Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/06/29
Írta: Amy | Hozzászólások: 3 | Kategóriák: Games for Amy Sims 4 The Sims Universe

Hy darlings! ♥ \m/

Annak idején volt már egy ilyen sorozat, de akkor csakhamar befejeződött, mert egy idő után nem bírta a mentést kezelni az akkori gépem, így félbemaradt. Pedig számtalan lehetőség maradt feltáratlan, így szomorú is voltam, hogy nem tudtam megcsinálni. Most amúgy tudnám, teljesen újrakezdve, de jelenleg a 3 nincs a gépemen, csak a 4, így adott volt az alkalom, hogy az eredetileg kezdetben Sims 4-re írt kihívást megcsináljam. De persze, egy kis csavarral, mert az úgy nem érdekes.

Most is belinkelném, mi alapján kezdtem a kihívást összerakni:
» SzuperSim kihívás
» Rags to Riches kihívás

Valamint, én kitaláltam olyan szabályokat, amik miatt kimondottan a gyűjteményekre mentem rá (mert majd lesz egy gyűjteményes szoba/terem):
» a Making Money kihívást indítottam el, ami annyit tesz, hogy össze kell gyűjteni 1.000.000 §-t
» a gyűjthető tárgyak közül minimum két darabot engedélyezek magamnak: egyet eladni, egyet megtartani
» a Werewolves kiegészítővel 36-ra bővült a gyűjtemények száma, ezért 3 részre osztottam a beszerzésüket
» nehezítés, hogy két plusz Simmel kezdem a kihívást, hátha így előbb elérem a célt
» építkezni mindig fogok, de egyszerre csak két darab elemmel (a Kihívás korlátozók oldal alapján)

Segítségemre mindenkori két kedvenc Simsem, Grigore Ţepeş és Santiago Corvi rohantak. Xavier Alvaro most nyaralni ment (insert sad face).

Random triviális adatok

» Város: Newcrest
» Kerület: Llama Lagoon, Twin Oracle Point (50×40)
» Évszak: nyár
» Évszakok hossza: 4×28 nap
» Holdciklus hossza: 8 nap
» Telek kihívások: Off-the-grid
» Telek jellemzők: Great Acoustics, Great Soil, Homey

†.。.:*・゚☆.。.:*・゚ ☆○o。..:*・”†

Karakterek jellemzői így az első életcél idején:

Grigore Ţepeş:
Életcél: Soulmate
Jellemvonások: Hot-Headed, Music Lover, Romantic, Perfectionist, Self-Assured
Elsődleges gyűjtemények: Ancient Omiscan Artifacts, Omiscan Treasures, Fossils, Buried Treasures, Seashells, Elements, Microscope Prints, Experimental Food Photos, Feathers, Positivity Posters, Village Fair Ribbons, Fish*

Santiago Corvi:
Életcél: Painter Extraordinaire
Jellemvonások: Music Lover, Adventurous, Romantic, Childish, Outgoing
Elsődleges gyűjtemények: Voidcritters, Simmies, Batuu Records, Lightsaber Parts, MySims Trophies, Space Prints, Aliens, Space Rocks, Insects, Geodes, City Posters, Snow Globes

Amy Black:
Életcél: Angling Ace
Jellemvonások: Family-Oriented, Cat Lover, Bookworm, Creative, Romantic
Elsődleges gyűjtemények: Magical Artifacts, Message in the Bottle, Moonwood Relics, Postcards, Frogs, Gardening, Crystals, Metals, Sugar Skulls, Decorative Eggs, Holiday Cracker Plushies, Magic Beans

* = igazából közös, de csak így tudtam igazságosan elosztani.

Később, mikor rájöttem, hogy az 50×40-es telken (sem) férek el, így elköltöztünk:
» Város: Willow Creek
» Kerület: Sage Estates, Oakenstead (50×50)

†.。.:*・゚☆.。.:*・゚ ☆○o。..:*・”†

A kihívást június 18-án kezdtem, így aszerint mutatom az eseményeket, ahogy megtörténtek.

Ebben a végigjátszásban úgy terveztem, hogy elsőként a halgyűjteményt kezdjük el bővíteni, ami igazából Grigore feladata lett volna… de mivel a SuperSim kiterjed mindenkire, így kötelező volt Amyre és Santiago-ra nézve is. Legalább hamarabb lesz kész a gyűjtemény, gondoltam én, de jelen sorok írásakor is hiányzik még három az 52-ből.

Mivel nálam Willow Creek át van építve, így a könyvtár helyén egy teljesen új könyvtár van, aminek a Cursed (Átkozott) jellemvonást adta a készítője. Nem csodálom, hogy Grigore nem mert visszamenni, mikor megtámadta egy denevér raj.

Az Angelfish egyik kifogott példánya. Még nem volt Excellent minősítésű, így csak a csapnivalóan vékony pénztárcát bővítette a maga pár simoleonjával.

Mivel herótom van a NPC városiaktól, tele raktam a játékot a saját gyerekeimmel, így Dante Cavallo kötelező kelléke a játéknak. Éppen egy fine dining étterembe vitt, ami remek lehetőség volt elkezdeni a Experimental Food Photos kollekciót. Az étterem egyébként a penthouse ház helyére került, így igazán menő hangulata van.

Ah, Kaeden Sterling csak benézett. Azt a csípnivaló pofikáját neki, jaj. Meg a háttérben egy Lazarus Blackbourne, egy Adriana Jensson és egy Daavid Kisko személyesen. Legjobb szomszédság evör.

Hiányzik amúgy, hogy csillagnézés közben összebújjanak, mint annak idején a kettőben. Amúgy a háromban sem csinálták meg, ami bosszantó volt. A kézfogás nekem nem volt elég. És igen, rossz a szemszög.

Brothers in Arms bonding time.

Figyeld meg Grigore, addig-addig szemtelenkedsz, hogy…

… arcon fog találni egy lufi. Szerintetek mennyi az esélye, hogy pont így állítsam meg a kamerát?

A nap végén természetesen muszáj volt hagyni, hogy a két kocka dolgozzon egy kicsit. Nagyon fárasztó tud lenni amúgy is a horgászás, higgyétek el. Valakinek egyenesen unalmas is.

2022.06.19.

Mivel a horgászatból összejött annyi pénz, ezért elvittem Granite Falls-ba a népet, hogy az ottani gyűjteményt is Santiago begyűjthesse (képzelem, mennyire örülhetett neki). Plusz, itt is volt 5 új halfal, az pedig nekünk kellett. Egyébként, ez a látvány csodálatos.

Egyébként, ez a kép deja vu érzést kelt bennem. Ugyanis a Beyond Time-ban van egy ehhez hasonló jelenet, aminek a vége nem egészen az, mint ami a Simsben van (egy fontos karakterrel zárul, akinek az a jelenet a hivatalos debütje), és a két vámpír nem éppen arról tesz tanúbizonyságot, hogy nekik kényelmes a földön fekvés. De mivel faházat foglalni nem egy olcsó dolog, így a következő évben lesz ennek jelentősége. Akkor majd szépen elhozom az összes jártasságkönyvet, és mindenki ellesz.

Nem, ő nem a rejtélyes karakter, akiről előbb beszéltem. Az nagy spoiler alert lenne. Santiago megy a remetéhez éppen, mert csak ott lehet kifogni az egyik legritkább halat a játékban.

De minden jó, ha a vége jó. Utolsó nap egy jó kis smore-sütögetés. A srácoknak még nem volt éppen gitár a tarsolyában, úgyhogy elmaradt a tábori zenélés. Majd jövőre, tudjátok.

Bár maga az utazás nem kerül pénzbe a játékban, én szeretem azt hinni, hogy igenis valamennyibe fáj, ezért amint lett 1.000 § a kasszában, elindultunk felfedezni a misztikus új várost, Moonwood Millt, ahol a vámpírok (is) veszélyben érezhetik magukat, mert a hely (erős túlzással) hemzseg a vérfarkasoktól, plusz a számtalan felfedeznivaló, mert van itt bőven látnivaló.

2022.06.20.

Mindenki azt mondja, hogy ezzel a vérfarkassal kell a legjobban vigyázni, mert a legveszélyesebb mindközül. Ami érthető, hiszen a Sims lore szerint elhunyt élete párja, és emiatt is érthető a nagy mogorvaság. Egyébként, azt már felfedeztem, hogy a vérfarkasok felépítése hasonlóan többrétű, mint a vámpíroké, de itt van hat dominánsabb jellemvonás is, aminek az egyik fő tulajdonsága, hogy a gyűjtemény darabjainak a kódjait lehet megfejteni. Úgyhogy valahonnan szereznem kell egy vérfarkast. Majd maximum Xavier egyik tesója.

Grigore forrófejű, így aztán le sem lehetett beszélni arról, hogy ne menjen neki a Gregnek nevezett vérfarkasnak. Én aggódtam, mert hát a fitnesz jártasság alig lépte át a 2. lépcsőt, és ez a dög nekem előbb tűnik maximálisnak, mint gyengének…

*síkit, de olyan hangosan, hogy a zombik meghallják a Telltale játékaiból.*

Figyeljétek a gondos barátnő reakcióját:
Te most mégis minek örülsz, b+? Most törölték el a vámpírok becsületét, tiszta seb vagy, vért is vesztettél, alig vagy életben, te meg itt vigyorogsz, mint a jóllakott óvodás a tejbegríz után!

Természetesen, ezt nem lehetett annyiban hagyni. Mivel Vlad a környéken járkált, gyorsan tettem róla, hogy a becsületünket megvédjük, és mondanom se kell, hogy győzött!

Pedig én azt akartam, hogy jóban legyen Bigby Wolf-fal (aki nemsokára jön a játékomba), de ezek után, hogy ilyen simán legyőzte a rettegett Greget, kíváncsi vagyok, van-e egyáltalán ellenfele.

Ez az új növény a játékban, és csak teliholdkor virágzik, csakis a hegy tetején.

A másik újdonság a Luna Fish, ami egy farkasfejű hal, és máshol nem is lehet kifogni.

2022.06.21.

Játékban is tombolt a nyár, így a kissé ködös város után kiruccantunk Sulanira. Fogalmam sincs, ezt hol lehet megtanulni, egyszer csak megtörtént.

Szívem szerint én is ezt csinálnám egész nap. Csak feküdnék a parton a biztonsági személyzettel, aztán annyi. Nem kell aggódni.

Még mindig nem kell aggódni. Ismétlem, MÉG MINDIG NEM KELL AGGÓDNI! Igen, hiányzik a fele sebhelye, de majd felupdate-olom a Werewolves pack-kel érkezett testet is érintő sebhelyekkel. Igen, egy Geralt of Rivia személyesen.

Felelős anyaként kivittem a gyerekeket nyaralni. Egyszerűen öröm nézni. Jaj, és mivel van egy olyan egyedi tartalmam, ami kimondottan képkeretre van, így rengeteg csodálatos képem van. Majd amint meglesz a méltó helye, megmutatom, milyen babán néz ki.

Aaand here comes trouble. Befejezte a nyaralását a babám.

2022.06.25.

Grigore Handiness jártassága elérte a maximumot, így ideje volt egy kalapáccsal leszedni a deszkákat. Igen, ez a tény még mindig vicces. Oasis Springsben amúgy nem olyan vészes az ősz, mint vártam.

Egyébként a tökfaragás remekül fejleszti a Handiness jártasságot, így kettő legyet lehet ütni egy csapásra. Főleg így, hogy utána telirakhatom tökökkel a kertet.

Mikor már elegem lett abból, hogy random születnek gyerekek, ezért kezembe vettem az irányítást (kikapcsoltam azóta a szomszédsági történetek haladását), így Geta és Ophelia örülnek éppen az érkezőnek. A szülészorvos nem más, mint Areh Throen. A legendás Jolly Joker orvos.

2022.06.27.

A gyerekek nem bírtak megmaradni a négy fal között nagyjából az ősz vége felé, úgyhogy elindultunk megint Sulanira. Legális peepshow következik.

Nem figyelek rájuk, és elkezdenek baromkodni. Csak a szokásos. De megeszem mindegyiket reggelire ♥.

Mt. Komorebi eddig nálam az utolsók helyén szerepelt, mint felfedezni való, de ha már volt 5 ezer a számlámon, akkor elmentünk egy kicsit telelni a tél elején. Bónusz tény, hogy van egy legendás kihívás, amivel fel lehet jutni a hegy tetejére, de ahhoz viszont nagyon ajánlott, hogy a hegymászó jártasság mindenkinek level 10 legyen, hiszen a magas fal miatt nagyobb az esélye, hogy aki lezuhan, meghal. És azt meg ugye nem szeretném, nem kell nekem ide szellem, meg a napokig tartó sírás.

Úgy megijedtem, mikor ráugrott a kamera, és azt láttam, hogy ez a dög rámászott. Hát instant szívinfarktus volt. Atyaúristen, borzasztó.

Keresd a gyereket a csapatban. Pedig nem is Xavier a gyerekes jellemvonású.

Keresd a főnököt. Igen, én. A gyerekeket muszáj sétálni vinni, hátha jobban alszanak este.

Az a kis wisp-szerű lény igazából áldást adott mindenkire, és a helyi kultúra egyik csodája. Egyszerűen olyan aranyos.

2022.06.28.

Úgy tesz, mint aki nem tudja, jó irányban vagyunk-e, de amúgy ekkor még nem sejtettem, mire készül.
(amúgy de, csak megvártam, míg lehetőségként feldobja mindkettő simnél a kívánságot az eljegyzésről).

Most nézzétek meg ezt a képet, és őszintén írjátok le, mit gondoltok a képről. Mert nekem elállt a szavam a látványtól, még így éjszaka is, mert nappal amúgy jobban látszódik a hegy a háttérben, de egyszerűen… lélegzetelállító.

Hülye is lettem volna nemet mondani. Szerelem van.

Bemutatom az anyósaimat – Charo Alvaro (aki hivatalosan nem is élne, de ez egy AU, itt él), és Sorina Ţepeş, aki lehet éppen most értesült az eljegyzésről.

Xavier, a Simmies figurák nem úgy jönnek rád, mint a nők többsége, egyelek meg. Meg kell őket vásárolni súlyos 50 simoleonért, és ha mázlink van, akkor nem ugyanazt a figurát rejti a kis labda, hanem egy újat.

Nagyon fájt, mikor leestél a mennyből, te angyal? Vagy fordítva: annyira fájt kimászni a pokolból, hogy a szárnyaidnak csak a sziluettje maradt meg, te démon?

Idő kérdése volt. És igen, én kezdeményeztem. Szinte rosszul érzem magam, ha nincs a háztartásomban, na.

Jelenleg, mielőtt még tegnap hazautaztattam volna a népet, mindenki kb. a 3. szinten tartott a jártasság elsajátításában, úgyhogy a jövő évi kiruccanás egyik legjobb dolga lesz, hogy négyesben felmegyünk a Mt. Komorebi tetejére. De muszáj közben a 10. szintes falmászó jártasság, úgyhogy lesz egy kis idő, amíg ezt elérjük.


Hagyj kommentet!
június 29 2022

Nagyoooon tetszett ez a bejegyzés!🥰 főleg az eljegyzés lett a kedvencem!😍🤩 Azon jót mosolyogtam hogy ki kellett kapcsolnod, hogy babákat gyártsanak😁 Várom a kövi simses posztod😉

június 29 2022

Na haladnak szép lassan 😀 nagyon jó ez a játék, általad tényleg rá fogok én is szokni, de akkor nem lesz új design meg borító meg minden… 😀 Szóval inkább elvetem ezt az ötletet. Viszont tetszettek a képek, igazán SIMhangulatosak ♥

Hajrá a kihívással!
*blogra is kéne valami, nem? O.o*

június 29 2022

Annyira jók ezek a képek. Szeretem, hogy nagy lendülettel, igazán beleélve adod át ezeket nekünk. Lassan én is ott tartok, hogy játszani szeretnék 😁 Hajrá a kihívással és várom a következőt 😉

Alább tudsz üzenetet hagyni.