Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal Chat
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
GYIK (Gyakran ismételt kérdések)

Miért pont Nox Arcana?
Az ő zenéjük igazán tökéletes hangulatot tud adni bármikor, amikor csak írásba fogok, és olyan misztikusan hangzik a nevük. Amilyen latinmániás vagyok, nem kellett sokat keresnem, hogy rájöjjek a nevük jelentésére, és nőként szerintem megengedhetek magamnak ennyi titokzatosságot ;).

A hidden objectek miért kedvencek?
A történetük és a grafikájuk miatt. És nem, egyáltalán nem olyanok, mint amiket még suli alatt játszottunk, hogy időre keress meg x darab tárgyat egy képen. Sokkal több lakozik bennük.

A Polyvore-szettjeid között miért mindegyik fekete?
Nem mindegyik fekete, vannak néha nőiesebb, színesebb darabok is, de azokhoz nem mindig passzolnak a metal előadók dalcímei. Sokak fejében sajnos nem fér össze a színes ruhatár a metallal, hiába próbálom én egybe vegyíteni a kettőt, nem mindig sikerül. Pedig szerintem elég vagány tud lenni egy-egy összeállítás.

Kapunk még Polyvore-hoz hasonló kollekciókat?
Amint utolértem magam, biztosan.

Mikor lesz több olvasónapló?
2019 januárjától erősen rajta vagyok az ügyön, hogy ez változzon.

Mennyi könyvre számíthatunk?
A kívánságlistámon 1000+ fölött járunk, úgyhogy egy darabig biztos lenne olvasónapló, csak néha az idő is befolyásol.

Lesznek albumértékeléseid is?
Tervezem egyébként, hogy lesz, úgyis évekre lenne akkor mondanivalóm, amennyi zenekar és kiadvány létezik.

Miért nincs annyi hidden object, mint korábban?
Igazából durván 3 hónapja nem játszottam eggyel sem, és amikkel korábban igen, azoknak még nem írtam meg az értékelődoksiját, így ezért vagyok éves lemaradásban már. De próbálok majd idéntől ezen is változtatni :).

Lesznek nagyon személyes bejegyzések?
Már nem érzem szükségét mindenemet felpakolni a netre. Nem mondom azt, hogy néha nem fakadok ki valami miatt, mert van úgy, hogy jobbnak látom lejegyezni. De amit tényleg nem netre szánok, azokat naplóba írom.

Sims 2? Az már lejárt!
A 3-hoz a gépem videokártyája nem megfelelő, és kellene még hozzá belső memória, és a pénzem most nem arra akarja elkölteni magát :). A 4-hez meg nincs már türelmem.

Mi jó van abban, ha valaki csak metalt hallgat?
Nem tudom, nekem ez tetszik, ez nyugtat meg (mert igenis nyugtat), és igen, vannak olyan előadók, akiknek nem tetszik a munkásságuk nekem, de ettől még nem oltogatom a rajongóikat meg magát a zenekart. Nekik meg az nem tetszik, amit én hallgatok, na bumm. Nem tagadom, voltam depressziós, de azoknak az időknek szerencsére vége van, és a zenekar maradt már csak, ami néha emlékeztet rá. Öngyilkos meg tömeggyilkos hajlamaim sincsenek, és nem vagyok egyetlen szekta tagja sem.

Metal is Religion…? Ez sértő a vallásos emberek számára!
Nem én mondtam, hanem a Powerwolf! Én csak szimpatizálok ezzel a mondattal!

Hol ajánlhatok neked sorozatot, hogy mit nézz meg?
Chatben, és nyugodtan linkelj valami ismertetőt, hátha felkelti a figyelmem! 😉

Ki a kedvenc testvéred az FTT-ből?
Ha muszáj egyet választani, akkor Phury, de igazából mindenkit szeretek. A szívem csücske mondjuk Rehvenge, de már tűkön ülve várom Lassiter könyvét.

Sok van még hátra az Amy Loves Metalból? Vagy az is már az enyészeté?
Sok zenekar új, nem hallgattam annyiszor még, mint mondjuk egy Nothgard-ot, ezért nehéz róluk bármit is írni, de 2019-ben ez is másképp lesz.

A cseréid közül hányat ismersz személyesen is?
4-6, a többiekkel szeretnék minél hamarabb találkozni.

Tudtad, hogy a lila a kielégítetlenség színe?
Meg az eleganciáé, a luxusé, a kreativitásé, a harmóniáé… egyes országokban királyi szín, máshol a gyász színe… ezt csak egy humorista vetette fel, szóval… 🙂 oh, és ne felejtsem el, uniszex szín.

Mikor láthatunk képeket a szobádról?
Amint úgy néz ki, ahogy én akarom. Sok téren maximalista vagyok, ez az egyik.

Nézel valami animét?
A Sailor Moont rendszeresen követem, mivel nem sok részt láttam, mikor leadták még sok-sok évvel ezelőtt a tévében, és valahogy már elképzelni sem tudom még egyszer magyar szinkronnal. Hol angol, hol magyar felirattal nézem, mikor hogy vagyok türelmetlenebb ;DDD.
De ehhez hasonló, vagy vámpíros démonos animét néznék szívesen, és ismerem a Vampire Knightot, köszönöm. Tervezem is a mangákat beszerezni.

Milyen könyvet nem fogsz soha, de soha elolvasni?
Alkonyat, Éhezők viadala, Szürke ötven árnyalata.

Negan?
Imádás a részemről, bár a képregényben eleinte nagyon is utáltam őt. De vannak olyan mozzanatai, amiket látni akarok a sorozatban, remélem, ezek bent is lesznek. Jeffrey Dean Morgan tökéletes lett a szerepre, elég gyakran szoktam montázsvideókat hallgatni/nézni. A képregényben is ugyanilyen morbid humora van, talán pont emiatt vonzó a szememben.

Mi a véleményed a netes balhékról?
Nem foglalkozom velük túlságosan, meg van nagyobb bajom is, minthogy ezekkel foglalkozzak.

Foci?
Nem, köszönöm, én ebből nem kérek :D. Még mindig azt mondom, hogy a vízisportokban vagyunk a királyok, és nem a fociban, de végül is, mindegy.

Mióta létezik ez az oldal?
2006. április 2-a a hivatalos nyitás.

Mi volt az első témája?
HIM és The Rasmus.

Mikor kezdtél először rajta blogolni?
2008 elején, mert addigra a két zenekar két különálló oldalt kapott, aztán próbálkoztam HTML-es oldallal is, de végül visszatértem G-Portálra. De aztán, mikor az inaktivitás megölt engem is, fogtam a sátorfámat, és flauntra költöztem. Nem tudom már elképzelni, hogy valaha visszamennék, de ha nyitnom kellene egy másik lapot, akkor ott tenném.

Miért pont gportal?
Öcsémnek volt már oldala ott, azóta már nem szerkeszt, és mikor kedvet kaptam, segített. Valahogy tetszett, hogy a kötött stílusok mellett lehet abszolút szabadon szerkeszteni.

Miért pont flaunt?
Wordpresst akartam, és a sima wordpress.org kipróbálása után döntöttem el, hogy én ezt inkább magamtól tanulom meg kezelni, mintsem egy sima sablonban dolgozni, mert az úgy nekem nem volt megfelelő.

Mi a fő témája?
Nem mondom azt, hogy mindenes, mert az olyan közhelyes lenne. Jelenleg bemutatom a Polyvore segítségével azokat a ruhákat, amiket tényleg a mindennapokban és/vagy bulikban is viselnék; különböző hidden object és egyéb játékokat tesztelek; olvasónaplót írok; leírom a fogyásom történetét, amivel talán sokakat tudok motiválni; bemutatom, melyik zenekarhoz milyen a viszonyom; de a soron következő projektjeimet szeretném titokban tartani. Mert bizony, rengeteg van.

Ki az a Lili?
Lehet, hogy félrevezető, de nem, még mindig a pasikhoz vonzódom. Lili a cicám, akit 2011. júliusában fogadtam örökbe, a szakmai gyakorlatom utáni héten. Gyakran hivatkozom rá a lányomként is.

A SILPP mit takar?
Sadly Independent Lacrimas Profundere Promoter, vagyis sajnos független Lacrimas Profundere promóter. Hosszú évek után végre rátaláltam arra a zenekarra, akik valahogy szövegileg, dallamvilágilag is közel állnak hozzám. Kinőttem a rajongói korszakból, az meg nálam abszolút támogató jellegű, ha be akarok szerezni egy pólót vagy egy CD-t.

A SISP-elnevezés még él?
Már nem, amíg Sarah nincs hivatalosan is a Starkill-en kívül, bocsi. Epica-klónná változtatta a bandát, és gusztustalannak tartom, hogy úgy lett a banda énekesnője, hogy beszopta magát szószerint. Miatta már az Epicát se szeretem.

Lesz valamikor fotó rólad?
Ha lefogytam végre, és úgy találom, hogy tetszik a tükörben az összkép, akkor elképzelhető. De egy előtte-utána, mivel tényleg nagy fogyáson mentem keresztül, a fitneszes Norbi nélkül. És erre nagyon büszke vagyok.

Ki az az Areh Throen?
Egyszer már írtam róla egy hosszabb bejegyzést, itt olvasd el, kérlek.

Eredeti kelte: valamikor 2015-ben
Módosítva: 2019.03.15.