Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/04/27
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Edge of Reality Friendly Fox Studios HOG Reviews

Megjelenés: 2018. április 18.
Fejlesztők: 4 Friends Games
Történet:
1895-ben egy kislányt tesznek le az árvaház lépcsőire, egy joker kártyával, meg egy pókerhez használt koronggal. 1920-ban, a mostanra felnőtt Jane az Azara Kaszinóba megy, mert az az egyetlen nyoma, ahol megtalálhatja a szüleit.

Amanda szemszöge

Világéletemben idegenkedtem a kaszinók világától, de ez a játék ilyen történettel igen érdekesnek bizonyult. Néhány éve a kaszinó tűzben veszett oda, és a játék kezdetekor nyitották meg.

Amint nyert egy gépen, kiválasztott lesz, egy nagy bajnokságban. Maszkot és köpenyt kell viselnie, és különböző akadályokon kell túljutnia, mire a bajnokság végére ér. Csakhogy ez nem egy egyszerű bajnokság. Hiába kell különböző szerencsejátékokon részt vennie, a vetélytársai folyamatosan tűnnek el, mert mindnek van valami baja, ami a játékmesternek nem tetszik.
Az első elhullott játékost Michaelnek hívták, katona volt, és nagyon győzelemre éhes.
A második Logan volt, akinek inkább a pénz volt a legfőbb motiválója, hiába volt sikeres.
A harmadik Jonathan volt, aki már kiskorában szeretett szerencsejátékozni, ezért hamar kiismerte a masinák működési elvét. Amiért egyszer befolyásolni akarta Fortunát, megkapta büntetését.
A negyedik, Ferdinand egy tehetséges illuzionista volt, hamar megtanult minden trükköt. Azonban ő kevésnek tartotta magát.

Mielőtt az ötödik játékost láttuk volna, az asztalnál ülő felfedte magát: ő Jane apja. Sokat nem mondhat el, mert veszélyben vannak.

Az ötödik játékos Sarah volt, generációjának legjobb színésznője. Tökéletes alakításai voltak, legrangosabb díjakkal illették, de neki ez nem volt elég. A színészkedés mellett csakhamar szerencsejáték függő is lett.

A végén ugyan kiszabadítjuk Jane apját, és Jonathanról is kiderült, hogy ő volt a hihetetlen szerencsés játékos, aki a szabadságáért akart harcolni. Az elhullott játékosok lettek a pakli darabjai, így Jane-n volt a sor, hogy legyőzze a mestert. A mester azonban nem akarta, mivel a lány a csalókat segíti, de megkapta az erőt hozzá, hogy feloldja az átkot. Csakhogy ezzel ő lett a nagymester, bent ragadva a kaszinóban.

Storytime:
Ahogy haladunk előre megismerjük azt is, aki itt évekkel ezelőtt hihetetlen szerencsés pókerjátékos volt. Egyszer kihívta a nagymestert, aki ellen vesztett. Ez annyira felbőszítette, hogy csalásra adta a fejét. Amint erre a nagymester rájött, őt is, és az asztalnál ülő többi játékost is megátkozta. A játékosok halhatatlanok lettek, de soha nem hagyhatták el a kaszinó területét. Erre a legyőzhetetlen játékos nem bírta elfogadni a sorsát, ezért megtalálta a módszert, hogy kiszabadulhasson az átok alól – egy speciális kártyapakli, amivel kihívhatja még egyszer a nagymestert. Egy saját szabályt állított fel: csakis a kivételesen szerencsés emberek fordíthatják fel a nyerő lapokat.

A bónuszban Jane apja indul a lányáért, az imádnivaló corgijukkal együtt. Jonathan segít megnyitni a dimenziókaput, ahol a mesterrel először vesztesen játszunk. Utána jelenik meg Fortuna, akit bezártak egy cellába. Az előző nagymester volt az. Valami kerékre vágyott, amit persze, nem kapott meg, így örök időkre száműzetésbe került.

Szerintem

Mai napig nem tudom, hogy hívják a kártyákat, de amúgy tényleg. Azért se hivatkoztam rájuk. Szerencsére, nem leszek szerencsejáték-függő, ezek után meg pláne nem, mégha esélyes is lenne a családegyesítés, akkor sem. A kalandos részével egyetértek, a többivel már azonban nem.

Grafika: 10/10 – ez egy jó világ volt a kaszinón belül
Teljesítmény: 10/10 – a mókusokat elhagyták 🙁
Történet: 10/10 – csak nem hagyják ezt így annyiban. Jó lenne látni, mi lett a többiekkel.


Alább tudsz üzenetet hagyni.