Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/08/08
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Games for Amy It Lives

A játékot mobilra tervezte a Pixelberry Studios, aminek különlegessége, hogy döntéseket kell benne hozni, amik kihatnak a játékmenetre. Kicsit olyasmi, mint a Telltale játékai, kellően para jelenetekkel és grafikával. Van egy második része is, természetesen, arról is szót fogok ejteni a későbbiekben.

A történt az Oregon állambeli Westchester nevű kis erdei városkára összpontosít, ahol karakterünkön kívül hét fiatal körül játszódnak az események. A nevéből is látszik, hogy valami él az erdőben, és ez a valami szorosan kapcsolódik a fiatalokhoz.

Néhány döntés gyémántokhoz volt kötve, így ezek miatt napokig csak beléptem a játékba, és gyűjtögettem, így aztán mostanában tudtam csak befejezni a megdöbbentő sztorit. Atyaég, sorozatban is megállná a helyét, nemhogy valódi könyvben!

Rövid összefoglaló
A játék 16 fejezetre bontódik, abból is a 15. kulcsfontosságú, mert abban a fiatalok élete sokban múlik a döntéseinken.
Akikkel találkozhatunk: Andy, Ava, Dan, Lily, Lucas, Noah és Stacy. Mellékszereplőként szerepel Noah testvére, Jane, valamint Stacy bátyja, Connor is.
Már elsőre kiderült, hogy a srácok gyerekkorukban valami szörnyűséget láttak, ami miatt egyáltalán nem beszéltek éveken keresztül, pedig ott éltek egymás mellett, szinte szomszédok voltak. A játék során 16 dolgot kell megtalálni, úgy, mint adatok, fegyverek, állati segítők, dokumentumok.

Storytime, spoilerekkel együtt tovább!

Chapter 1: Old Friends
Az első fejezetben megismerkedhetünk javarészt mindenkivel, és rájövünk, hogy nem egyszerűen az iskolai bántalmazás a srácok legfőbb problémája, bár Codynak eléggé tenyérbe mászó képet rajzoltak a készítők, Britney és Jocelyn pedig akár a Pussycat Dolls tagjai is lehettek volna – mégha görények is.
Egy bizonyos Mr. Red lehet a hunyó, mert a karakterünk kapásból azzal nyit, hogy Dan megjelenik nála az éjszaka közepén, de nem is ő a valódi Dan, hanem valami agyagszerű lény, és hogy Dan még mindig az erdőben van. Kicsi bújtatott boszorkányság, mi?
Avát kineveztem lélekállatomnak, Lily egy kicsit emlékeztetett Garciára a Gyilkos elmékből, a többiek pedig egyelőre átlagosnak tűntek.
Ami fontos, hogy a karakterünk talált egy furcsa fekete követ, amibe rúnajeleket véstek, így már megfordult a fejemben egy titkos szekta elmélete, mert elég gyanús ez egy kisvárosban.

Egy fontos meccsre készülnek az iskolában, ahova a srácok járnak, ámde a megnyitó ideje alatt furcsa jelenség érkezik a legijesztőbb mondattal a világon.

Chapter 2: What Are You Afraid Of?
Kapunk egy aranyos visszaemlékezést, amiben a gyermek karakterünk és Jane bemennek az erdőbe játszani (kb. 8 évesek lehettek), és találtak egy igencsak rémisztő házat. Sőt, nagyon úgy tűnt, hogy Jane már korábban is lehetett ott, mert mikor behajított egy kavicsot az ajtón, a kavics nem zuhant le a földre, hanem lebegett az ajtóban. Kinda weird, tudom.
A jelenben a karakterünk beszélni akar a különös álmáról meg a jelenségről, szemmel láthatólag mindenkinek van élete: Andy kosarazik, Stacy pompom-lány. Lily a csapat kis szerencsétlensége, Ava az ügyeletes fekete bárány, Noah egy kívülálló, Lucas pedig az iskola esze lett. Végül mégis sikerül találkozniuk este, és kiderült, hogy Dan eltűnt. Micsoda egybeesés. De legalább a srácok kezdik kapizsgálni, hogy valami nincs rendben, és feltehetően Mr. Red felbukkanása sem véletlen.
A srácok egymással vitatkoznak, mindenki szemmel láthatóan a saját problémáját tartja elsődlegesnek, de szerencsére a karakterünk meg tudja győzni Andyt, Avát és Noah-t, hogy menjenek el együtt az erdőbe megkeresni Dant. Noah amúgy is kicsit mérges mindenkire, hogy tulajdonképpen a szemük előtt ölte meg az a valami a húgát, mégsem tettek semmit.

Chapter 3: Sticks and Stones
A fejezet elején a karakterünk és Stacy megint konfrontálódik Britney bandájával, ám hamar kiderült, hogy Ms. Beképzeltség sakkban tartja egy leleplező videóval Stacyt. Stacy a videóban bevallotta, milyen kapcsolata van a szüleinek, és nem éppen mutatna jól az előválasztási kampányban egy ilyen kis titok. Kellett szegény lánynak elmennie partizni Britney születésnapi bulijára… na mindegy. Szemmel láthatólag bejött neki egy srác, de az túl unalmasnak tartotta őt, mivel a polgármester asszonyság lányaként talán csak a Ms. Tökéletesség volt a legkedvesebb beceneve. Britney kihasználta a gyengeséget, és a vallomást felvette telefonra.
Yep, az összes iskolai bántalmazás figyelmen kívül van hagyva az egész játékban, mégha nem is ez az igazi célja.
Egy szerszámos boltban magát Lucille-t szerezhetjük meg, sajnos Negan nélkül. A négy fiatal, ahogy beljebb halad az erdőben fura, veszélyes lényekkel találkozik. Olyasmik, mint a vadkutyák, csak ezek inkább a pokol kutyáira hasonlítanak. Néhányan üldözni kezdik őket, és megtalálják Dan testét egy tönk mellett, picit marcangolva. A srác él egyébként, csak piszok gyenge.

Chapter 4: What’s Coming to You
Röviden és tömören Karakterünk, Ava és Lily a helyi könyvtárba indulnak nyomozni a város történelme iránt, hátha volt valami különlegesség az elmúlt évszázadokban. Lily bár kis félénk bárányka, tudni akarja, mivel állnak szemben, mert bár látták Mr. Redet gyerekkorukban, mégsem lehet egyszerűen megszüntetni a létezését.
A dokumentált dolgok között találtak két említést, az egyik egy könyvben volt, a másik pedig egy újságcikk, ami 1976. augusztus 22-én történt. A cikk szerint az erdőben 14 holttestet talált a helyi rendőrség, akik valószínűleg egy vallási gyülekezet áldozatai lehettek, férfiak és nők egyaránt. A hatóságok az esetet tömeges öngyilkosságnak írták le, de több kérdés maradt a megcsonkított maradványok és a rituális elhelyezések miatt.
Pluszban Ava talált egy könyvet, amiben egy Rosemary Willow nevű nő tett tanúvallomást 1871. november 9-én, hiszen túlélte a mészárlást, ámde boszorkányság vádjával állították elő. Ahogy Lily és Ava elkezdik felolvasni, pislogni kezdenek a fények, szemmel láthatólag Red megszállta Avát. Ava telekinézist tud használni (köszönhetően Mr. Rednek), mert azzal elpáholta egy szekrényajtóval Jocelynt.
A könyvtár után Karakterünk és Lily hazafelé tartottak, Lily bevallotta, hogy Britney nem mindig volt köcsög, sőt, legjobb barátok voltak. Sajnos Cody és Jocelyn szekálta megint a párost, de a semmiből hollók avatkoztak közbe, elűzve ezzel a szemétládákat.
A szomszéd elutazik, így megkapjuk Hildát, a kutyáját, hogy vigyázzunk rá.

Közben átváltunk Andyre, akinek elég baja van azzal, hogy ázsiai származása miatt csak tartalék játékos lehet a csapatban. Mikor szóvá teszi a csapatkapitánynak ezt a dolgot (aki unalmasnak tartotta Stacyt), kiderült, nem lesz soha teljes körű csapatjátékos, mert nem elég, hogy ázsiai, akkor látszólag transznemű is (gyerekként két copffal ábrázolták). Mikor éppen elverné, megtámadja a kapitányt egy medve, és megharapja a karját. Fejezet vége.

Chapter 5: Buckle Up
Lucasszal nyitunk, akire felfigyel a tanára, hogy valami nincs rendben vele. Valamire gyanakszik, ezért beszélni akar erről a szüleivel és az igazgatóval, ám amikor a fiókba nyúlik, megmarja a kezét egy kígyó.
Főcím után karakterünk befogadja azt a hollót, akit Jocelyn levert az előző részben. Miután építettem neki egy fészket, találtam egy levelet, amit egy bizonyos Goddard E. Filleus írt, még 1871. szeptember 29-én. A fickó valami E. B-nek címezte levelét, amiben érdekeltségét fejezi ki Westchester iránt, valamint egy különös ládika, amiben egy sötét fákat ábrázoló fénykép lapult, amire rá volt írva a játék címe.
Visszanyalt a fagyi, mert Britney megint zsarolta Stacyt, de váratlanul megjelent egy lény, aminek hála Stacy megszerezte Britney telefonját, ezzel minden bizonyítékot törölt, így tényleg volt kedve partit rendezni.

Chapter 6: A Bitter Pill to Swallow
Visszaemlékezéssel kezdünk megint, Jane és Karakterünk a többieket elviszi Red házához, bár nem mindenki örül a ténynek, hogy be akarnak menni. Ava már gyerekként is badass karakternek számított, már akkor tetszett neki minden, ami ijesztő.
Még vitatkoztak is, érdemes-e bemenni, csapda-e a helyzet, vagy sem. Mire eldöntötték, hogy nem mennek be, Red könyörög nekik, hogy ne menjenek el, mert ő csak egy magányos akárki. Még azt is bebizonyította, hogy egy halott madarat fel tud támasztani.

Főcím után Lucast hívatja az igazgatónő, hogy a tanára jól van, ámde kómában fekszik. A csapat meglátogatni készül Dant, mikor meghívást kapnak Britney bulijába. Az úton Karakterünk és Lucas beszélgetnek, és kiderül, hogy Lucas kegyetlenül meg akar felelni a szüleinek, mivel még huszonéves koruk előtt letettek valamit az asztalra. Ezért gyógyszerekhez nyúlt (amiknek receptjét ellopta az anyjától), amiktől paranoia alakult ki nála, nem aludt, remegett a keze, és ez tűnt fel a tanárnak.
A kórház előtt Lucas kidobja a gyógyszereket a kukába, ekkor találnak egy fekete cicát, és azonnal Avából kibújt a macskás nő. Megértem, teljesen. Persze, hogy befogadtuk a cicát.
A kórházban Dan ugyan magánál van, de nem ébred fel. Karakterünk és Stacy pedig engedéllyel elolvassák Dan üzeneteit, amikből kiderült, hogy poszttraumás stressz szindrómában szenvedett egész idő alatt, egy terapeuta foglalkozott vele, és mikor végre nagyjából helyrejött, akkor ment be az erdőbe, hogy szembenézzen Reddel. A bolondja.
Vitatkoztak arról is, hogy Britney viselkedése nem normális, biztos Mr. Red műve, de Lily váltig állította, hogy csak kezd magához térni, de hirtelen a fények villogni kezdtek, mindent sötétség borított, és úgy tűnt, hogy Mr. Red nem akarja, hogy vitatkozzanak, meg akárki elmenjen tőle. Ava az erejét használva kiszabadította Dan markából a Karakterünket, majd cicával együtt távoztak.
A portán még betörtek az adatbázisba, hogy utánanézzenek a rejtélyes kómának. Mindegyik az erdő körüli utak közelében szenvedett balesetet. Az első ilyen az 1800-as években történt, a legutóbbi 1970-ben, a legfrissebb meg az elmúlt héten történt. Az adatokat ki kellett nyomtatni, mielőtt a szünetre menő nővér visszatért volna a helyére. Kiderült, hogy az esetek valahogy összefüggenek, és valahogy tömeges halálesetek következtek, mint 2007. november 3-án. A csapat nem akart visszamenni az erdőbe, ez egy fontos momentum a játéknak ezen a ponton.

Chapter 7: Party Favors
Megint visszaemlékezéssel kezdünk, a srácok Reddel játszanak az erdőben. Ki akarják csalni a házból, de a Nap fénye nem engedi ki. Ekkor találkoznak vele először személyesen, egy szellemszerű alakot kell elképzelni, ami enyhén szólva ijesztő, főleg, ha boldog.

A srácok jelenkorban készülnek a partira, Lily Karakterünknél készül, és közben elmeséli, hogy ő meg Britney egyszer egy táborban csókolóztak, és úgy tűnt, viszonyuk van, és folytatni is fogják.
A partin mindenki lazít, lehetőség van flörtölésre is, és a készítők elég modern felfogásúak, ha lány karakterünk van, akkor simán össze lehet szedni lányt is partnernek, bár nekem a végigjátszás alatt végig pasi karakterem volt.
A parti végén mindenki megy haza, ámde, mikor Karakterünk épphogy aludni akart, mikor érzett valami nagyon furcsaságot. Az ablakon kitekintve láttuk, hogy valaki/valami meggyilkolta Codyt!

Chapter 8: Breakdown
A rendőrség kitette karakterünket a suli előtt, a többiek idegesek. Nem voltunk gyanúsítottak, a rendőrök is arra gyanakodtak, hogy be akart törni, és lezuhanhatott a fáról. De persze, Red is lehetett a háttérben… oké, Cody egy idióta barom volt, nem érdemelt ilyen halált.
Abban a srácok egyetértettek, hogy nem vehetik figyelmen kívül Redet, és meg kellene ismerni, mielőtt bármit tesznek vele/ellene.
Persze, a suliban Jocelyn tomboló fúriaként támadt Avára meg Karakterünkre, mert úgy hitte, a srácok ölték meg Codyt. Valószínű, tényleg. Avát megszállta Red (szerintem), kis híján megfojtotta Jocelynt, de még időben észhez tért, és elmenekült.
Karakterünk a kávézóba menekül, ahova Noah követi, és felelevenítenek egy emléket, ezzel jobban megismerve őket. Ő meg Jane ikertestvérek voltak, a szüleik sokat vitatkoztak, feltehetően elváltak, emiatt a srác egyszer el is szökött otthonról. Hazaérve a pajtában a holló megint hozott egy részletet Goddard E. Filleus leveleiből, ráadásul ez már a harmadik levél volt. Filleus nem aludt, egyre beljebb vándorolt az erdőben, majd talált egy ligetet, ahol 13 csuklyás alak csinált valamilyen lényt. Vagy feláldozták, vagy megidézték, nem derült ki. A fickó be akart közéjük kerülni. A hülyéje.
Karakterünk rájött, hogy talán nem véletlen került vissza hozzá az a síp, amit gyerekként Jane-nek adott. Szerinte az utóbbi események (Cody halála, Britney büntetése, a csapatvezető balesete) nem történtek véletlenül, hanem problémát jelentettek a hőseink számára, és Red elintézte, hogy vele tudjanak foglalkozni. Logikus elgondolás, ezt aláírom. A srácok már nem gyerekek, hiába kamaszok, már nem játszanak úgy, mint annak idején. Nem akarta megvárni, míg bárki más is meghal, mert szerinte Red nem érzi a tetteinek súlyát, mikor csinál rosszat, mikor megy túl messzire. Ezért eldöntötte, hogy egyedül odamegy Redhez, és megmondja, hogy baromi gyorsan fejezze ezt be, nem kérnek belőle és az ajándékaiból. És azonnal elindult.
Ha tehettem volna, én itt skipelem az egészet.
Megragadtam Lucille-t, Hildát, és elindultunk az erdőbe. Éjnek évadján. Ahol egy gonosz entitás lakik. Idiot choice. Nagyon ijesztő volt ez a rész, kulturáltan kirakom a 16-os karikát. Red megjelent, mivel nem bántotta a napfény, ezért megjelent. Red bevallotta, hogy ő csinált mindent eddig – ezt eddig tudtuk. Csakhogy erre Red bedühödik, mert mi az, hogy nem kérnek belőle, enyhén szólva síkideg lett.

Chapter 9: Ungrateful
Megint a múltban jártunk, ezúttal kiderült, hogy Reden kívül egy boszorkány is él az erdő másik oldalán, a fél arcát lemarta a sav. Noah és Jane belefutottak, menekültek, és Jane nagyon mérges a Karakterünkre, mert a sípja fabatkát sem ért, mikor segítségre szorult, és el is hajította. Igen, így került Redhez. Pici beképzeltséget éreztem Jane felöl, na mindegy. A csapat éjszaka bement a házba, és levonultak a lépcsőn.

Jelenbe visszatérve Karakterünk menekül a csöppet dühös Red elől, mert nem akartunk tőle semmit. Hilda megmentett minket, így sikerült visszajutni a házig, ahol elestünk, de láss csodát, felkelt a Nap, így Red visszavonulót fújt. Megtaláltuk a negyedik levelet, amiben Filleus leírta, hogy csatlakozni tudott a szektához, egy „Mestert” istenítettek, aki megtanította őket a fekete mágiára. Mikor érdeklődött, ő is kaphat-e az erejéből, a szekta túlbuzgón reagált… és itt kezdődtek a bajok.
Persze, következményei lettek az elutasításnak, jócskán. Telefonon nem sikerült senkit értesíteni, így személyesen került sor erre. Noah összeveszett az anyjával, aki vérig sértette a fiát, hogy bár ő halt volna meg a lánya helyett… gratulálok, anyuka, öné az Év anyukája díj!
Mielőtt Stacy megkaphatta volna a hírt, kijelentette, hogy csak a meccs után akar ezekkel foglalkozni. Jól gondoltátok, baj történt a meccsen. Andy buzdító beszéde után a csapat megpróbálta behozni a hátrányát, hogy ismét nyerjenek, ámde váratlanul tányérnagyságú pókok jelentek meg (tarantulák, konkrétan), így Andyt irányítva szépen kinyírtuk a legtöbbet.

Kint a pánik alatt Karakterünk megkeresi a többieket, mikor látják, hogy Andy csapattársán több pókcsípést találtak, és ezért elkezdtünk felelősséget érezni – jóhogy, bammeg.
Connor most hallott először Redről, Avát már megint megtalálta a suli, mert biztos az ő hibája volt mindez, ámde az erejét hirtelen elvesztette. Red bosszúja ide is elért.

A vége kifejezetten tetszett, hiszen úgy adták át a karakter szenvedését, hogy átjött képernyőn keresztül. Éreztem a fájdalmát, a reményvesztettségét, az elkötelezettségét a bátorságát… egyszerűen megindított, és utólag megbántam, hogy Connort nem avattam be az egészbe, de szerintem hülyének nézett volna mindenkit. Még ha úgy is gondolta, hogy valamilyen szinten Cody halála a karakterünk lelkén szárad… just fine, idiot.
Stacy meg Ava bocsánatot kértek, és pont ezért eresztettem el pár könnycseppet, mikor pont azért tartanak össze, mert barátok.

Chapter 10: I’m Not Scared
Megint múltba ugrottunk, a gyerekek leértek Red házának barlangjába, ahol valami ijesztgetős játékot játszottak. Az volt a lényeg, hogy egy szörny megkérdezi a résztvevőktől, megijedtek-e, és ha úgy vélte, igen, ott véget ért a játék számukra. A végén Jane és Noah maradtak úgymond „élve”, a többieket egy láthatatlan erő tartotta fogva. Noah vesztett, Jane pedig egy keletkezett légörvény miatt kitörte a nyakát, és ezzel együtt az életét is elvesztette.
Gyakorlatilag Red valóban megölte Jane-t. Kicsit gyanúsnak tartottam, hogy az ikrek közül választott magának áldozatot.

Szóval igen, minden kezdett tönkremenni. Andy elvesztette a jó hírnevét, Stacy felvételét mindenki megkapta telefonon. Mivel Britney kinevette Stacyt, összeveszett Lilyvel, úgyhogy a lányok szénája nem áll túl jól. Lucas szekrényébe visszakerültek a gyógyszerek, de nem is öt üveggel, hanem egy teljes szekrénynyivel, és lebukott az igazgatónő előtt.
Egyelőre a srácok nem állnak jól, hála annak a köcsög Rednek.

Este összegyűltek a könyvtárban, hogy rájöjjenek, hogyan állíthatják meg Redet. Karakterünk ekkor említette csak meg Filleus felfedezéseit a többieknek. Órákig azonban semmit sem találtak, így volt lehetőség elmászni Stacyvel kávéért, meg Avával egy elhagyatott raktérépületbe hulladékot zúzni, így mindenki lenyugodhatott egy csöppet. Visszatérve hamar találtak egy mesekönyvszerű dolgot, amit a környék híres boszorkánya írt, így a csapat elment hozzá, hátha tud segíteni. Ő az a nő, akinek megégett az arca egyébként, hála Red érintésének.

Chapter 11: You Again
Rövid a fejezetünk. Kapnak egy varázsigét Corától, a boszorkánytól, aki dühös, hogy a srácok felszabadították Redet a börtönből, ahova zárták. Mivel a srácok tették, nekik is kell bezárniuk.
Felszerelkeznek eszközökkel, Karakterünk beavatja végre Connort, majd volt egy nagy ütközet, ahol a lények támadták a srácokat, miközben Lucas és Lily felolvasták az elzáró bűbájt. Red eltűnt, úgy tűnt, sikerült megölni őt, végleg elzárták valahova, ahonnan nem szökhet meg… de volt még hátra 5 fejezet, szóval valami gebasz történt.
Hőseink vidáman készülni kezdtek egy sulis eseményre közben.

Chapter 12: Homecoming
Mindenki készül a homecoming-ra, sőt, Karakterünk még szíve választottjával az esemény előtt elmennek randizni is.
De ennyire nem szaladhatok előre.
Karakterünk, mint aki jól végezte dolgát, indult volna suliba, benézett a fészerbe a hollóhoz, és megkaptuk az ötödik, ezúttal kissé véres levelet. Goddard E. Filleus igazából Douglas Redfield, vagyis a mi gonosz Mr. Redfield-ünk. Tagja lett a szektának, és nagyon úgy néz ki, hogy megszerezte a nagyobb hatalmat is. vagy éppen nem, és épp azért lett olyan, amilyen.
Mindenki jól mulatott a partin. Lily meg Britney megpróbálták kapcsolatukat rendezni. Andy lett az esemény királya, és mielőtt a királynőt bejelentették volna, hirtelen több szörny jelent meg, elrabolták Andyt, majd megjelent Cora, hogy nem sikerült elzárni Redet, és úton van feléjük. Ki tudja miért? (én persze tudom, de le nem írom :D).

Chapter 13: Fight or Flight
Még egy kicsit elbeszélgettem mindenkivel, hogy lenyugtassam, ne legyen síkideg, ha csatába indulunk, ámde a ház szélén megjelentek a kórházból eltűnt személyek, és persze, Dan is köztük volt. Mint valami élőhalott zombi. Jeez, hol a rózsafüzérem?

Chapter 14: In the Dark
Kicsit ideges voltam az elején, mert bár Dant visszakaptuk, a többieket szépen elszeparálták tőlünk a lények. Sőt, lehet, hogy Lucas meg Lily meghaltak, aminek nagyon nem örültem volna, de komolyan rányomta a bélyegét a dolgokra.
Dant kicsit felvilágítottuk, amíg kómában feküdt. Valószínűleg nem ő keltette fel, hiszen szegény csak megtisztulni akart a múlt terhétől. Tuti, hogy nem Jane volt az első áldozata, de tehettünk arról, hogy ez legyen az utolsó.
Szerencsére, lassan haladva megtaláltunk mindenkit. Először Avát, majd Lilyt, később Lucast is sikerült kimentenünk. Közben a tanáruk kicsit leszólja az embereket, mintha valami fölénnyel rendelkezne… egyelőre nem mentettük meg, pedig jó lett volna. Stacyt pókok csapdájában találtuk meg, de még szerencse, hogy volt nálunk hajlakk meg öngyújtó. A pókháló amúgy is elég jól ég.
Barátaink újra egyesültek, ideje volt Andyt és Noah-t megtalálni.
Még Connort értesítettük, mi a helyzet, aztán kezdődött a buli.
Noah a romoknál tartotta fogva Andyt, és kényszerített mindenkit, hogy vonuljon be aházba, mikor a szörnyek lassan kezdték körbevenni őket.

Chapter 15: Everyone Plays Together
Bent kicsit meglepődtem, mikor Noah közölte, hogy Redfield 10 éve ott sincs már, és aki most terrorizálta őket, Jane volt. Annak idején, mikor elkezdték játszani a játékot, ugye Jane maradt utoljára, ezzel átvette a szörny helyét.
Innentől kezdődött az érdekesség: vagy mindenki meghalt, egy személyt kivéve, vagy csak egy valaki halt meg.
Az utóbbi mellett döntöttem, és az is Noah vagy Karakterünk közt dőlt el, mert az kevésbé tragikusabb, ha sokan halnak meg. Ha mindenki elég nyugodt, van esély rá, hogy mindenki túléli, de ha a mutató alacsony, volt esély rá, hogy senki sem. Lily miatt aggódtam, mert neki elég könnyen le tud zuhanni egyébként is, de ő is túlélte.
Én speciel feláldoztam a Karakterünket, inkább ő „nyerje” meg a játékot, ezzel egyúttal a szörnylétet is.

Chapter 16: In Memoriam
Elérkeztünk a történet végéhez, és egy évet ugrottunk előre is. Mindenki készül a megemlékezésre egy szinten.
Lily Britney-vel beszélgetett a kávézóban. Lily kicsit magába volt zuhanva (érthető okokból), Britney pedig még mindig küzködött a jóvá válás útján.
Andy bemelegítést tartott a csapatának, mint kapitány, ámde nem akarta, hogy a többiek lássák, fájdalmai vannak a műtétek óta. Ugyan a lába nagyjából helyrejött, még nem teljesen az igazi.
Stacy az anyjukkal és Connorral találkozott egy kávézóban, és a lány azóta sem bonyolódott komoly kapcsolatba.
Lucas már az egyetemen tölti mindennapjait, kikapott egy dolgozatot, ami B- lett. A tanára egy kiállítást ajánlott az óra végén, majd négyszemközt beszélgetett a sráccal. A dolgozat egyébként valahogy visszatekintett az erdőben történt eseményekre.
Ava a könyvtárban nyomoz, belemélyedt a város sötétebb múltjában is. Nekem úgy tűnt, Cora helyébe akart lépni, és lehet, hogy csak én képzeltem be, de mintha azon ügyködött volna, hogy visszahozza Karakterünket odaátról. Végül is, ha létezik ilyen démon, akkor simán meg lehet állítani.
Dan egy Izzy nevű lánnyal találkozik, akinek úgy tűnt, problémái vannak iskolán kívül. Dan segíteni próbált neki, bár Izzy felismerte őt a pletykákból, nagyon nem bonyolódtunk bele az előzményekbe.
A végére maradt Noah, aki menekül a hatóságok elől, álnéven beszélget egy kisebb presszóban egy Jane nevű pincérnővel, ám olajra lépett, mikor megjelentek a rendőrök.
A megemlékezésen a polgármester asszony a történteket vadállatok támadásának és szerencsétlen beomlásnak könyvelte, de persze, Connor közbeszólt, hogy nem kellene hazudozni. Utána ő tartott beszédet, amiben megemlékezett Karakterünkről, majd lejátszottak egy felvételt, amiben gyerekként egy nagy békát találtak Karakterünk házánál.
Az esemény végén még megfogadják, hogy kapcsolatban maradnak egymással, ezek után aztán pláne.

Amolyan végszóként a Karakterünk a szörnyként bolyong az erdőben, lassan emlékszik, mi történt vele, és csöppet ideges volt, hogy Redfield nem volt ott. Tudjuk, halott, de akkor is.
Közben egy nő valamit látott az erdő másik oldalán, ami csöppet megrémisztette.


Alább tudsz üzenetet hagyni.