Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/06/22
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Big Fish Studios Eipix Entertainment HOG Reviews Mystery Case Files

Megjelenés: 2018. június 21.
Fejlesztők: Eipix Entertainment, Big Fish Studios
Történet:
Victor Dalimar végig utazza az előző játékokat, nagyban keresve valakit – a kérdés csak az, hogy kit?

Amanda szemszöge

Agyamat eldobtam, mikor belekezdtem a játékba. Van 11 ügy, amik úgy tűnnek, az első játéktól (a legelső MCF-tól!) kezdődnek. Vagyis igen, a régi játékstílus ötvöződött a mai korral. Eléggé húztam a számat, hogy akkor ez a rész minek kellett a jól megszokott novemberi kiadások után, de úgy voltam vele, ha már mindet láttam, akkor ez se maradjon ki… végtére is, ennek a szériának az első részének köszönhetjük az összes hidden object játékot.

Case #1: A Warm Welcome
Charlotte Dalimart elég rég nem láttuk (először is csak a Key to Ravenhearst-ben). Most itt fogad, hogy Victor Dalimar valami munkában van, ami miatt visszautaztunk az időben, és addig nem is mehetünk tovább, amíg nem végez. Mivel az első részeket még nem szerettem, ezért nőiesen bevallva skipeltem őket, és a végén eljutottam az ebédlőig. Charlotte csak információkat akart szerezni, hogy juthat a testvérével vissza, ezért ott akart hagyni, ámde az öreg megállította. Ügy lezárva.

Case #2: A Sip of Lies
Még mielőtt nagyon belemerültem volna, megnéztem az ebédlőt. Charlotte ült addig egy magában, és rajta kívül még 9 személyre van szükség, hogy mindenki hazatérhessen helyben és időben a helyére. De kit keres akkor Victor?
A második delikvens egyébként egy barista volt, Dr. Goodwell, és még a Madame Fate epizódban találkoztunk vele. Ő se volt elragadtatva attól, hogy minek kell itt lennie egyébként.

Case #3: Wax Moth
A harmadik delikvensünket egy monitorszobában találtam, és a kísértetvadászok főnökét tisztelhettem benne, Bent, és a Broken Hour epizódból lehet ismerős. Szerinte lesz még egy időösszeomlás a közeljövőben, és jobb, ha nem késlekedek. Nem azért jöttem ám, haver. Ja, és Victor megfenyegetett, hogy talál módot arra, hogy Charlest visszahozza az élők közé.

Case #4: A Boy of Few Words
Henryvel még a The Black Veil epizódban találkoztunk, és most se volt valami bőbeszédű. Nem is tett hozzá semmit igazából a történethez, csak szükség van rá, hogy mindenki visszatérhessen a maga idejébe.

Case #5: The Man Who Ate the World
Franco szintén a Madame Fate epizódban lehetett ismerős, és már a címből is sejteni lehetett, hogy a konyha területén fogjuk megtalálni. Evőbajnokként furcsa is lett volna, csak tudnám, miért volt rá szükség igazából.

Case #6: A Friend in Need
Alison még a Dire Grove részekből lehetett ismerős, és közölte, hogy Victor meg akarta idézni az ottani sikítószellemet… de helyette Charlest sikerült.

Case #7: A Visit to Grandmother
Sikerült az idős nénivel is összefutnunk, hurrá. Gertrude Goodlittle nem öregedett azóta semmit, kötöget kényelmesen, és tervezi, hogy feltámasztja a STAIN-t. Még szerencse, hogy a mostani fenyegetőzései inkább ártatlanok, mint veszélyesek, így sok vizet nem zavart.

Case #8: As Seen on TV
A tévéfejű alak a 8. részben bukkant fel, mint a mindenes komornyik. Victor felhasználta néhány tartalékát a masinájához, és néhány olyan társát, akik jobb állapotban voltak.

Case #9: Eye of the Beholder
A szakállas nő visszatért, hosszabb szakállal, mint nekem a hajam. A negyedik rész óta alig változott. Mintha szerelmes lenne Victorba, de nem tudom, mit tudnék vele kezdeni, egyszerűen csak kellett, és kész.

Case #10: Like Father, Unlike Son
Megtaláltuk Victort, aki nem kereste Charlest, csak szórakozott az idősíkon. Én meg egy szavát sem hittem el, hazudozott itt össze-vissza. Hiába nem szerette Charles, akkor is az apja volt!

Case #11: All in Good Time
Mindenki ült az asztalnál, fejükön egy géppel, majd Victor kijelentette, hogy takarodjanak innen. Mégis, Charles Dalimar visszatért! Vagyis csak majdnem, valami nem volt jó a gépezetben, Charles nem tért vissza, így egyelőre megint Dalimar-mentesek vagyunk.

A királynő még elkezdett viccelődni, hogy reméli, élveztük ezt a kis utazást, ránk fér a pihenés, amíg megszervezi a következő ügyünket. De kár, hogy a királynő adja az ügyeket, már elküldtem volna a francba.

A bónuszban Ben keres, hogy Charles még mindig fenyegetés, mert egy kis része a lelkének követett mindenkit a saját idővonalába, ezért a mi dolgunk volt összegyűjteni a darabkákat, mielőtt egésszé válna. Egy dobozba zártuk őket, így elvileg többet nem találkozunk Charles Dalimarral.

Szerintem

Idegesített, hogy minden egyes „szoba” előtt bejátszottak egy videót, hogy a detektív választ három ajtó közül. Minden. Egyes. Szoba. Előtt. Az 5. ügynél már úgy éreztem, hogy kezdem a sorozatot megutálni. Jó volt látni a régi arcokat az előző részekből, de mi ez a grafikai stílus? Ki ez az új rajzoló Eipixnél, hogy eeenyire elrondít mindenkit, mintha egy gyermek rajzait nézném, csak sötétebb környezetben? Kérem vissza a régi grafikát, ezt így nem kérem. Sőt, az első részekre jellemző elrendezést sem. Elég volt, köszönöm.

Grafika: 07/10 – néhány szoba megmenti a helyzetet, de nem mindenhol
Teljesítmény: 06/10 – az a videózás elvitte a kedvem ettől a résztől, egynek elég volt, köszönöm
Történet: 08/10 – jó, Victor akarta apucit, de a készítők valami normálisabb módszert nem tudtak volna kitalálni?


Alább tudsz üzenetet hagyni.