Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/06/17
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Grim Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2021. október 28.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Anna és Alice éppen a padláson pakolnak, és sok easter egg rejlik az előző részekre utalva. Még egy kis emlék is van Louisáról, akiről azóta sok hír sincs. De egy különleges báb mégis megragadja mindenki figyelmét, mert az a báb valakié, aki megszállja Alice-t.

Amanda szemszöge

Más kérdés, hogy fogalmunk sincs, hogy az a báb hogy került oda, és találunk némi utalást arra, hol van Anna és Louisa édesanyja, Anastasia. Érdekes, évekig nem tudtunk róla semmit.
A nyomok a Grim Színházba, valamint a Grim Múzeumba vezetnek, ami érdekes, mert köthető egy Alexandra Grim nevű színésznőhöz, aki hasonlít nagyon Anastasiára. Később, a múzeumban kiderült, hogy Alexandra és Anastasia testvérek, és az utóbbi írt le mindent. Ők ketten beutazták együtt a fél világot.
Nagy meglepetés az első időutazáskor ért, ugyanis Anastasia Grim lett konkrétan Anastasia Grey, aki Anna édesanyja. De erről miért csak most tudtunk meg mindent?
Anastasia nemesen törölte magát a történelemből, hogy Alexandra vigye el a dicsőséget, de miért, azt nem tudtuk meg ekkor. Claire Hicks neve pedig valamiért ismerős volt Annának. Valami történhetett Alexandrával, mert az eltűnése után Anastasia nem folytatta az utazásokat.
Ugyanis a nővérek találkoztak egy bábjátékossal az egyik utazásuk során, és azóta Anastasia nem tud kellemes emlékkel visszaemlékezni. Ő árulta el azt is, hogy valóban egy bábjátékra mentek, hogy együtt nézzék meg, mert valami különleges misztikus titkot rejtegetett az előadó. Az előadót egyébként Larsnak hívták. Lars az előadása közben bábbá változtatja a nézőket, akik így eltűnnek.

Alexandra mindenáron szerette volna megállítani Larsot, aki anyja örökségét vitte ezzel tovább. Valami történhetett vele, hogy mindenkit bábként akart kezelni, de feltehetően valaki nem volt képes meggyógyítani az anyját. A kísérlet azonban kudarcot vallott, és Alexandra báb lett, emiatt pedig Anastasia is magába roskadt. Így egy személy helyett kettőt kell megmentenünk.

Lars egyébként nem akart mindenkit bábbá változtatni, szerette volna befejezni ezt az átkot, ahogy ő nevezte. Alice-t sikerült megmenteni, aki elmondta, hogy Alexandra a rokonjuk, és segítséget kért, hogy ezt a bábos átkot végre megtörjék. Ezt pedig csak úgy lehet, ha visszamegyünk az időben.
Lars gyerekkorába mentünk vissza, ahol szegényt mindenki bántotta, mert senki sem vette komolyan azt, amit ő imádott csinálni, így Anna kezébe vette az irányítást, és elérte, hogy az a harag, amit manapság táplál, ne vessen gyökeret a lelkében. A baj forrása igazából már ott gyökerezett, hogy az anyja sem örült a hobbijának, de mivel a fia volt, segíteni próbált rajta. Ezért ajándékozott neki egy pálcát, ami mágikus volt. Annyit kellett csak csinálni, hogy a sétapálcán ki kellett cserélni pár dolgot, hogy a dolgok jó irányba menjenek tovább.

A bónuszban az ikerlányok közül Alexandra egy előadáson reszt vész, és Anastasia már messziről látja Richardot egy nő társaságában. A nő arról panaszkodik, hogy a fia valaki miatt meghalt, és emiatt szeretne bosszút állni, a fickó „tehetsége” pedig pont kapóra jött neki.
Ah, love is in the air.
A nő Lady Eleanor volt, aki mellé adták Richardot, mint mágikus segédjét. Egyre jobb, komolyan. A fia holttestét pedig semmi pénzért nem hajlandó senkinek odaadni, főleg nem egy halottasháznak. A színházban az is kiderült, hogy Richard valamilyen szinten össze van kötve Eleanor fiával, aki köré egy mágikus védelmet rakott, hogy a színházi társulat ne találhassa meg. De mi köze van amúgy a társulatnak hozzá? Azon kívül, hogy Larsnak hívták, és ez a név ugye mond nekünk valamit a főjátékból.
Eleanor szeretné, ha Richard segítene feltámasztani Larsot, de ehhez életerőre van szükség, amit már egy személytől megszerzett. A védelmi burok, amit Richard Larsra tett, nem segített rajta, sőt, inkább úgy tűnt, mintha az ölte volna meg őt. Ami még inkább gyanús, hogy kötöttek egy egyességet, miszerint Richard és Lars között mágikus kapcsolat alakult ki, ami összeköti a két férfit.

A dolgunk tehát annyi volt, hogy megállítsuk Eleanor tervét, és ne tudja Larsot feltámasztatni. Az is kiderült, hogy bár Richard teljesíti az egyesség rá eső részét, talált egy módot arra, hogy ne kelljen mások életét elvenni a feltámasztásért. Úgyhogy nincs miért őt okolni, és őt is meg lehet érteni, hogy nem szeretne meghalni, ha már a mágikus kapcsolat összekötötte őt a fiúval.
Természetesen volt nagy találkozás Richard és Anastasia között, és összefogtak ők is, hogy megállítsák Eleanort.
Végül aztán sikerült megállítani Eleanort, a kötelék Richard és Lars között megszakadt, és úgy tűnt, hogy a fiú is túlélte az eseményeket, magához tért a halottszerű állapotából. Sőt, mintha ő meg Alexandra között mintha kapcsolat is alakult volna ki.
Meg persze, Richard és Anastasia között is.

Szerintem

Ennek örülök, hogy végre valamit kaptunk Anna édesanyjáról is, és van elrejtve egy lehetséges szál, hogy a nagynénjét is ismerni fogjuk végre egy-két kalandból, de ennyire ne szaladjunk előre, mert semmi sem biztos. Meg fura is volt Richardot látni ennyire fiatalon.

Grafika: 08/10 – befejezhetnék már a karakterek elrondítását, mert olyan nem jól hat
Teljesítmény: 10/10 – gyors, hibátlan működés
Történet: 09/10 – akadtak még kérdéseim, amikre remélem egyszer majd választ kapok


Alább tudsz üzenetet hagyni.