Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/03/02
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Mad Head Games Wanderlust

Megjelenés: 2018. február 28.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
1962-ben megjelent egy érdekes piramis az Amazon környékén, ahol eltűnt egy híres tudós. Évtizedekkel később újra felbukkan egy, és mindkét lánya a piramishoz vonul, hogy felfedezze azt.

Amanda szemszöge

A mostani piramis Kolumbiába vezet minket, és mivel mindig is érdekelt a régészet, így úgy éreztem, jó pajtik leszünk ezzel a játékkal (remélem, sorozattal).
Elsa mérhetetlenül dühös, hogy az apjuk odaveszett, mert a húgát, Cassie-t okolja, közben pedig véletlen baleset volt, egy földrengést követően megrepedt a talaj, és Cassie hiába próbálta felhúzni az apját, nem sikerült megmentenie.

A mostani kalandban szinte Atlantiszba kerülünk, és a lányok egymástól függetlenül eldöntötték, hogy kijutnak valahogyan ebből a világból, mert hát nem maradhatnak itt. Elsa bajba kerül, és hiába szabadítottam ki, a sámán be akarja zárni az összes átjárót, hogy ugyan innen ti el nem mentek. A lányok különválnak, és Cassie talált egy kiutat. Itt érte őket a meglepetés, hogy a sámán őre nem volt más, mint az apjuk. Ő engedett ki egy fekete árnyéklényt, ami most pusztítást hoz a világra, és meg kell állítani. Hiába hívták amúgy N’ektah-nak, nekem már csak nektár marad.
Közben a sámánról is kiderült, hogy ő is már évek óta itt raboskodik, és aki repülővel idehozott, igazából a testvére, és ő is már jó ideje keresi. A sámán – vagyis Sebastian – 30 éve eltűnt, és ő fedezte fel ezt a törzset, ami szó szerint haldoklott a körülöttük élő lényektől. Egyike volt Nektár is, és Sebastian elkönyvelte, hogy segít nekik.
Francisco – sofőr, Sebastian testvére – pedig valójában a megbízónk, Mr. Gate, aki 1935-ben veszítette el testvérét, mikor behatoltak a piramisban. A második piramis 1943-ban bukkant fel egy víz alatti területen, de egy német tengeralattjáró tönkretette azt. Az ott talált kincsek miatt meggazdagodott, de a gazdagság mellé fel kellett vennie egy alteregót. A lányok apja nekik dolgozott, és mikor megtudta, hogy a fickó eltűnt, rögtön felvette velük a kapcsolatot. Úgy gondolta, hogy ez idő alatt mindketten kereshetik az eltűnteket, összekötve a kellemeset a hasznossal. Kár, hogy Nektár megölte szegényt végül.
Összefogással száműztük valami piramison belüli tárgyba, amit elpusztítottak, így elvileg az ámokfutásnak vége. Csak valahogy haza kell jutniuk a valóvilágba.

A bónuszban Cassie megint nyakába veszi a világot, mert ugyanis egy órán belül fel fog robbanni. Egy szentélyszerűségben találtam egy aprócska fehér törpét (mint a világűrben levő fehér törpe), és közölte, hogy amint „elfárad”, ő felrobban. Azt kellett megakadályozni. Ki kellett küldeni a világűrbe, hogy ne haljon meg.

Szerintem

Csak nekem jutott eszembe a játékról a Nightwish? Ugyanilyen dala van mind a zenekarnak, mind külön Tarjának is, és elgondolkodtam, hogy a zene alá inkább a finn csapatot rakom be, de nem passzolt volna hozzá :D.

Grafika: 10/10 – szokott Őrült színvonal, de szeretem ezt a fajta világot
Teljesítmény: 09/10 – picit az ablakos mód zavart
Történet: 10/10 – nagyon jó volt, mint sorozatkezdő, remélem, lesz még belőle rész


Alább tudsz üzenetet hagyni.