Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/05/11
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Chimeras Elephant Games HOG Reviews

Megjelenés: 2018. május 3.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Silverlake városában valakinek hála megtört a természetfeletti lények és az emberek közötti béke, és a Chimera Society új tagjaként minket küldenek a városba nyomozni, ki áll a dolgok hátterében.

Amanda szemszöge

Amennyire imádtam anno az első részt, annyira kezdem az újakat nem szeretni. A grafika nyomokban tartalmazza azt, amiért kedvencemmé vált az a rész, az újabbakat mintha gyerekeknek terveznék. Biztos új tag van, aki nem hajlandó sötétebb színeket használni…

Na de, maradjunk a sztorinál, ráérek még később is ezen siránkozni.
Ahogy azt felettesünk elmondta, tényleg megtört a béke, és az emberek a lényeket hibáztatják mindenféle bűntény miatt – holott ugye semmiről se tehetnek. Ezért sorra vadásszák le őket. A lények tanácsának elnöke fogad a városban, és rövid fejtágítás után megkért, hogy az unokájára vigyázzunk, mert most a tanács tagjait akarják elfogni.
Egy dobozt készítettek anno, amit hat speciális gyűrűvel lehet kinyitni, mert egy fegyvert tartalmaz, pont a béke megtörése miatt készítették. A feladatunk az, hogy a tanács elnökét is elrabolják, hogy kiszabadítsuk őt is, és a tanács maradék öt tagját.

Elsőként egy sárkányt mentettem meg, akit azzal vádoltak, hogy elrabolt egy ikerfiúkból álló testvérpárt, holott ez hazugság, és egy hamis parancsot kellett csak adnom a járőrnek. A szárnya megsérült, így a következő tanácstaghoz kellett fordulnom.

Másodikként egy gorgónak segítettem, akinek összetörték a kristálygömbjét, mivel vak szegény, azon keresztül látott mindent. Elmondta, hogy 100 éve az emberek és a lények békét kötöttek, és összefogásuk előtt száműzték az alvilágba a démonokat. A démonok feje valahogy kiutat talált onnan, és éjfélkor terveznek a világba jönni – amit ugye nem szabad megengedni.

A börtönben sikerül kiszabadítani a tanács elnökét, ámde a karakterem kis híján felakasztották, és ha nincs a sárkány, akkor most bizony bajban lenne mindenki… de legalább közel van a tanács második tagja, aki egy kentaur volt (enyhén jóképű is). Egy világítótoronyban tartotta fogva egy ember, és a démon elhitette az emberrel, hogy embereket ölt. Hogyne, bakker. Még szerencse, hogy hamar megmentettem, és ártalmatlanítottam az őrét.

Ahogy mentem tovább, harmadjára egy vámpírnőn kellett segítenem, akit először ezüstlánccal dobott meg ez az őrült démon (az ezüstnek megint hitbeli értéke van). A férje és a fia megölésével gyanúsították, közben meg tök más történt. Még frissítőt is kapott, és a gyűrű átvétele után megkerestem a negyedik tagot.

A negyedik tag egy sellő, akinek a démon megmérgezte a tavát (tavi sellőkről még úgyse tudtam). A tó megtisztítása után az erdőbe mentem, ahol az ötödik lény lakott.

Az ötödik lény egy farkasember volt (szintén a helyesebb fajtájából), a démon a gyerekeit zárta egy ketrecbe.

A hatodik egy griff, leláncolták a malomban szerencsétlent. Az utolsó gyűrű átvétele után megkaptam a tőrt, és a sárkány felvitt a toronyhoz, hogy kiszabadíthassam az eltűnt embereket.

A démonnal volt egy kisebb „epic battle”, de háromszor hasbaszúrtam a tőrrel, és a kapu, amin át akart jönni, szépen bezárult, és kiszabadultak az emberek is, a rend is visszaállt megint.

A bónuszban azonban még mindig nincs teljesen béke. A lények szent fáját egy démonnő megsebezte, és ahhoz, hogy meggyógyuljon, a szfinxet kellett felkeresnem, aki az élet vizét adta, és elmondta, hogyan szerezhetem meg a halál vizét (három jótett, egy lénynek, egy embernek és egy állatnak). Csak a kettő együttes ereje segített meggyógyítani a fát. Itt is volt egy kicsi epic battle, bár nem volt nagyon eredeti.

Szerintem

Nem értem, hova tűnt a jó kis sorozat, amiben lényeknek segítek. Jó, ez megvolt most is, csak a grafika kezd nagyon megenyhülni. Ez nem rossz, csak nem ehhez szoktam :D. A vámpír hölgyet el tudnám képzelni valamelyik karakterem mellé, de sajnos (vagy nem), férjezett és gyereke van. Én meg családot nem bombázok szét :D.

Grafika: 07/10 – még a végén lenullázom az egyik részét, ha így haladunk
Teljesítmény: 09/10 – valamit hiányoltam egész idő alatt, csak nem tudom, mit
Történet: 10/10 – enyhe utalás volt, hogy a démonokat nem utoljára láttuk.


Alább tudsz üzenetet hagyni.