Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/08/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Decetives United Elephant Games HOG Reviews

Megjelenés: 2018. augusztus 9.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Az angol királynő személyesen keresi fel a Mystery Trackers ügynökségét, hogy segítséget kérjen egy ritka értéktárgy fellelésében, amit nemrég elloptak. Brown ügynökhöz később csatlakozik James Blackthorne, valamint Anna Gray is.

Amanda szemszöge

Akaratlanul elkezdtem shipelni Jamest és Annát, aztán eszembe jutott, hogy Anna már férjes asszony, hiszen Dorian Black az ő élete párja. De kár.

Először Dorian Brown bőrébe bújunk, akit azonnal a királynő palotájába küld az ügynökség, hiszen onnan loptak el valamit. Nyomozgatás alatt egy tekercsen még azt is megtaláltam, mit jegyeztetett fel a királynő a három tehetséges nyomozóról. Milyen vicces lenne ez a valóságban is.
Hamar Jamesbe botlottunk, aki elmesélte, hogy éppen jelentést akart írni egy újságnak, mikor váratlanul elaltatták, és egy értékes gyűrűt loptak el tőle, aminek igazából nagy ereje van. A tettes kifigyelhette a napi rutinját, így tudta, mikor végez papírmunkát, így könnyen le tudott rá csapni. James hamar összerakta a képet, hogy több ilyen értéktárgy is lehet, és az egyik ilyen a királynőhöz tartozik. Azonnal a palotába sietett, hogy megvédje veszély esetén. A tettes már két tárgyat el tudott lopni, és gyaníthatóan a következőt keresi, de ráutaló nyomokat még nem talált. James azonban nagyon okos, inkább a tárgyakra koncentrált.
A gyűrű, amit elloptak tőle, Estrának hívják, a nagyapjától kapta, és irányítani lehet vele bárkit.
A fülbevaló, ami a királyi palotában volt, Valam névre hallgat, és kommunikálni, valamint manipulálni lehet vele a halottakat. A többi hiányzó tárgyat is megfejtette, de hogy mik azok pontosabban, azt itt még nem tudtuk: Nergal (visszafordítja az időt), Tamus (megváltoztatja a valóságot és a helyszínt), Azazel (a használójának végtelen energiát biztosít). Ezt a hármat pedig nem szabad egyesíteni, katasztrofális pusztítást képesek okozni. Az Estra már így is rossz kezekbe került.
A két detektív útja visszavezet a Fekete szigetre, ahol korábban Brown nyomozott. Az épület eléggé lestrapált állapotban van, de elviekben valaki mégiscsak bent van. Szétválnak, hogy megpróbáljanak bejutni az épületbe. Amint ez megtörtént, James megjavítja a liftet, de valaki csapdába ejti őket benne. Ez a valaki Anna Gray volt, akitől szintén elloptak valamit. A tettes Gyűjtőnek nevezi magát, és egy nagyon elmeháborodott valaki.

Közben már Annaként belepillanthattunk Brown aktájába. Azazel egy kő, amit karkötőn lehet viselni, és az ügynöksége őrizte hosszú ideig. Attól félnek, hogy a Gyűjtő a legendás Valóság kockáját (ez de hülyén hangzik így…) akarja összerakni, ahhoz kellenek ehhez a különös darabok. Anna Raincliff-be utazik, ahol a Gyűjtő is élt egykoron. Természetesen Richard is vele van, akinek már megint nem tudtam hova tenni a hangját, a megjelenését meg pláne. Kicsit nem olyan volt, mint ahogy azt megszoktuk. A Gyűjtő feltehetően Dr. Theodore Alphardi, és bosszúra szomjazik, amiért a családját elvették tőle. A felesége ikrekkel ajándékozta meg, munkában is sikeres volt, de a főnöke, Dr. Helmut Jansen titkolt valamit a kék rózsákról. Mérgezőek ugyan, de láthatatlanná teszik az embert. A Brown család lefizette Jansen doktort, hogy hatástalanítsa a rózsa hatását, mivel a család tagjai láthatatlanok. Dr. Alphardi pedig ismeri az ellenszert. Talán ez segítség lenne Dorian Brown-ra nézve… ezért kell neki a Valóság kockája. Csakhogy megjelent egy fejnélküli ellenség, aki nem csak a Brown családon akart bosszút állni, hanem Alphardi családján is. Brown-ék megmenekültek, Alphardi pedig elvesztette az övéit. Értem én, világos a bosszúd fiam, de ez akkor se jó így.
Ezért szedi ezeket a nevesített értéktárgyakat, hogy visszahozhassa őket. A Gyűjtő foglyul ejti Annát a múltban, mikor pont visszatérne a fiúkhoz, de elveszti Richardot.

James a jelenben felveszi Richard koponyáját, majd apuska ad egy listát, hogy egy rituálé keretein belül vissza tudják Annát hozni a jelenbe. Mielőtt ez megtörténne, Anna egy gyors aktát ad Jamesnek a negatív hősünkről. Visszatérünk a Freedom Hotelbe (Haunted Hotel 14: Personal Nightmare), ahol találkozhatunk így nyolc szemközt a Gyűjtővel, aki szépen egy időre likvidálja Jamest és Brown ügynököt, így Annán a sor, hogy megmentse őket. Már csak egy valami hiányzik a kockához, hogy a Gyűjtő megállíthatatlan legyen. Csakhogy, Brown ügyesen elcsente Azazelt még a királynő palotájában, és azóta nála van. Ekkor jön az üzenet, hogy a Trackers főhadiszállását megtámadták.

Brown akkor áll elő a nagy tervvel: mivel láthatatlan, el tudja vonni egy időre a Gyűjtő figyelmét, amíg James, Anna és Richard bejutnak az épületbe. Milyen menő már, hogy Papa Grayt se hagyják ki a buliból. Egy ijesztő labirintus után sikerült megtalálni a hármast, és Richard egy időre leláncolta Alphardit. James legyőzte a nála levő karkötővel, majd Annán volt a sor, hogy a kockát is hatástalanítsa, és ehhez a múltba kellett utaznia, méghozzá Richard ajánlásával arra a napra, mikor a Gyűjtő elvesztette a családját. Csak így akadályozhattuk meg, hogy ez mind elinduljon.

A bónuszban James Louisianába ment egy kis nyomozásra három napja, de azóta nem hallottak felőle. Brown szerint csak az aktuális barátnőjét riogatja szellemtörténetekkel, mikor is James jelez nekik, hogy segítségre van szüksége. Anna és Brown rögtön útra kelnek.
A hely egy lepukkant házhoz vezet, ahol elviekben brutálisan megöltek egy háromtagú családot. Jamesnek nyoma sincs ott, így Brown összeszedett három Jameshez köthető dolgot, Anna pedig visszautazott a múltba. A kislány megőrült, játéknak fogta fel a dolgot, de hogy vitte Jamest a múltba, lövésem sincs. Meg kellett vele küzdeni, miközben azon gondolkodtam, hogyha fejbe-, illetve mellkason lőtték, hogy a francba tudott mégis így élni? Meg egyáltalán, milyen démon száll meg úgy egy gyereket, hogy ekkora pusztítást okozzon?
Lényeg a lényeg, a démongyerek legyőztetik, Jamesék visszatérnek a jelenbe, majd elindulnak haza. Csak egy szemüveges fickó figyeli a távozásukat…

Szerintem

Az évtized ötlete volt Annát és Jamest egy játékba tenni, még ha közben én azt is vallom, hogy Amax-éktől Dupint kölcsön kéne kérni. Csak sajnos, nem egy időben léteznek, így ez a vágyam nem teljesíthető – akkor sem, ha csak Anna mehetne.
Nagyon tetszett, hogy Richardot is hozták, még ha a grafikai megjelenése és a hangja nem az volt, amit eddig megszoktunk. Biztos, hogy az eredeti hangja nem ért rá.

Grafika: 09/10 – azért a karaktereken tudnék mit variálni
Teljesítmény: 10/10 – minden úgy ment, mint az álom
Történet: 10*/10 – a csillag Richardért jár, minden korábbi elmefutása ellenére mai napig kedvelem a fickót


Alább tudsz üzenetet hagyni.