Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/02/16
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Big Fish Studios Eipix Entertainment Hidden Expedition HOG Reviews

Megjelenés: 2018. február 9.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Az ügynökségünk egy aukcióra küld minket, hogy szerezzük meg az Aranykereket. Nem tűnt bonyolultnak, de valakik mégis elragadták tőlünk a kereket.

Amanda szemszöge

Elég hamar kiderült, hogy a tolvaj a H.E.L.P. korábbi tagja volt, akinek elmentek otthonról, miközben egy ügyön dolgozott. Egy naplót kell megtalálnunk, amihez Németországba kellett utaznunk, a Graunstein-kastélyba, ami konkrétan Bajorország területén található meg. Még szerencse, hogy a terület hemzseg a csodálatos kastélyoktól, jó alapot szolgálnak az ilyen történetekhez. Amit viccesnek találtam, hogy ez a korábbi tag az ügynökség budapesti akadémiáján végzett.
Németország után Angliába vezetett utunk, ott is egy temetőbe. A bejárati kapu engem emlékeztetett a Mystery Case Files egyik jelenetére, és ha jók az emlékeim, akkor köze van a Ravenhearst családhoz, de majd utánanézek.
A jelek arra utalnak, hogy volt egy testvérpár, akiket a történet szerint a H.E.L.P. megalapítóinak gondolnak. A temető katakombáiban rátaláltunk egy nyomra, miszerint az ellenségeink El Dorado-ba akarnak eljutni. Ami, mint tudjuk, legenda. De hamar összeállt a kép: mikor Sir Walter Raleigh-t kivégezték 1618-ban, akkor alapult meg a H.E.L.P., mert a felfedező tudta, hol van az Aranyváros, és konfliktus alakult ki közte és a spanyol hódítók között. Pont emiatt végezték ki, mert az angol királynő ezt megtiltotta. Az ügynökség egykori tagja pedig ezért akarta megszerezni az Aranykereket, mert tulajdonképpen az a kulcs, hogy bejuthasson a területre. Az őrültnek mégis sikerült megszereznie a kulcsot, és Kolumbia felé vette az irányt, mert feltehetően El Dorado ott van.
Az ügynököt sikerült még időben elkapnom, mert minket ugye nem a kapzsiság hajtott, mint őt. Inkább elrejtettük megint az egész világ elől ezt a helyszínt.

A bónuszban ugrunk két hónapot. Kiderült, hogy William Hildebert és Richard Hunter (két korábbi ügynök a főjátékból) megszöktek az őrizetük alól, és mily véletlen, Hunter megint úton van Kolumbiába. Azonban van egy társa, Theresa Kingsbury személyében, akinek az testvére ugyancsak az ügynökség tagja volt, csak egy repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt. Az volt a dolgunk, hogy megakadályozzuk, hogy kirámolják az aranyat, így az ügynökség végül bevállalta, hogy nyilvánosság elé tárja El Dorado létezését.

Szerintem

A történettel egy bajom volt csak, hogy rövid. Ez a téma igazán érdekes, bár szerintem jobban is kidolgozhatták volna, mert így vajmi kevés dolgot találtunk róla. Mondjuk lehet azért, mert ők sem találtak valamivel többet.

Grafika: 08/10 – még mindig nem békültem meg a grafikáikkal
Teljesítmény: 10/10 – az okés, mint mindig, nem is várok mást
Történet: 10/10 – kevésnek éreztem, de be kellett érnem ennyivel


Alább tudsz üzenetet hagyni.