Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2017. november. 24.

Megjelenés: 2013. július 7.
Fejlesztők: Alawar Games
Történet:
Julie születésnapja alkalmából nagyon szeretné látni az édesapját, aki már legalább egy éve eltűnt, majd hirtelen Brian a televízión keresztül bejelentkezik, hogy ő meg a lányát akarja. Julie az anyjával együtt elindul a képernyőn látott helyre.

Amanda szemszöge

Julie néha jó megérzésekkel bír – legalábbis a motelben érezte, hogy ott van az apja. Csakhogy, aki elvitte, az csak hasonlított Brianre, és megkaptuk az előző részből ismert rongybábút is, aki talán egy másik lehet, mert az előző korábban feláldozta az életét.

Brian azonban valami titkot őriz, és azt apránként kaptuk meg a játékban. Ő és az öccse voltak az egyedüli szemtanúi egy repülőgép lezuhanásának. Mikor visszamentek az iskolába, ők is voltak az elsők, és Matthew – Brian öccse – vette ki a bohócbabát a dobozból. Brian pedig azt a rongybábút, aki most is segít nekünk. A bohócbaba azonban irányítani kezdte Matthew-t, és ahogy egyre több lelket változtatott bábbá, annál inkább nőtt az ereje. Mag megpróbálta a fiait megmenteni, de az meg elmenekült Mattel, és végül Matthew meghalt.

Egy totál más világba kalauzolt minket egy piros ajtó, ahonnan nagyon vissza út, de ez engem nem akadályoz meg. Egy iskolában leltünk rá, ahol sikerült rémálmaim egyik szereplőjével, egy bohóccal találkoznunk. Lehet, hogy az előző részből ismert bohóc volt?
Megtaláltuk Briant is, de addig nem mondott semmit, amíg a láncait le nem szedtük róla. 20 éve is találkozott vele, akkor és azóta nincs egy perc nyugta sem tőle, és megkért, hogy meg kell ölni a bohócot, más különben nem tudják megmenteni. Viszont, ez a szörnyeteg rendelkezik azzal a képességgel, hogy bárkit bábbá tud változtatni.
Csak azt nem tudom, minek kell neki annyi lélek.
Rose – Julie anyja – találkozott egy nővel a színház pincéjében, aki már 20 éve rejtőzködik a bohóc elől. Ő mondta, hogy a lezuhant repülőn volt egy másik baba is, az lehet a méltó ellenfele ennek a szörnyetegnek, viszont annak régóta nyoma veszett – tehát a városban van valahol elrejtve. Egy köpeny, egy kard és egy pajzs még elengedhetetlen segítség, azokat a városban kellett megtalálni. A pajzs a kikötőben volt egyébként, a kard meg az üvegházban egy fa alatt.

A folyón túl volt az a romos ház, amiben Brian élte a gyerekkorát – már volt egy kis eerie megjelenése, főleg, hogy elárasztotta az alsó szintet a víz, és mocsár lett körülötte. A mocsár meg lélekszívó erő. A házban kiderült, hogy Brianék gazdagok voltak, és az édesanyjuk, Mag most ott bujkál a színházban… csóri asszony.
A bohóc egyébként egy víztoronyban van, és ott is kellett megállítani. A báb egész hősiesen legyőzte, így végre meghalt ez a nyomorult, a víztoronyba zárt lelkek pedig egytől-egyig kiszabadultak, és visszatértek a bábokba, így mindenki ismét ember lett. Matthew pedig a bábbal együtt a mennyországba tért.

A bónuszban Robin Chase-t elküldik egy szellemvárosba, ahol különös játékokat kell keresnie, mivel egy ügynök nem tért vissza az egyikből. Sőt, olybá tűnt, hogy kell nyomoznia, ahol az első részben az előző részben a báb felgyújtotta a várost. A helyi újságok szerint a gyilkos még szabadlábon van, és a Hunt család, valamint Morgan és Torres seriff már halottak. Közben mi tudjuk, valójában mi történt. Chase találkozott egy újságíróval, Ben Goodmannel. Ben elmondta, hogy Danielle Hunt felhívta őket, hogy fura dolgok történtek ebben a városban, a férjét elrabolták, és egy démon akarta megölni őt. Ez mind igaz volt amúgy.
Goodman viszont egy csaló, nem újságíró, azonnal rájött, hogy titkos ügynökök vagyunk, és a játékok miatt érkeztünk. Bezárta Robint a játékboltba, és onnan ki kellett jutnunk. Bent a kórháznál értük utol, egy lövéssel elértük, hogy hagyja el a temetőt, majd elvitte a bohócot. Sajnos, a bohóc életre kelt a repülőn, és megtámadva Chase-t nemes egyszerűséggel az iskolába zuhant – Brian és Matthew iskolájába.

Szerintem

Valahogy befejezettnek érzem a történetet, ami jó így. Viszont az idegesített, hogy Ben eltűnt, de annyi baj legyen, csak a karját súrolta a golyó, túl fogja élni. A készítők elmondták, amit akartak, és kevés az elvarratlan szál.

Grafika: 09/10 – az a fránya bohóc, te jó isten
Teljesítmény: 10/10 – igazából nincs miért panaszkodnom
Történet: 10/10 – a történet lezárt, és ez így jó, ahogy van

Amy Hozzászólások: 0 Alawar Games HOG Reviews Stray Souls

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020