Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2020. augusztus. 29.
Zene – Schwarzer Engel: Rache

Mai alanyaim között kettő mese és egy thriller szerepel.

Gólyák (2016)

Angolcím: Storks
Műfaj: animációs, családi

Tartalom:
Az újszülöttet a gólya hozza. Illetve dehogy. Régen talán így volt, de ma már a gólyák egy multinacionális internetes áruszállító cégnél vállalnak szállítmányozást. Junior a vállalat legsikeresebb tehergólyája, és éppen előléptetés előtt áll, amikor véletlenül működésbe hozza a Babagyártó gépet, amely – hisz ez a dolga – gyárt is egy bűbájos, de engedély nélkül készült kislányt.
Junior a gyárban fellelhető egyetlen ember segítségével igyekszik minden nyomot eltűntetni a főnöke szeme elől. Olyat tesz, amit még sosem: elszállítja a babát. Hosszú, kalandos és meghökkentő felfedezésekkel teli útja végén egy család boldog lesz – viszont az egész világ megváltozik.

Véleményem:
Alapjáraton szeretem az animációs filmeket, mégha néha nem is mindegyiket nézem meg, mert éppen nem érdekel. Régi Disney-mesélen nőttem fel, így nagyon-nagyon magas az a léc, amit egy modernkorinak meg kell ütnie.

A maga 1,5 órás intervallumában ez a mese jó, bár szerintem a kisebb korosztályt rendesen összezavarhatja. Vicces lenne a postaládában találni leveleket 5-7 évesektől, hogy így akarnak kistesót. Felnőtt fejjel viszont több értelme van szerintem. A poénokat eltalálták, nem egyszer nézhető kategória nekem.
Hogy miért is nem adtam rá maximális pontszámot? Szerintem kiszámítható a történet, bár a végén igencsak meglepődtem. Nézzétek meg ti is :)

Beszerezem DVD-n is? Igen, de csak akciósan/Nem
Pontszám: 09/10

A kis kedvencek titkos élete (2016)

Angolcím: The Secret Life of Pets (2016)
Műfaj: animációs, családi

Tartalom:
A kis kedvencek titkos életében Maxnek, egy manhattani család kedvenc háziállatának az élete egyik pillanatról a másikra a feje tetejére áll, amikor gazdája befogad egy keverék ölebet, Duke-ot.
Maxnek és Duke-nak félre kell tenniük a személyes nézeteltéréseiket, amikor rájönnek, hogy a fehér nyúl, Snowball hadsereget szervez az utcára került háziállatokból, hogy bosszút álljon minden boldog tulajdonoson és kedvenceiken.

éleményem:
Úgy kezdték nekem, hogy ezt muszáj látnom, mert annyira cuki, hogy az már hihetetlen. Mondjuk tény, hogy előtte az a Minion hogy örült az Illumination szónak az haláli. Ja igen, titkon hatalmas Minion-fan vagyok, így hoztam is Stu-t erre a mesére. Stu a plüss Minionom, kétszemű, és nem beszél. Szóval rossz egy segítő, de legalább van :DD

Maga a történet nekem tetszett, meg is könnyeztem párszor, meg is csókolgattam utána a macskámat, és ha lett volna kutyám, akkor őt is. Meg ha még élne a papagájom, akkor őt is. Szóval na :D. Határozottan állatbaráttá nevelő mese (bár azt nem élvezném én, hogy tarantulák másznak a kocsim szélvédőjén, na), a poénok is ütnek, de sajnos azt kell mondjam, hogy igen, a trailer majdnem mindet lelőtte. És csak ezért a -1 pont.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 09/10

A boncolás (2016)

Angolcím: The Autopsy of Jane Doe
Műfaj: thriller, misztikus, horror

Tartalom:
Cox és fia Hirsch halottkémek, ám egy napon egy rejtélyes esettel szembesülnek. A halott elvileg öngyilkos volt, ám a halál okát képtelenek megállapítani. Ahogyan próbálnak a szépséges Jane Doe halála okának végére járni, egyre több megmagyarázhatatlan dolog történik a munkahelyükön. Ezek a bizarr események rejthetik a megoldás kulcsát.

Véleményem:
*sokáig fejet vakar, mire elkezdi* Anyukám nagy-nagy kedvenc filmje az utóbbi időkben, így egy kicsit vonakodva kezdtem bele. Egyébként az nem zavar, hogy nézek Walking Deadet, embereket zabálnak meg, az neeem, de ha már boncolnak, akkor bizony a gyomrom egy kicsit felkavarodik. Magam se értem, hogy működöm :D

Maga az elgondolás nekem nagyon tetszett, bár már az első jeleknél tudtam, hogy valami más van a háttérben, mint egy holttest, ami kikerült a pince aljából. Nem az a horror, inkább thriller, erős misztikummal. Valaki pedig magyarázza el nekem, hogy akar az illető boncmesterré lenni? Ezek után nem hiszem, hogy sokan akarnak, de azon is gondolkodom, hogy vajon valaha lesz-e kimondott vége is. Nem lövöm le a poént, nézze meg, aki akarja.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 10*/10

Amy Hozzászólások: 0 Movie Night

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020