Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/08/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews Redemption Cemetery

Megjelenés: 2018. augusztus 3.
Fejlesztők: Amax Interactive
Történet:
Mexikóban éppen halottak napja van, ami nem szokatlan dolog. Csakhogy már három éve ezen a napon folyamatosan tűnnek el emberek, és Santa Muerte számít a megjelenésünkre.

Amanda szemszöge

Mindig is csodáltam, hogy Mexikó mennyire másképp értelmezi a halottak napját, mint mi, európaiak. Ilyenkor nem gyászolnak, mulatságokat tartanak, amivel nem azt sugallják, hogy jó az elhunyt nélkül, hanem szerintem azért is cselekednek így, hogy az elhunyt a másik világban továbbra is remekül éljen. Sokkal jobban hangzik. Na de, itt bizony baj van.

A szentet valaki elrabolja, hiába érkeztünk időben. Valakit meg kell állítani, mert ő rabolja az embereket. Aztán rájöttem, mi a baj: létezik egy Shibalba nevű isten, aki a halál istene, szabályosan a gonosz megtestesülése. Egy amulettel szerzi meg az ártatlan áldozatok lelkeit, és ha 12-öt összegyűjt, halottak napján végleg feltámad, és a világunknak nyoma vész. Igen, ezt kellett megakadályozni, vagyis azt a három lelket kellett megmenteni, mielőtt a gonosz isten karmai közé kerülnének.

Az első ilyen lélek egy kislány volt, Aurelia. Szegény úgy hitte, azzal, hogy rossz embereknek elárulta, hol az édesanyja, aki meghalt, miatta halt meg, így ezért kellett visszautaznom, hogy ezt a gyilkosságot megakadályozzam.

A második egy férfi, Bernardo, aki világéletében versenyzett a testvérével, Gasparral. Pont halottak napján volt egy nagy Grand Prix, aminél szabotált valamit a járgányában, de ez a testvére halálához vezetett. Vissza kellett utaznom a múltba megakadályozni Gaspar halálát, és hagyni, hadd nyerje meg a versenyeket életük további szakaszában.

A harmadik egy nő volt, Marie, akinek udvarlója, Silvio egy ritka virágért bement az erdőbe, mikor a nő kételkedett szerelmében, ámde onnan soha többé nem tért vissza. Annyi volt a dolgom, hogy a múltba utazva megmentsem Silvio életét, így a szerelmesek boldog életet élhettek meg egymás mellett.

Mindhárom megmentettől kaptunk kristályokat, amikkel le lehetett győzni Shibalbát. Azonban, a korábbi kilenc lelket is meg kellett menteni, nehogy már démoni uralom legyen a bolygón. Sorrend igazából tetszőleges, én így haladtam:
1. Egy menyasszony nő kelletlenül elárulta szerelmét, ami miatt családjaik ellenségeskedni kezdtek. Mindenki meghalt, sajnos. Vissza kellett vinnem neki a menyasszonyi csokrát, hogy bízzon a szívében.
2. Egy idősebb nő megmérgezte a családját, mert a démon féltékenységre ösztönözte. Mérgezetlen ételt kellett szereznem neki, hogy mindent helyrehozasson.
3. Egy középkori hírvivő lett áldozat, hamis parancsot vitt, emiatt és a kapzsisága miatt az országa elbukott. A valódi parancsot tartalmazó tekercset kellett neki adnom, hogy időben elvihesse.
4. Egy orvos volt az áldozat, aki a mentorában nem bízott, emiatt egy súlyos járvány pusztított, számtalan ártatlan halálát okozva. Egy fekete méhet szereztem neki, így emlékezett az esküjére, így elkészíthette még idejében a gyógyírt.
5. Egy tanárnő olyan tudást bízott a diákjaira, amit nem lett volna szabad, hiszen sokan haltak meg naivitása miatt. Meg kellett keresni a szemüvegét, hogy mindez visszafordítható legyen.
6. Egy kalóz a következő, aki ártatlan hajót támadott meg, szintén ártatlanok halálát okozva. A kormányt kellett visszaadnom neki, így még időben kitért a hajó elől.
7. Egy hercegnő panaszkodott, hogy el kellett hagynia a trónját, mert vérszomjassá vált, emiatt számtalan ártatlan halt meg. Amint a koronáját visszakapta, emlékezett arra, hogy a királysága fontosabb, mint az önzősége.
8. Egy lovag volt, aki elárulta királyát, emiatt igencsak véres háború keletkezett. Egy tüzes kardot szereztem neki, amivel többé nem hallgatott a hazug szavakra.
9. Egy mágus volt, aki bedőlt a démonnak, így az erejét a démon birtokolta, és sokan meg is haltak. A pálcáját visszakapva többé nem ártott senkinek.

A végén a szent és a 12 lélek együttes erejével megállítottuk a démont, így végre a mexikói halottak napja nem lesz többé démonok érkezésének napja.

A bónuszban a temetőt ügyelő őr lelkét kellett helyreraknom, aki valami rosszat követett el, de az elhunyt feleségét nem kapta vissza. A férfi magát vádolta, amiért a felesége a tűzben meghalt, pedig nem is ő volt a hibás. Bár időben megállítottuk a tüzet, és a nő is túlélte a balesetet, Shibalba akkor is átvette az uralmat a temető fölött, és az őr még mindig kővé dermesztve maradt. Akkor az őr elárulta, hogy egy legenda szerint, ha mind a négy kristály egy helyen van, az erejükkel bárkit és bármit meg lehet gyógyítani. Viszont mi ezt arra használtuk, hogy végleg legyőzzük a démont.

Szerintem

Lélekmentés a negyedik hatványra emelve. A végén a másik kilenc felszabadítása valahogy rövidnek tűnt nekem. Szeretem még mindig a sorozatot, valahogy nem tudom megunni a bűnös lelkek megváltását. Tipikus én.

Grafika: 10/10 – még mindig nincs mire panaszkodom
Teljesítmény: 09/10 – még mindig hiányolom az ablakos módot
Történet: 10/10 – nekem akkor is egyike a Top 10-es kedvenc sorozataimnak


Alább tudsz üzenetet hagyni.