Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/05/08
Írta: Amy | Hozzászólások: 8 | Kategóriák: Haul

Hy darlings! \m/ ♥

Nemrég volt haul ugyan, de azóta eltelt pár hét, és megint beszereztem néhány dolgot, amikről úgy éreztem, hogy megérdemeltem.

FYI: sikeresen előrendeltem az új Lacrimas-albumot, de az majd csak augusztusban kerül bemutatásra egy grandiózus unboxing poszt keretein belül. Csak egy minimális spoiler alert.

Most nem készítettem egy nagy képet, de még csak kollázst sem, mert egyrészt, lusta voltam, másrészt meg néhány képet éjszaka készítettem, plafonos világítással, de a Photoshop sem javított rajtuk. Harmadjára pedig, éjfélkor nem volt már lelki erőm ezzel foglalkozni.

De mit szólnátok, ha lenne egy jó kis hosszú bemutató? :3

Ezeket a könyveket még anno a kiadótól vettem 999/db áron. És akkor én még azt hittem, hogy majd a Pokoli gyönyör első két részét is meg tudom venni, mert volt egy bolt, ahol megtaláltam, de persze, pont akkor nem volt nálam. Ilyen ez a popszakma. De legalább van még két Ward-sorozatom a Fekete Tőrön kívül. Még nem olvastam ezt, mivel ez a második része a trilógiának, és nem sikerült beszereznem az elsőt és a harmadikat. De legalább már van. A másik kettő a Bukott angyalokból van, de az első négyet szinte lehetetlen normális áron beszerezni. Néha vannak eladók, akik normális, épeszű áron adják, de vagy lecsúszok róla, vagy már másra ment el a keretem. A kitakart könyvről pedig majd később.

Lehet már mondtam, de ha eddig még nem, akkor majd most mondom: imádom a skandináv krimiket. A legelső, amit olvastam az pont a Nyomtalanul volt, utána volt szerencsém látni a filmet is. Persze, a könyv jobb, mint a film. Ez az a sorozat, aminek darabjainak a polcomon kell lennie (meg még úgy sok száz más könyvnek), de ezt kimondottan ajánlom. Azóta mondjuk már a Fácángyilkosok is megjött, de azt akkor nem fotóztam le.

Igen, megnéztem Szirmainak azt a videóját, amiben a Witcherről beszélt. Hát hogyne. De nekem akkor már megrendelt volt dettó ugyanaz a póló, a pizsamanadrágjával együtt. Bár a pólót könnyű hordani máshova is, mert abszolút nem abból az anyagból van, mintha csak a négy fal közé tudnád viselni. Meg szerintem elnéztem a méretet, mert elég nagy még úgy is, ha kicsit beveszem a derekát, de majd nyáron jó lesz hordani, jó szellős lesz. Én, aki amúgy nem mindig hord fehéret.
És amúgy is, Witcher.

Igen, gyorsan lecsengett a második évad hype-ja, napokban volt Henry születésnapja is, és én még mindig nem mentem tovább az Assassins of Kings-ben megölni az endriág-királynőket, de ez már az én problémám :D.

Az otthoni viseletem meg legyen mellékes. Én az a fajta nő vagyok, aki képes ebből úgy felöltözni, hogy ki nem néznéd belőlem.

Igen, már megint bagoly. Mert mindenem is bagoly. Tesco-ban találtam. Nem volt szívem ott hagyni. Szép sötétkéken ír amúgy, de ha nem vigyázok, nagyon hamar folyik. Jelenleg ezzel írom a pózokat a nagy Simses képemhez, de azzal sem haladtam már két hete semmit (ahogy azt látni is lehetett nemrég a 6. és a 7. részében az Univerzumomnak. Xavier a bűnös, őt okoljátok.)

Tudjátok, hogy milyen régóta volt ez a könyv a legkeresettebb köteteim közül? Eddig sosem találtam meg elfogadható áron, vagy ha mégis, megelőztek. De tudtam, hogy el fog jönni az a nap, mikor én leszek a szerencsés, és végre enyém lesz belőle egy példány, akárhány éves is legyen, akármennyire is legyenek sárgák a lapjai. Pont az egyik FTT-s csoportba tette fel a lány, hogy eladóak a könyvei, és mikor megláttam köztük, nagyon jó áron, egyből lecsaptam rá, és 72 órán belül enyém lett a kicsike. Jaj, de boldog vagyok miatta, azt elmondani nem tudom. Itthon 14 részt adtak ki a Halhatatlanok alkonyat után c. sorozatból, így már csak kettőt kell megszereznem, és elmondhatom magamról, hogy ez is teljes. Mert nekem nem elég egyfajta paranormális románc sorozat, the more the merrier.

Az #elvetemültDrakulista újra akcióban. Igen, mindenáron szerettem volna ebből is egy példányt a magaménak tudni, főleg, hogy elvileg ez a teljes verzió magyarul. Nem mintha az előző kék borítós nem lett volna az, de Drakulából sosem elég.

Ezt a könyvet három macska mellett nem tudom nem a polcomon tudni. Egy hirdetésben találtam rá az egyik macskás oldalon, és nem csak az illusztrációk miatt hasznos, hanem amiatt is, ami benne van. Innen tudtam meg, hogy mit jelent, ha Cilike elbújik az asztalom alá morogva, vagy Lili hogy fekszik éppen másként, mint szokott.

Nagyon régóta szemeztem ezzel a sorozattal, mert maguk az alakváltók is egy érdekes jelenség, nemcsak a vámpírok. A paranormális szerencsére sok olyan élőlényt adott nekünk, akikre érdemes figyelni, és szerencsére, én is találtam a fogamra való egyedeket.

Épp ezért nem írtam korábban a zöld kötetről, mert egyben szerettem volna megmutatni. Négy részes a sorozat, és nem is egy drága küldetés beszerezni a köteteket. Főleg, hogy az elsőt ingyen megkaptam, mikor a csajszi megmutatta, hogy milyen sérülései vannak a sárga lapon kívül. Nekem is akad már olyan könyvem, aminek vannak különböző balesetekből megmaradt foltjai, így azokat én sem adnám úgy, ha bármi gond lenne. Annyi különbséggel, hogy én nem szeretek könyvet továbbadni, még akkor sem, ha nem tetszett (Kárpátok vámpírjai 1-2, például). Jól mutatnak a polcon.

Húsvéti ajándékom volt a 6. és a 7. kötet, úgyhogy most örömmel nézem a polcom azon sorát, amin a teljes sorozatok foglalnak helyett. Gyerekkori álmom vált valóra, mikor egyben lett a Harry Potter sorozat, ráadásul azokkal a borítókkal, amikkel anno megismertem ezt a tökéletes világot. Egész egyszerűen nem lehet nem szeretni. Jó, a nálam fiatalabbak nem értik ezt teljesen, mi ebben nagy szám, mert annak idején nálam ott volt a várakozási idő a filmek között, nagyobb számban volt elérhető a merch (most nem számolom a tavalyi Pepco-s őrületet, mikor kb. mindenki azonnal berohant _mindent is_ felvásárolni, ami Harry Potteres volt). Mikor én felnéztem, csak az üres polcok fogadtak, pedig szerettem volna valamit magamnak is… őrültek az emberek, én mondom.
De legalább a könyvek egyben vannak, így valamikor majd újra elolvasom az egészet az elejétől. Majd lesz nálam sok zsebkendő az 5. kötettől, amiben olyan dolog történik, amit nem-nevezek-meg-a-nevén.

Nem bírtam megállni, hogy ne nézzek be a Sinsaybe nemrég. Az a bolt úgy tökéletes, ahogy van. Legalábbis nekem eddig nem volt gondom velük, hiszen olyan jó cuccokat lehet kapni nagyon olcsón, hogy azt elmondani nem tudom, de ezzel ti is biztos így vagytok. A három felső közül kettőt 755/db áron szereztem be, az egyik volt csak 1000 környékén, úgyhogy aki most tervez vásárolni, ajánlani tudom. Legalábbis remélem, hogy megtalálja online, én személyesen vásároltam. Most nem vettem fel őket, mert minden ruhát első hordás előtt ki szoktam mosni, és még nem száradtak meg.

Idejét sem tudom megmondani, mikor vettem utoljára övet. Sokáig úgy volt, hogy nem kell, mert a nadrágjaim úgy álltak rajtam, hogy nem volt rá szükség, de a koncertek és a munka szépen meghozták a hatásukat, így megint egy mérettel kisebb kell mindenből… azért meg a nadrágjaimat nem rakom el, mert lötyög. Ez az öv pedig megteszi a hatását rendesen. Csajos is és metalos is egyszerre. Anya szerint úgyis ez a divat, de az meg engem hidegen hagy.

És nagyon remélem, nem fog elszakadni a lánc, mint annak idején a szegecses övemnél :|. Mert ez sem tűnik amúgy valami erős darabnak, és igazából olcsóbb is volt, mint az, amit annak idején vettem, de ha nem muszáj, nem költenék annyit övre, csak mert a lánca elszakadt. Mondjuk koncertre ne vigyem, ez biztos xD. Az is amúgy egy Depresszión szakadt el, akkor szoktam le arról, hogy lánc van az oldalamon, akármennyire is nézzen jól ki.
Amilyen tömegekben szoktam én állni, nem csodálkozom így utólag, hogy elszakadt.

Azt mondják erre, hogy ez testradírozó, a blokkon fejmasszírozóként szerepelt. Ezer éve kerestem egy hasonlót, hogy hajmosásnál használjam, hátha jót tesz a fejbőrömnek, de még nem próbáltam ki. Nemrég lett festve a hajam, akkor nem használtam, de majd legközelebb.

Elvileg nincs benne olyan, hogy bele lehet tenni a sampont/tusfürdőt, így igazából tényleg csak a kefe része az, ami érdekes. Nem fizettem érte sokat amúgy de azt már kipróbáltam, hogy kényelmesen elfér a kezemben (ez nekem sokszor fontos mostanában, főleg, hogy megint kiújult a jobb csuklómban a fájdalom). Legrosszabb esetben extrém fésű XD.

Testre nem valószínű, hogy kipróbálom amúgy, mert elég távol állnak a tüskék, és akármilyen puha is legyen, ha azokkal nekimegyek a testemnek, akkor kb. mindenem ki fog vörösödni, és azt meg nem szeretném.

Igen, megígértem, hogy nincs füzet addig, amíg nincs elhasználva az előtte levő 20. De ebbe szerelmes lettem. Valószínűleg napló lesz belőle, mert bár előre pár évre megvettem a Pepcoban az elődjeit, egyszer ezt is szeretném arra használni. Úgyhogy igazából nem minden füzetemnek nincs sorsa 😛
A karkötőt pedig szintén úgy szereztem be, hogy megláttam és megszerettem. Csajos és metalos egyszerre.
Égősorból pedig nem elég, bár még nem tudom, hova teszem, hogy őszinte legyek. A könyvespolcomon van már egy, de szeretnék még polcokat, így maximum oda fogom tenni, ha addig nem találok megoldást. Bár van egy hold alakú polcom, és az lenne a másik terv, hogy oda, de nincs a falon úgy hely, hogy feltehessem.


Tárolódobozokból
sosem elég, legalábbis nálam ez a helyzet áll fent. A sminktároló egység remélem elég lesz majd az íróasztalomra, mert bár az éppen nem használt bögréimet használom az írószerek tárolására, sokszor van, hogy nincs helye a radírnak, vagy a ragasztónak. A kisebbek biztos, a nagyobbat még nem tudom, de tudom, hogy kell valahova. Csak nem emlékszem már, hova.

Ezt a koponyát mindenki el akarta vinni előttem, de én voltam olyan szerencsés, hogy elvihettem. Mondjuk, nem volt rajta ár, senki sem tudott róla semmit, de mivel sérült volt, így sokkal olcsóbban kaphattam meg, mint amennyit valójában ért. Igen, a bal szarvának csücske letörött, nagy dolog. Majd maximum ráteszek valami metalos kendőt, hogy ne látszódjon. Igen, a háttérben pedig megy a Lacrimas új videója, amit mindenkinek ajánlok szeretettel.
A második kép pedig eddig nem szerepelt sehol. Mondjuk ez a felvállalás előtt készült. 2019.11.12. egy álom vált valóra, mikor ez a külön-külön képcsokor is összejött, és ezer éve ezt a képkeretet kerestem, mert ez tökéletes nekik. Igen, akkor még nem így néztem ki, mint most, nézzétek el.

Nem én lennék, ha nem szereznék bármit, ami sticky notes. Ebben a pakkban több olyan is van, amit nem csak a határidőnaplómba tudok használni, hanem naplóba is jó, meg jó a bujo-mba is. Igen, a kettő nem ugyanaz.
A gyertyát pedig nem kell bemutatnom, de bakker, olyan vanília illata van, hogy az ember lánya simán bele akar harapni.


Hagyj kommentet!
május 08 2022

Hű, micsoda dolgokat szereztél be! A baglyos az egyik kedvenc, még ha folyik is 😉 Az öv is nagyon bejön, és a macskás felsők is.

május 08 2022

Csajfajzat! Azt a baglyot azonnal kérem, ahogy az összes pólót, mert mindegyiket imádom! Itt nincs Sinsay :((( de online meglesem mizu van. A füzet és a sticky notes gyönyörű. A könyvekből betáraztál rendesen 😀 Nagyon jó kis szerzemények az egyszer biztos. Köszi a hault és, hogy most megint rendelhetnékem van! 😀

U.i.: Az övre azt hittem, hogy nyakörv (kissé perverz fantázia) :’D

május 14 2022

Azta, micsoda bejegyzés! Nagyon vagány dolgokat szereztél be! 🔥 Szuper bejegyzés lett! 😍 A cicás atléta a kedvencem. 🥰

május 14 2022

Wooow! Micsoda szerezmények! 😄 A pólók kellenek, meg a öv, a füzet is! ❤️ Nagyon tetszik nekem a bagoly is, akkor is ha folyik. 😄 Remélem lesz majd még ilyen bejegyzésed ❤️

május 18 2022

Uh de jók 😍 legközelebb Pesten járok, be kell nézzek a Sinsay-be én is. A láncos karkötő honnan? 😍

május 22 2022

Hű, nagyon jó kis dolgokat szereztél be, Kresley Cole-t pedig én is imádom <3

május 22 2022

Imádom a Harry Potter könyveket, bármennyiszer el tudnám olvasni ❤ szuper bejegyzés lett 🤗😊

május 27 2022

HÚÚÚ… Imádom amiket beszereztél. A Sinsay szerintem is egy jó üzlet. Olcsó, és a minőség is megfelelő. A Pepco is nagy kedvenc a tárolás, illetve rendszerezés miatt. A füzetet is imádom, én is nagy gyűjtő vagyok. 🙂

Alább tudsz üzenetet hagyni.