Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/09/25
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: My Fit Diary

Miközben éppen azon vagyok, hogy elmúljon a fejfájásom, a netet olvasva több cikkbe is belefutottam. Bár ne tettem volna.

Ahogy azt a címből is sejthetitek, találkoztam egy olyannal, amiben az a személy mindenféle csodaport meg szert fog használni a fogyása során. Annyi biztos, hogy idősebb nálam, és nő az illető. Nem, nem ismerem, és valami random oldalon találtam, amit kihozott a Google.

A fogyásnak és az egész életmódváltásnak egyetlen egy kis titka van, amit mindenkinek észben kellene tartania (és igazítania a pénztárcájához): akaraterő!

Az ilyen csodaporok, kapszulák borsos áruk miatt igazán nem a magamfajta célközönségnek valóak, de amúgy sem hiszek bennük.

  • Egy ilyen por el fogja indítani a fogyást? Nem.
  • Bármilyen kapszula tenni fog azért, hogy felállj a géptől? Nem.
  • Az ilyenek adnak bármilyen motivációt is? Nem.

Az egy dolog, hogy eldöntötted, hogy változtatsz magadon, ezért büszke is vagyok mindenkire, aki erre hajtja a fejét, de az ésszerűtlen megoldásokat nem szeretem. Hány ilyen-olyan sikertörténet van, hogy nem használt egyetlen egy testépítő kazettát, nem vett semmit, hogy ezen változtasson.

Anya mondta mindig, hogy minden az agyban dől el, és ez így is van. Lehet, hogy valaki meg az én módszeremet, az önerőből, mindenféle segítség nélküli életmódváltást ellenzi, de emberek vagyunk, mindenkinek másképp kell megoldani a problémát. Ha lenne is pénzem ilyen csodaporokra, előbb törne le a kezem, minthogy egyáltalán pénzt adjak ki értük, vagy beszéljek egy dietetikussal. Én látom, min kell változtatnom, mit kell ennem/innom, mit nem szabad. Azt is tudom, melyik testrészemre mit kell csinálnom, hogy az még ha lassan is, de elkezdjen visszavonulni.

Annak örülök, hogy anno kiderült, hogy semmi belső problémám nincs a hormonokon kívül. Ezt tudom gyógyszerrel kezelni, bár lehet, hogy egy erősebb kellene. Viszont lehet, hogy ennek meg több idő kell, míg kifejti a hatását. De jövő héten amúgy is el kell mennem a következő adagot felíratni. Előre látom, hogy ott valami kaland lesz.

Az edzést sikerült heti három alkalomig felhúznom, azt is jó egy-másfél órára. Direkt olyan számlistát írtam, amik alatt emlékszem, mit kell csinálnom, hogy hasson. Szinte csalódottan vettem tegnap észre, hogy a Primo Victoria után nincs több dal, amire csinálhatnék valamit, úgyhogy még sétáltam pár kört a lakásban levezetőként, majd nyújtottam. Közben szigorúan 4-5 korty vizet iszom, és igen, sikerül úgy megizzasztanom magam, hogy nem öltöztem abba a nevetséges joggingba. Úgyis utálom, mikor hallom a susogást…

Ráadásul dilemmában vagyok, hogy mivel nem tudom, mit együnk a szülinapomon. Nehéz úgy, hogy olcsó is legyen, finom is, és egészséges is. Szerencsére rögtön vissza tudom fogni magam, mikor elszalad a fejemben a kívánságló olyanokért, amiket már nem eszek. És ha ennék is, bűntudatom lenne utána, hogy ettem. A joghurtos torta még mindig családi kedvenc, talán az lesz, még nem tudom. És talán először mondom azt, hogy a kaják Szent Grálja, a mogyorós csirke nem fog az étlapon szerepelni. Igaz, hogy az erős paprika és az újhagyma miatt tényleg tisztítja a szervezetet, de a plusz cukorral is számolok, amit az erősségük enyhítésére szoktunk beletenni. Még nem tudom :/

És ha már ennyit pofáztam, inkább megyek, és edzek. A fejfájásom meg múljon el. Lehet azért fáj, mert nem edzettem még :D.


Alább tudsz üzenetet hagyni.