Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2022/02/25
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Strange Investigations

Megjelenés: 2021. január 28.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Dana Strange testvérét, Ursulát a magát Művésznek nevezett sorozatgyilkos elrabolta a telküktől nem messze, mikor még 1951-ben méhek elől szaladtak be a kukoricaföldre. Akkor Dana megfogadta, hogy magánnyomozó lesz, és elsődleges célja az lesz, hogy megtalálja őt.

Amanda szemszöge

A férfit végül 1966. augusztus 13-án sikerült elfogni. Akkor még nem ismerték a nevét, és nem találták meg Ursulát sem. Dana végül visszament a Művész régi házához, hátha valamit nem vett észre. Végül a pincében megtalálta a lányt, de már alig élt.

Eltelik három hónap, a naptár 1966. november 3-át mutat. Valaki este keresi fel Danát. A nő már két hónapja leszerelt, és minden nyomozást, amit Ursula miatt szedett össze, készült elpakolni. Késő este Mal, az egyik korábbi munkatársa kereste fel őt. Egy privát nyomozóirodát nyitott, és szeretné a segítségét kérni egy ügyben. Isabella Arquette eltűnt a Művészeti Egyetemről. Mal szerint nem gyanús, de jobban örülne, ha nem lenne baja a nőnek. Ezért Dana útra kelt, hogy megtalálja őt, így a nyomok a régi mozihoz vezettek. Mr. Sheen nem volt boldog, hogy ott kereste a lányt, ráadásul egy riporter is beleütötte az orrát a nyomozásba, így mindenki jobban járt, ha Dana inkább házon kívül kutakodik tovább.

Kint egy fiatal srác menekült el Isabella táskájával, így Dana követte őt a külvárosi birtokra, ahova elsőre nehéznek tűnt bejutni, de Dana mégis bejutott. A birtok a Thompson család birtoka, aki elvitte a táskát a jelenlegi örökös, Jack, aki Isabellára az egyetemen figyelt fel, és olyan szinten beleszeretett, hogy a megszállottjává vált.
Bejutva a házba azonban egy érdekes női karakterre bukkantunk, aki hasonlított Ursulára, de nem ő volt. Eve-ként mutatkozott be, és úgy tűnt, a Thompson-család után nyomoz. Jack ugyanis nem akart lovakkal foglalkozni, már csak Isabella miatt is. Egy ideig ugyan követte apja nyomdokait, de mégsem volt felhőtlen az öröm. Végül Dana tudott beszélni Jackkel, akinek valaki elárulta, hogy Dana ott lesz a moziban, de csak a táskáját és némi vért talált ott. Ez a férfi Mr. Sheen volt, a mozi tulajdonosa.

Vagyis az elkövető végig az orrom előtt volt, csak elterelte magáról a gyanút. Így vissza kellett mennünk a moziba, megtalálni a fickót. Patrick Sheen erősen másolta a Művészt, szinte bálványozta az öreget, és be akarta fejezni amit anno elkezdett, és Isabella tökéletes lett volna utolsó áldozatnak. Dana a mozi tetején kapta el a fickót, és a végén Eve adott egy bilincset, hogy Patricket szintén rács mögé juttassuk. Mal – aki amúgy Malcolm – lent várta már Danát. A nő megköszönte a segítséget, de meglepetésként érte, hogy ő nem küldött erősítést.
Plusz jó pont, hogy Malcolm és Dana megalkották a saját nyomozóirodájukat végül, így a folytatásokra lehet számítani a jövőben.

A bónuszban egy férfi látogat az irodába, Denzel Freeman, akinek van egy kisboltja a városban. Állítólag egy fejnélküli szellem rabol az üzletben, a rendőrség kinevette, így szeretne végre valakit, aki lezárja a kellemetlen ügyet. Malcolm elküldi Danát a férfival, míg ő a reklámmal lesz elfoglalva.
Istenem, férfiak…
A boltban nem találtunk betörésre utaló jeleket, az egyetlen kulcs pedig a tulajdonosnál volt. A nyomozás utána az utcán folytatódott, aminek végén a moziban lyukadtunk ki. A tettes ruhái ott hevertek egy széken, tehát szó sincs szellemről. A suhanást görkorival érte el. Dana szerint ez egy gyerek műve lehet, de akkor az nagyon nem vicces.
Egy buszjárat elvisz a Művész régi házához (a buszsofőr amúgy Eve-re hajazott). A háznál egy kisfiú közölte a verandán, hogy ő nem akarta felgyújtani a tanára autóját, véletlen volt, és nem akar ezért börtönbe kerülni.
A romok között Dana megtalálta Ursula utolsó levelét, amiben remélte, hogy egy nap majd megmenti őt. Tudott róla, hogy miatta detektív lett, a Művész után nyomoz. Nem tudta, élni fog-e, mikor újra látják egymást. A többi történelem.

Ez a kisfiú volt amúgy a fejnélkül szellem, aki lopott a boltból. Dana még egy kicsit meg is fedte, hogy nem volt szép dolog. Dana visszavitte a fiút az örsre, hátha már keresték a szülei. Denzel nem tett feljelentést. A tüzet egyébként egy rossz vezeték okozta.
Malcolm még egy utolsó „nap bearanyozását” tartogatott számunkra: Freddie Blackbird, a legendás kotnyeles riporter interjút akar.

Szerintem

Remélem, azért nemsokára kiderül Eve szerepe a történetben. Dana többször utalt rá, hogy hasonlít az elhunyt testvérére, de az lehetetlen lenne. Viszont, szerintem előbb vagy utóbb Blackbird simán bekerülhetne a csapatba, hiszen riporterként elég sok helyre be tudna menni, ha úgy hozná a szükség.

Grafika: 10/10 – valakire emlékeztetett amúgy Ursula, csak nem jöttem még rá, kire
Teljesítmény: 10/10 – nem tapasztaltam semmi bajt
Történet: 10/10 – kezdésnek jó volt, így legalább megtudtuk, Dana honnan indult. Csak névrokonával ellentétben, kicsivel több részben is megnézhetnénk.


Alább tudsz üzenetet hagyni.