyszert elmúlik. Nem, aminek fájnia kell, az fog is. Igen, sokan vannak, igen, tudjuk, milyen a magyar egészségügy, de kell az nektek, hogy az orvos, a nővér meg még ki tudja, milyen egészségügyi dolgozó ott helyben leszúrjon? Anyumnak konkrétan ezeket mondták: Meg akar halni? Nem akar élni? Csoda még, hogy életben van!

Ahogy nemrég Anyuval ezt visszavezettük, mi miért történhetett, azonnal megértettem, hogy nem lehet csak úgy a szőnyeg alá söpörni a bajokat, mert azok lehet, hogy annyira túlnőnek, hogy végem van. Nem egy problémám van, de ezek után eldöntöttem, hogy erőt veszek magamon, és végig fogok járni mindent. Nem egyszerre, szépen sorjában, vagy ahogy – tapasztalatból – az orvosok küldenek. Azt már évekkel korábban olvashattátok, hogy megjártam az endokrinológiát, mivel arra gyanakodtam, hogy azért nem tudok lefogyni, mert bent van valami probléma.

Se az ultrahang, se a nőgyógyász nem talált semmit, endokrinológus nem mutatott ki pajzsmirigy-alulműködést, így olyan téren jó, hogy bent nincs gáz. Viszont egy másik nőgyógyász elmondta, hogy a hormonháztartásommal igencsak probléma van, így kezelni kell. Két hónapig kaptam fogamzásgátlót, aminek jó és rossz oldalairól akkor írtam. Harmadik alkalomra már nem kaptam, mert konzultációra kellett volna mennem, viszont nem tudtam egyszerűen időt szakítani rá a munka miatt.

Egy szó mint száz: bármi gyanúsat észleltek magatokon, azonnal forduljatok szakemberhez, mert lehet, hogy az életetek a tét!!!


Alább tudsz üzenetet hagyni.