Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/02/16
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Mariaglorum Mystery of the Ancients

Megjelenés: 2018. február 15.
Fejlesztők: Mariaglorum
Történet:
Egy rendőrőrsről ellopnak egy tőrt, ami egy 15 évvel korábbi ügyben játszott kulcsfontosságú szerepet, viszont a vele elkövetett első gyilkosság 2 nappal a betörés előtt történt.

Amanda szemszöge

Bár szerepel a címében a fekete tőr, semmi köze a kedvenc könyvsorozatomhoz. Megjött egy fura, vörös szemű alak, meggyilkolta az őrt, elvitte a tőrt, majd eltűnt egy távol levő házban, ahol egy ritka műkincseket gyűjtő férfi élt. Az ő címerében szerepelt egy vaddisznó, egy medve és egy róka. Úgyhogy meg kellett találni a műkincsgyűjtőt, elsőre ő lett a célpont.
Csakhogy a vörös szemű máris támadást intézett az ottélő ellen, aki sajnos belehalt a második támadásba, és mire a rendőr odaért, a támadó eltűnt.
Egy karkötőt vettünk magunkhoz, amit elsőnek leginkább csak az értéke miatt tartottam fontosnak, de akkor a gyilkos elvitte volna magával. John – az áldozat – naplóját kellett használnom a helyi archívumban. A történet szerint három most élő férfi felmenői a múltban összefogtak egy királygyilkos ellen, aki terrorban tartotta a várost. Ezért most nekik kell lakolniuk. Az egyik John volt, a másik egy helyi rendőr, aki már a játék elején meghalt, a harmadik pedig egy kórházban fekvő páciens.
Éppen indultunk volna a kórházba, mikor Vörösszem megjelent, és szétválasztott megint a rendőrtől, és egy másik dimenzióba kerültünk. Az égen egy furcsa formájú jelet láttunk, és ki kellett deríteni, mi volt az. Vörösszem történetéről is megtudtunk egy-két dolgot, az ereje minden leszármazott meggyilkolásával nő, de nem ez a három volt az utolsó sajnos. Az egyik ősi család szolgája volt, de elárulta őket, ezért ebben a világban rekedt. A hely, ahol járunk, disztópikus, és az is lesz, ha a gonosz király feltámad.
Sajnos Vörösszem már a kórházat elérte, így igyekeznünk kellett. Szegény nő nem csak amiatt került kórházba, hogy megbolondult. A hallucinációit egy 150 éve ott meghalt szellem okozta, és később, mikor bekerültünk a nő víziójába, ott találtuk magunkat a felmenője testében. Az volt a dolgunk, hogy beszivárogjunk a gonosz király várába, és megfékezzük, amíg a többiek harcolnak. Sajnos, hiába ölték meg a királyt, született egy fia, aki igencsak elmélyült a fekete mágiában.
Visszatérve a jelenbe Vörösszem megöli a nőt, és majdnem elérkezett arra a pontra, hogy újjá tud születni. Elmegy, és kiderült, hogy a tárgyat igazából el sem vitte. A rendőr megsebesült, így egyedül kellett visszamennem a vár romjaihoz, ahol már majdnem kitört a gonosz király. Az egykori kapitány szelleme ugyan örül, hogy a tárgyak visszakerültek a sírba, de mégis feltámasztható. A leszármazottak nem tudnak segíteni, mert halottak. A felmenők szellemeivel össze fogva ismét le kellett győznünk a királyt. Akit megszállt, eszméletét vesztette, így a detektívünk egyszerűen elvitte onnan.

A bónuszban volt Vörösszemet börtönbe zárják, ám az apja, a gonosz király kapcsolódni tud hozzá a vérén keresztül, és kiszökteti a börtönből. Egy titkos rejtekhelyre vitte, ahol elviekben vissza tud térni, mert talált megint kiutat. Csakhogy Vörösszem eldöntötte, tönkreteszi a tőr darabjait, és megakadályozza apja visszatértét, elpusztítja a titkos rejtekhelyet, stb. Csakhogy az öreg számított arra, hogy ellenállásba ütközik, ezért bármilyen fegyver jó neki. Elrabolta a rendőrt, de hogy minek, nem jöttem rá. Vörösszem elmondta a tervét, segítséget kért. Miután győztek, önként vállalta, hogy visszamegy a börtönbe, hiszen tudta, nem menekülhet bűnei alól.

Szerintem

Kicsivel nagyobb durranást vártam tőle, de nem mondom, hogy nem volt érdekes. A tőr szinte semmit sem jelentett, csakhogy kapcsolódott egy őrült, hatalommániás királyhoz, és ennyi. Viszont az időutazós rész jó volt, csak kár, hogy keveset tudtunk meg mind a leszármazottakról, mind a felmenőkről.

Grafika: 09/10 – a nem keskeny képernyő rontott egy-két helyen
Teljesítmény: 09/10 – ablakos módot, mert ez így nem pálya
Történet: 09/10 – érdekes volt, bár lehetett volna jobban is csinálni


Alább tudsz üzenetet hagyni.