Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/05/03
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Decetives United Elephant Games HOG Reviews

Megjelenés: 2019. május 2.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Egyszerre három helyen is történik valami, így mindhárman más-más helyre kénytelenek utazni, hogy a dolgok végére járjanak.

Amanda szemszöge

James – St. Mary Árvaház
Anna elmondása szerint az unokahúga egyszer járt itt, és komolyan mondom, nem jutott eszembe, Stacy melyik részben járt itt (később kiderült, hogy a Bloody Mary volt az). Mindegy is, most James nyomoz, és már a hallban találkoztunk egy zombival – vagy egy vörös szemű madárijesztővel, de az tény, hogy ijesztő egy látványt nyújtott. Legyőzve azt nyomoztunk tovább, majd a képből megjelent két árnyéklény, és James Brownért kiáltott.

Dorian – Alpok
Bár Brown tökéletesen elvan az Alpok havas tájain, valahogy nem rohant James segítségére. Sőt, inkább nyomokat talált egy Nathaniel professzorra, valamint egy S.H.R.I.N.E. nevű szervezet munkásságára. Oké, mivel a játék nevében is szerepel a Shrine, a kettőnek köze lesz egymáshoz, figyeljétek meg.
Amint Dorian is megtalálta a maga rejtélyét, ő is találkozott egy csodálatos zombival, bár csak egy pillanat erejéig. A szörcsögést nehéz nem figyelmen kívül hagyni, de rövidesen valami sötét dolog robbant be fentről, és megtámadták Doriant.

Anna – Blackhill
Richard már megint szarkasztikus, de legalább segít. Közölte, hogy ő érezte valakiknek a jelenlétét, és eltüntették a nyomaikat, mert tudták, hogy Anna (vagy más) jönni fog. Még jó, hogy Anna képes a múltba utazni, ezért apucira hallgatva visszatért oda, mikor a gazfickók még ott voltak. Egyébként, ezt a házat a 14. részben láthattuk, mert Dorian mondta Annának, hogy anno az MT ideküldött valakit Xiao laborjába.
Hamarosan azonban Anna nyomokat talált, hogy a S.H.R.I.N.E. nevű csapat itt paranormális energiákat keresett, és még róluk is volt valami akta, de hogy minek, az nem volt egyértelmű. Csakhogy, mire Anna megtalálhatta volna a gyanúsítottak, a gyanúsított talált rá: mert mikor az időben utazik, rájuk ez nem hat. Valami elég ronda lényt is rá szabadítottak – és elvitték Richardot. Gyorsan helyzetjelentést adott Shade-nek, majd elment megmenteni Jamest.

Mondjuk itt már kíváncsi voltam, hogy a szervezet miféle sötét energiát akar szabadon engedni, amihez három portálhoz volt szükségük, és egy az Alpokban talált kristályt akartak felhasználni.

A zenét viszont imádtam, miután Anna belépett újra az árvaház kapuin. Olyan hanghatásokat használtak benne, hogy akaratlanul is kirázott a hideg, és azt sugallták, hogy itt valami kegyetlen nagy gonoszság van készülőben, és talán a három detektív sem elég ahhoz, hogy megállítsák – persze, elegek, de ez a hanghatás ezt sugallta.
James kicsit kiütődött, valami lény is fogva tartotta, de amint magához tért, már csak Dorianra kellett várni.

Dorian – Alpok
Brown túlélte a lavinát, bár csodaszámba ment, hogy nem fagyott meg. De mivel közvetlen ő volt az első, aki rátalált arra a kristályra, tudtam, hogy a nagy leleplezés itt lesz nála. Dorian talált némi koordinátát, ami Angliába vitte hőseinket, egy ősrégi kastélyba. Viszont, itt felfedeztem egy bugot, mert belerajzolták Anna kezébe Richard koponyáját, holott nincs is nála.

Anglia
A régi kastélynál kiderült, hogy a fő gyanúsítottunk Nathaniel Prior, aki egy nyugdíjas katonai kém volt, de elvesztette feleségét egy tragikus autóbalesetben, és mindent elkövetne, hogy visszakaphassa – tiszta sor. Szétváltak, majd James bőrében elindultunk megkeresni Nathanielt. Kaptunk egy csoda útvesztőt is, tele ijesztő fényekkel meg lényekkel, megtaláltuk Richardot, aki közölte, hogy Nathaniel nagy baromságot készül elkövetni – a három világ egyesítése tönkreteheti a Földet is. és bár ő látni akarja a világvégét, nem ezen a napon. Nem is te lennél Richard.

A végén mind a négyen elkezdtek küzdeni Nathaniellel, aki addigra több lélekkel vegyülve valami szörnnyé vált, és Dorian meg Richard próbálták megfékezni. Mikor majdnem legyőztük, közölte, hogy a felesége miattuk halt meg. Na, erre nem emlékszem, egyikük történetéből sem!
Dorian és James fogságba esett, így Annán volt a sor, hogy megmentse őket. Visszamentünk az időben, mikor a felesége és a fia meghaltak. A lezuhanó farönkök miatt egy enyhe „Végső állomás” érzésem volt, és milyen ironikus, hogy azt a hírhedt jelenetet belerakták a játékba, mégha csak utalás gyanánt is. Csak a rönköket tartó fémvázat kellett megerősíteni, hogy aztán mindenki boldog legyen.

A bónuszban Nathaniel segítséget kér Shade ügynöktől, de csak Doriant és Jamest tudja küldeni, mert Annának dolga volt. A S.H.R.I.N.E. központ valamiért teljesen üres volt, de mintha Annát láttuk volna az egyik ajtó mögött eltűnni. WHAT? Te el voltál utazva.
Aztán Dorian eszembe juttatta, hogy anno Xiao felfedezte a párhuzamos univerzumokat úgy, hogy portálokat nyitott rájuk, ezzel pedig a sötétebb énjüket is felfedve. Úgyhogy lehet, hogy ez az Anna igazából Anna Gray sötétebb énje.
Dorian és James egy kapszulába szálltak, hogy egy másik világba menjenek – de ezzel azért bizonytalan időre eltűnhetnek a saját korukból. Évtizedekre is, Dorian szerint.

A másik világban poszt-apokaliptikus hangulatok uralkodtak, arról nem is beszélve, hogy itt másképp történtek a dolgok. Dark Anna és Dark Brown (tudom, hülyén hangzik, nem röhög) kirúgták Dark Jamest a csapatukból, aki ezért bosszút akart állni rajtuk. Még a mi oldalunkra is állt, bár őszintén megmondom, én nem bíztam benne.
Nathaniel itt fogoly volt, de kiszabadítottuk, de Dark Anna tönkretette Brown óráját, és addig nem tudtunk hazamenni, amíg nem javítottuk meg – ez a némber meg meglépett…

Szerintem

Kicsit ugyan kezd zavarossá válni a történet, de aki játszott az előzőekkel is, azoknak teljesen világos, hogy mikor mi történt – bár néha még én is visszaolvasom a saját írásaim, hogy mikor mi történt, mert csak úgy vagyok tisztában vele.
Vicces, mert a bónuszban megjegyezte James, hogy nem létezik a Detectives United Agency abban a világban, ahonnan Darkék léteznek. De mégis, Dark Anna ott van. És gondot fog okozni. Nem is kicsit. Meg most akkor Richard ugye jól van?

Grafika: 09/10 – Annának rajzoljatok már valami másik hajat, lécci.
Teljesítmény: 10/10 – speckó effektek nélkül, persze
Történet: 10/10 – még szerencse, hogy külön-külön is jól vannak a srácok, de együtt legyőzhetetlenek.


Alább tudsz üzenetet hagyni.