Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/10/16
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games Halloween Chronicles HOG Reviews

Megjelenés: 2020. október 15.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
Pierre nagybácsi 15 éve nem látta főhősnőnket, ezért egy vásárt szervez a városban, Halloween alkalmából. Csakhogy a vásár nem szokványos vásár, főleg ha az a győztes, aki élve kijut az eseményről.

Amanda szemszöge

Túlélni egy cirkusznak álcázott akármit? Kösz, nem, helló.

Valami történhetett Pierre-rel, mert a fia, Foster szerint is furcsán viselkedik, de örül, hogy láthat minket. A dolgok szerinte a szellemvasútnál a legérdekesebbek, úgyhogy ott kell kezdeni a nyomozást. Fosternek van két nővére, az ikrek, Rosa és Dora, akik nagyon szeretik ugratni az öccsüket. Hames, a komornyik is úgy nézett ki, mint akibe beleköltözött a gonosz – a bal szemére ráadásul vak is volt. De ő is megerősítette, hogy Pierre és a felesége furcsák. Feltehetően a pincében levő szörnyek tehetnek róla. Ugyanis a Sullivan-család feladata a ház alatti lények ott tartása, hogy ne jussanak a Föld területére. Eddig úgy volt, hogy zárva tartják őket, de most hirtelen ki akarják őket engedni. És ez azért gyanús.

Persze, hogy a házba lépve kapásból egy vámpír fogadott, aki szerint a főhősnőnk erőt birtokol, és ezt ő és Walter szeretné megszerezni… természetesen előtte vérivással.
Azt nem adjuk olyan könnyen, csókolom.

Az ikrek közölték, hogy Foster a pincébe került, mert Pierre odavitte, de lent találkoztam egy vámpírral – aki nem volt szimpatikus már elsőre, főleg, hogy a karakteremet akarta felhasználni a szörnyek kiszabadítására. Ez nem sikerült neki, mert közbeléptem, de akkor is elvitte Pierre-t. A vámpír nő később bocsánatot kért, mert a vérszomj elködösítette az agyát, és szeretne ismét ember lenni…

* megköszörüli a torkát… ismét *
NINCS MÓD A VISSZAVÁLTOZTATÁSRA!!!
* rant is over, thank you *

Végül mégis vissza lett változtatva (…), és elindult megkeresni az ikreket meg Fostert, hogy elmenjenek a házból. Az ikrek egy toronynál lettek volna, de a szellemtől megijedtek, elfutottak. Egy jack-o-lantern nem akart elengedni, de mire beszélt volna, elvitte egy boszorkány. A boszorkány egy főzetet akart készíteni, amivel a vámpír Walter (*hangosan röhög, mert ez egy FTT referencia is*) megtalálhatja a Sullivan-család minden leszármazottját a vérük által.

„Istenem, még a nevükre is emlékszik. Rhage. Phury. És az a sebhelyes fickó, Zsadist. Nem hétköznapi nevek, az már igaz. Hogy is nézne ki, ha egy halálos, vérszívó vámpírt Howardnak vagy Johnnak hívnak?
Jaj, ne, Walter, kérlek, ne harapj meg!
J. R. Ward: Éjsötét szerető
353. oldal

Megpróbálom abbahagyni, bocsi.
A főzetet szabotáltuk, így Walter nem tud megtalálni, hallelujah. De akkor is el kellett kapni a félszerzetet. Végül Pierre-t kiszabadítottuk, mert Walter akarta kiszabadítani a szörnyeket. Ott hagyta nekik Pierre-t, mert néhányat meg akart találni a szörnyek közül. Az ikreket is sikerült a szörnyek látóteréből kivenni, és Rosetta néni, Pierre egyik barátja vigyázott rájuk addig, amíg a nagy csatába vonultunk.

Walter egy rituálét akart végrehajtani, mikor a Nap első sugarai felbukkannak a horizonton, a szörnyek átjönnek a Földre. De van egy másik rituálé is, ami ezt megakadályozza. Mikor ez sikerült, mindenki ott maradt a helyén, még az a mihaszna vámpír is.

A bónuszban egy Mara nevű vámpírral van dolgunk, aki már három hónapja volt az. A vérszomjjal voltak ugyan gondjai, és attól félt, hogyha még egyszer vért iszik, akkor kielégíthetetlen lesz a vágya. Rosetta segít neki ezt kordában tartani, de nem segít.
Hát hogyne! Persze, hogy egy lötty nem segít!
Mara egy barátnője csapdába került, a fogvatartója Mara ex-szeretője, Lucian (nem az én fiam, nyugalom). Lucian kicsit neheztel rá, hogy az emberi létforma fenntartása totál kiradírozta a lány fejéből, de hajlandó ezt elfelejteni, ha visszatér vele a klánba.

* nincsenek klánok, ez nem a Vampire: The Masqurade! *

Rosetta a barátnő, még fiatal korábban, és van ellenszere arra a „fertőzésre”, amit Luciantól kapott. Különben Mara tényleg örökké szomjas lesz.
* sóhajt egyet, és próbálja nem felhúzni már magát *

Megkerestük Pierre-t, aki éppen szellemírtót játszott, de utána segített nekünk: elküldött egy másik nőhöz, Bellához, aki kigyógyult ebből. Bella úgy gyógyult ki ebből, hogy egy ősi vámpír meggyógyította… utána pedig megölték, mert úgy hitte, a vámpírizmus átok, mintsem áldás.
* Areh-re néz, aki nem tud erről semmit *

De ha Mara megtalálja ezt az őst Halloweenkor, akkor teljesíti a kívánságát, és minden okés lesz.
Nem megy ez így, ez nem megy csettintésre, mint Thanosnak, könyörgöm!

Lucian persze megpróbálta megakadályozni, hogy Mara ismét ember legyen, de az Ősvámpír kitagadta őt és a klánt, Mara pedig szabad lett.
Én meg próbálok nem nagyon hisztizni.

Szerintem

Hadd dolgozzam fel, hogy milyen szentségtörést követtek el a vámpírok ellen. De amúgy nem volt rossz.

Grafika: 08/10 – hiányoznak a dögös vámpírfiúk, na…
Teljesítmény: 10/10 – végre nem fagyott a Domini!
Történet: 06/10 – szeretném, ha valaki közölné végre minden fejlesztővel, hogy a vámpírizmus nem gyógyítható! Nekem nem vicces állandóan ezen kiakadni, de elhiszem, hogy egyeseknek ez vicces dolog.


Alább tudsz üzenetet hagyni.