Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/07/18
Írta: Amy | Hozzászólások: 4 | Kategóriák: Movie Night

Még mindig Marvel-filmek, és most már igyekszem tartani magam a megjelenési sorrendhez. Nem is nagyon kommentálnék már ide többet.

Bosszúállók (2012)

Angolcím: The Avengers
Műfaj: fantasy, akció, kaland, háborús, szuperhősös,

Tartalom:
Nemsokára olyan nagyszabású kasszasikerek folytatódnak, mint a Vasember, A hihetetlen Hulk, a Vasember 2., a Thor és az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, méghozzá egyetlen filmbe sűrítve. A The Avengers – Bosszúállókban olyan szuperhőscsapat áll össze, melyet korábban soha nem láthattunk még együtt mozivásznon. Egy váratlan ellenfél tűnik fel a színen, aki minden eddiginél nagyobb veszélyt jelent a Földre, ezért Nick Fury (Samuel L. Jackson), a S.H.I.E.L.D. névre hallgató nemzetközi békefenntartó ügynökség vezetője azon kapja magát, hogy sürgősen szüksége van egy csapatra, amely visszarántja a bolygót a katasztrófa széléről. Ezért kezdetét vesz a földkörüli toborzás – kizárólag szuperhősöket keresnek!

Véleményem:
Azt hiszem, megvan a Marvel-filmek 2. legkedveltebb filmje nálam.
Nem csak azért, mert az előző részek nagy hősei benne szerepelnek, hanem azért is, mert valahogy lenyűgözött ez a rész, mind látványelemileg, mind történetileg.
Visszatérőként Hulk is itt van, akit már más színész alakít, és őszintén megmondom, valahogy nekem jobban is passzolt Mark Ruffalo, mint Hulk, semmint Edward Norton. Az utóbbit túl nyikhajnak láttam egy ekkora erőhöz, míg az előbbire szinte ráírták a szerepet.
Nagy plusz pont, hogy a két zseni, Vasember és Hulk együtt dolgozik, és plusz pont a Black Sabbath pólóért! Mondjuk, eléggé egyértelmű, mikor van egy Iron Man c. daluk :”DDD.

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 10/10

Thor: Sötét világ (2013)

Angolcím: Thor: The Dark World
Műfaj: akció, kaland, fantasy, szuperhősös, sci-fi

Tartalom:
Thor a Föld és a Kilenc birodalom védelméért száll harcba egy eddig az árnyakban bujkáló ellenséggel, aki most magát az egész univerzumot akarja.
A Thor és A bosszúállók eseményeit követően, a Sötét világban Thor a világegyetem rendjéért harcol, eközben azonban egy ősi faj a bosszúra szomjazó Malekith vezetésével visszatér, hogy az egész univerzumot sötétségbe taszítsa. Még Odin és Asgard sem tud szembeszállni azzal az ellenséggel, akivel Thornak szembe kell néznie. Veszélyes úton indul el, mely során újra találkozik szerelmével, Jane Fosterrel és fel kell áldoznia mindent, hogy megmentse a világot.

Véleményem:
A második fázis második filmjéhez érkeztem a nagy maratonban, és azt kell mondanom, nem bántam meg. Sok minden miatt még mindig csóválom a fejem, mert persze, hogy a karakterek nem hallgatnak rám.

Valaki árulja el nekem, mit esztek annyira Lokin. Nekem valahogy nem jön át, nem tudom úgy kedvelni a karakterét, ahogy szinte mindenki. Jó, nem mintha Thornak nem lenne hibája, de akárhogy is keresem, sehol se találom. Ja, és tudtam, hogy nem halt meg, de ez már spoiler.
A történet bonyolódik, a kis stáblista utáni jelenetek annyira előkészítik a következő részeket, hogy alig lehet megállni, hogy ne nézzük a következőt.
Mondjuk, nekem Thor meg Jane már csak Rhage és Mary maradnak, egyszerűen nem tudom nem belelátni.
Bocskor Bill hozza a formáját, egyszerűen zseniális az alakítása.

Beszerezem DVD-n is? Igen, szinte kötelező jelleggel/Nem
Pontszám: 10/10

Amerika kapitány: A tél katonája (2014)

Angolcím: Captain America: The Winter Soldier
Műfaj: fantasy, akció, kaland, háborús, szuperhősös

Tartalom:
A Marvel legújabb képregény-adaptációja, az Amerikai kapitány – A tél katonája a Bosszúállók eseményeit követően játszódik. Steve Rogers – aki az 1940-es évek elején vett részt az USA hadseregének titkos kísérletében – most Washingtonban éli csendes hétköznapjait és próbál alkalmazkodni a modern világ kihívásaihoz. Azonban amikor a terrorelhárítással és hírszerzéssel foglalkozó S.H.I.E.L.D. egyik munkatársát megtámadják, a férfi egy olyan összeesküvés közepén találja magát, amely az egész világot fenyegeti. Újra feltűnik a színen a Bosszúállók-ból ismert szövetségese, a Fekete Özvegy is, akivel minden erejükre szükségük lesz, hogy felderítsék a konspirációt és leküzdjék a megsemmisítésükre küldött bérgyilkosok hadát. Amikor rájönnek, hogy valójában mivel állnak szemben, felismerik, hogy további partnerekre lesz szükségük, ha győzni szeretnének. Csatlakozik hozzájuk legújabb szövetségesük, Sólyom is, azonban még így is minden erejükre szükségük lesz, mivel váratlanul egy rendkívül erős ellenféllel, a Tél Katonájával találják szemben magukat.

Véleményem:
Csak én vonyítottam, mikor Bucky feltűnt a színen? Mondjátok, hogy nem voltam egyedül! Eddig is az egyik legszimpatikusabb karakternek tartottam (Stark után, persze), de ezek után, hogy a fickó igazából túlélte… igaz, hogy cseppet kapott agyradírt, de ezt most hagyjuk is.

Ami történt közben, azt leginkább a hatalomvágy és a korrupció szavakkal tudnám leírni, de ugyanakkor, szeretném úgy hinni, hogy ez mind megoldható. Szuperhősök nélkül mondjuk esélytelen, de ringatom magam abban az álomban, hogy ezek a hősök léteznek, és Lee nem véletlen alkotta meg őket.

Meg azért Sólyom karaktere is egy izgalmas figura, szeretnék belőle is többet látni, lehetőleg minél előbb.

Egyedül a többieket hiányoltam, és egy kicsit olyan érzésem volt, hogy az alcím és a főcím kiegészíti egymást. Mivel jelen sorok írásakor még nem tudom, hogy Bucky és Steve egy oldalon harcolnak-e, így csak nagyon-nagyon reményeket próbálok hozzáfűzni, hogy igen. Igazi álomcsapat lenne *-*. Eddig is úgy éreztem, hogy a Bosszúállók kevesek annyian, adjunk hát hozzá még többet!

Beszerezem DVD-n is? Igen/Nem
Pontszám: 10/10


Hagyj kommentet!
július 19 2020

Sziaa 😀 szuper az oldalad <3 régóta követlek, viszont mostanában az a gondom, hogy telefonról nem látom az új bejegyzéseidet. :'( Nem tudom mit rontok el. Kérlek segíts, mert általában csak telefonról tudlak olvasni. Köszi *.*

július 20 2020

Szia!
Én köszönöm, hogy írtál <3
A mobilos változaton dolgozok/dolgozunk, hogy minden flottul menjen, ahogy azt a rendes, gépi változaton kellene látni, kis türelmet kérek ^^. Mikor lecseréltem a designt a Geraltosra, a mobilos nézete még nem volt teljesen kész. Elviekben most már jónak kellene lennie.

július 25 2020

Igeeen mostmár teljesen jó. *.* köszi a választ^^

július 25 2020

Igazán nincs mit 🙂 És elnézésedet kérem, hogy eddig nem volt megfelelő a mobilos kinézet. 🙂

Alább tudsz üzenetet hagyni.