Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/07/01
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Criminal Archives Domini Games HOG Reviews

Megjelenés: 2021. november 24.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
A városban számtalan gyilkosság történt, és a bűnügyi riportert küldik ki a legutolsó bűntény helyszínére, hogy a készülő cikkhez információkat szerezhessünk.

Amanda szemszöge

A helyszínre érve rögtön fogad is egy nyomozó, aki hálás azért, hogy a cikkeink miatt több bűnügyet meg tudtak oldani, így a mostani ügy miatt az előző gyűjtött információt összeszedte nekünk. Annyi biztos, hogy mindegyik áldozat az otthonában halt meg, a halál oka mindig szúrt sebek. A tettes még figyelmeztetéseket is hagy maga után, hogy ez csak a kezdet, és addig nem áll meg, amíg a szerinte összes bűnös meg nem halt.
A szúrt sebek miatt személyes okokra merek következtetni, mert elég dühös lehet az elkövető.
A mostani áldozatunk Darren Sanders volt, a tűzoltó parancsnokság feje. A gyilkosság után pedig a házat felgyújtották.

A nyomozás során kiderült, hogy Sanders egy maga szeretett volna ezzel a dologgal megküzdeni, de sajnos nem sikerült neki. A nyomozónőt pedig a pestisdoktornak öltözött gyilkos megpróbálta megölni, de szerencsére, sikerült megakadályozni, így a tettes elmenekült, a nyomok pedig a csatornákba vezetnek, ahol sikerült ugyan utolérni a gyilkost, de kereket oldott.
A rejtekhelyén volt időnk körbenézni, és ki kellett deríteni a következő áldozat nevét. Itt tudtuk meg azt is, hogy tűz ütött ki egy gyárban, de hiába tartottak a tárgyalások egy hónapig, az elkövető nem került soha bíróság elé, hiába próbálta Kevin Russell bíró megoldani az ügyet – tudtommal a bírók nem nyomoznak, de mindegy, ez egy másfajta univerzum. Sok dühös ember tüntetett (gyanítom, a gyárban dolgoztak, és most munka nélkül maradtak, jogosan keresték a felelőst), de eredménytelenül. Volt egy pletyka is annak idején, hogy az ítélethozókat lefizette valaki. A paparazzik is hiába dolgoztak keményen, nem jutottak előbbre ők sem. Még ujjlenyomatot sem találtak. Az elkövető eldöntötte, hogy megkeresi az elkövetőt, mert minden bizonyíték egyszerűen megsemmisült.

A következő lehetséges áldozat tehát Russell bíró volt, de sajnos elkéstünk, a tettes megelőzött, és fel is ültetett minket, a rendőrség pedig tévesen juttatott rács mögé. Egyébként, már mutatták a gyilkost, de még nem lövöm le a poént.
A nyomozónő nem tud segíteni rajtunk, mivel rengeteg a papírmunka, mert mindenki azt hiszi, összedolgozunk a pestisdoktorral. Így magunk kellett kijutni a cellából.

A bíró irodájába kellett bejutnunk egy kölcsönvett egyenruhában, és ott legalább kideríthetünk egy-két dolgot. A gyilkos már ott volt, és egy Liam nevű fickót várt, de meglepetésként érte a jelenlétünk, megint olajra lépett. A bíró annyit tehetett a gyilkosnak, hogy a nyomait eltüntette. Plusz, a gyárról találtam papírokat is, miszerint az építkezés nem felelt meg a tűzbiztonsági előírásoknak, így 30 napot adott nekik, hogy ezt orvosolja, különben közbe kell lépniük.

Egy raktárhoz érkeztünk, ahol Liam Powell fogad minket, a cég feje. Ő megemlít egy Cameron nevű férfit, aki feltehetően rá vadászik most, és úgy érzi, napról napra közelebb ér hozzá, ezért félt elhagyni a raktár területét. Nekünk az volt a dolgunk, hogy valamilyen szinten biztonságban tartsuk, de a gyilkos – akiről kiderült, hogy Cameron az, és mivel nem bízik a többé a hatóságokban, a saját kezébe veszi az ügyet. Az a gyár nagyon fontos volt neki.
Liam már érezte az első naptó kezdve, hogy a gyár építése teljes kudarc, nem is értette, hogy miért tápláltak felé reményeket. Sőt, Liam már sejtette is, ki lehet a következő áldozat. Meredith Thompson, a gondnoknő. Ő annyiban lehet gyanús, hogy ő is tudta, hogy az épület nem ment át a tűzbiztonsági vizsgálaton. Valamint, a pénzt, amit kapott a biztonsági rendszer kiépítése miatt magára költötte. Oké, hogy kapzsi, de a halált tényleg senki sem érdemli meg emiatt.

Meredith szomszédja, Alice éppen megfenyegette a nőt, majd a tűzlétrán elmenekült. A gondnoknő szerint köze van a tűzesetekhez. Átjutva rögtön kiderült, hogy Alice meg Cameron összedolgoztak. Alice azért kereste meg a polgármestert, hogy a néhai férje a gyári tűzben három életet is megmentett, ezzel feláldozva a sajátját. Nem volt éppen szabályos, de nem volt elég víz az épületben, de másképp nem lett volna a három személynek esélye a túlélésre. Alice szerette volna, ha a férjét elismerik emiatt.
Motiváció adott, mert már rég megkapta volna a férje a megemlékezést. De szerintem, valami kártérítést szeretett volna, az anyagi motiváció sokszor az indíték. A naplójából az is kiderült, hogy a polgármester szándékosan nem csinált semmit, mondván, hogy direkt szegte meg a szabályokat.
Az az épület sok bajt csinált, ez már biztos.

A főtéren tervezik az utolsó akciót, ahol nem csak a polgármester lesz jelen, hanem kb. mindenki, akik szerintük nem élnek tisztességes életet. Először sikerült végre elkapni Cameront, utána Alice-t, így végre mindketten rács mögé kerültek.

A bónuszban Barbara, a főnökasszony elküldi főhősünket Quietown-ba, ami New York mellett van. Vasárnap reggel holtan találták Mrs. Brooks-ot, aki egy újságos boltot vezetett. Előtte megölték Mr. Ashert, aki szintén egy kis vállalkozást vezetett. A gyilkosságok abban a kisvárosban elég szokatlanok, emiatt is figyelt fel Barbara. Egy cikk róla igencsak jó eladási számokat generálna.
Mindig csak a haszon, nem hiszem el… de legalább itt rendesen meg akarnak dolgozni a sikerért.

A városban egy özvegy fogadta a riportert, aki elárulta, hogy a válást követően egy elkövető folyamatosan elment az elhunyt Miriamhoz, ahol sokszor jelenetet rendezett, így ő az első számú gyanúsított. A nő szerint a rendőrség valamit figyelmen kívül hagyhattak a helyszínelés során. A nő egyébként Miriam unokahúga, és addig nem tud gyászolni rendesen, amíg a gyilkos szabadlábon van. A nyomok egy Richard nevű fickó felé mutatnak, aki számtalan levelet küldött Miriamnak, az egyiket ráadásul Miriam halála előtti napokban. Van szerencsére feladói cím.
Miriam és Richard feltehetően jó kapcsolatot ápoltak, de leginkább Asher miatt voltak gondok. Megtaláltuk Richardot is, aki nem bántotta a nőt, és van egy tippje, ki bánthatta Miriamot: az a férfi, aki pénzt adott neki, hogy az újságos standját megtarthassa. Csakhogy mikor már Miriam valami miatt nem tudott fizetni, és a tartozása felhalmozódott, a tettek mezejére lépett, és először csak fenyegető leveleket küldött neki.
Cresswellt kellett megtalálni, hogy öntsön tiszta vizet a pohárba. Egy nyomozó fogadott Cresswell házánál, aki ugyanazon a nyomon járt, mint mi. Bejutva azonban a férfi nem volt ott.
Joel Asher a saját kezébe vette az irányítást, ugyanis nem érezte szükségesnek a fenyegetést. Egyébként Cresswell keresztneve Stewart volt.

A nyomozás során a nyomozó megtalálta a listát, amit Cresswell vezetett, és ott már Joel és Miriam neve ki volt húzva. Mrs. Collins neve vörössel volt aláhúzva, úgyhogy ő a következő betűrendben. Ott tetten értük a gyilkost, de nem voltunk egyszerű helyzetben, mert kést tartott a nő torkához, és nekem kellett összeszedni, amit követelt: dokumentumokat, kocsikulcsot és a pénztárcáját. Mivel nem akartam, hogy még egy ártatlan meghaljon, megtettem, amit kért.
De végül sikerült elkapni a fickót, rács mögé került, így több személy nem halt meg, csak mert valaki véres kezű behajtót játszott.

Szerintem

Szeretem az ilyen játékokat, mikor meg kell találni az elkövetőt, bár szerintem az indítékok terén kezdenek kifogyni a készítők. A bónusz pedig teljesen érthetetlen volt számomra, legalábbis, amiért Cresswell indult önkényesen igazságot tenni.

Grafika: 10/10 – néha olyan jól eldugták a gyűjthető dolgokat, hogy muszáj volt percekig néznem, hol van
Teljesítmény: 10/10 – nem tapasztaltam hibát
Történet: 09/10 – csak mert lassan ismétlés van az indítékok között


Alább tudsz üzenetet hagyni.