Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/06/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games Halloween Chronicles HOG Reviews

Megjelenés: 2021. október 13.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Három jó barát Halloween estéjén szórakozni kívánnak egy olyan játékkal, amivel meg lehet idézni egy Kriben nevű lényt, és ha valaki veszít, a szörny elrabol.

Amanda szemszöge

Kicsit a játék a Jumanjira emlékeztetett egyébként, de és azt se tudom, hogy hirtelen melyik ország kultúrája lehet, de első ránézésre nem hozott lázba, hiába volt a sok tipikus rémisztő-ijesztő körülmény, pedig még bepakolták azt a tényt (vagy feltételezést, ki hogy hisz benne), hogy Halloween idején az emberek és a holtak világa között elvékonyodik, vagy éppen megszűnik a határ. De ilyen régi babonák már nem először kerülnek a szemem elé. Főhősnőnk mellett a testvére, Samatha és egy barátjuk, Harry vannak jelen..

A játék eleinte sikertelen, de aztán a trió mégis bekerül a dobozba, Samantha pedig eltűnik. Kriben legendája ezek szerint mégis valódi. Ráadásul Kribent mindenki ismeri a szörnyvilágban, és éppen egy lakomát szervez a friss betévedőkből.

Egy Steven nevű felfedező is próbált kijutni innen, de szerencsétlen akárhány ajtót nyitott ki, annyiszor kerültek elő szörnyek, így hátha neki is esélye van kijutni innen, feltehetően élve, de isten se tudja, mióta van ott. A trió szétvált, főhősnőnk egy pincébe került, ahol meg kellett idéznie Bloody Mary szellemét, a szokásos módon, ahogy azt már ismerhettük a horrorfilmekből, de kaptunk itt is némi háttérinformációt, miért is nem érdemes ezt megtenni: Mary Washingtont megölték, de utolsó mozdulataival még megpróbálta felírni valahova a gyilkosa nevét (feltehetően egy tükörre), így emiatt mindenkit meg akar majd ölni, aki megidézi őt.
Ebből igazából egy remek filmet ki lehetne hozni, ha normális emberek érnek hozzá.

Sok minden nem történt, nemsokára megtaláltuk Harryt, de Kriben átverte őt is, a főhőst is, és már majdnem elkezdődött volna a nagy mészárlás, mikor megjelent Steven, aki annak idején a Szörnyvadászok tagja volt. Szegény megsérült, mikor Kriben rátett egy kisebb varázslatot. Egy elixírrel sikerült ezt leszedni róla, majd elárulta, hogy Kriben megölte a testvérét, és azért is ment utána, hogy revansot vegyen érte, még akkor is, ha a dobozt a Szörnyvadászoknak el kell zárniuk végleg. Miután megtaláltuk és megmentettük Harryt, ő árulta el, hogy Kriben kalapján van a kiút, a sétapálcája pedig a kulcs a kijárathoz, de persze, hogy ezt nem fog egyszerűen megtörténni.

Kribent a temetőben tudtuk utolérni, ahol már majdnem feláldozta Samanthát, de sikerült túljárni az eszén, és végleg elzárták az idióta játékával együtt.

A bónuszban visszatérünk a Szörnyvadászok kúriájához, valamikor a 19. század végén, Londonban. Kriben szeretné megbosszulni szolgái halálát, ezért csapott le az épületre, főhősünk testvére, Eliza pedig veszélyben volt. Gyanítottam, hogy Steven lehet a mostani főhős.
Utunk a Cornwall-házba vezet, ahol éppen Halloween-i partyt készülnek tartani, de eddig senki sem volt jelen. Kriben számtalanszor megjelent, beszólt néhányszor, majd továbbállt, de magával vitte Elizát, akit végül sikerült megtalálni, Kribent is elintézték végleg, így elvileg többször nem fog már galibát okozni.

Szerintem

Alapjáraton véve szeretem, ha legalább Halloweenkor történik valami szokatlan, de ez nem volt szokatlan. Ez sajnos egy szokványos megmentős történet volt, annyi különbséggel, hogy belevonták a mítoszokat. Nem ez a széria legjobb darabja, így várat magára az „Ez igen!” érzés, amit ilyenkor érezni szoktam.

Grafika: 09/10 – én nem ijedtem meg semmitől, úgyhogy ez most nem jött össze
Teljesítmény: 10/10 – nem tapasztaltam semmi szokatlant
Történet: 07/10 – nem dobtam el magam tőle, így egynek elment a játék


Alább tudsz üzenetet hagyni.