Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/11/03
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Friendly Fox Studios HOG Reviews Living Legends

Megjelenés: 2017. november 1.
Fejlesztők: 4 Friends Games
Történet:
Leo és párja, Beatrix nemsokára összeházasodnak, és ebből a muriból nem maradhat ki Kate sem, Leo unokatestvére. Igen ám, csakhogy egy szörnyeteg tört a kastélyba, és azóta a vár olyan lezárt terület, ahova a legbátrabb kalandorok se merészkednek.

Amanda szemszöge

Elsőre egy Csipkerózsika & Szépség és a szörnyeteg kombó jutott eszembe róla. Annyira varázslatos és mesebeli, ami csak feldobja a közelgő ünnepeket. Tudjuk, hogy télies hangulatot csak a Négy barát tud alkotni! Na de, miről szól a hatodik kalandunk?

Egy vadászt találunk a kastély melletti erdő szélén, akinek igazából Beatrix a lánya, és mindenáron ki akarja szabadítani őt is, és a fiát is, aki Leo testőrségében szolgál. Mi sem lenne egyszerűbb ennél, de ez még nem oldja meg a fő problémát, hogy került ide a szörnyeteg? 6×3 darab kristályt kell megtalálni, ami után egy tükör elmeséli, ki hogy fogadott Leonak hűséget.

Először a vadász Radfordról tudhatunk meg egy keveset. Az esküvőn sérült meg, mikor a szörny megtámadta őt, azonban a családját hátrahagyta, így mély gyász ül a szívében. Még mindig reménykedik, hogy élve kaphatja őket vissza. A kastély előtti könyvben kiderült, hogy Radfordnak három gyereke volt, a felesége halála után egyedül nevelte fel őket. A fiú beszállt Leo seregébe, a középső, idősebb lány még mindig gyászolja anyját, és a legkisebb pedig kiköpött anyja lett mindenhogyan.

A második kristály Roberté (már megint ez a név!), aki Beatrix bátyja, és Leo hűséges, és egyben legjobb katonája volt. Sajnos csak volt, mert a szörnyeteg elintézte őt.
A trónteremben meg is találtam egyből a szörnyeteget… aki igazából Leo! Alig emlékszik már emberi mivoltára, valószínű, hogy átkot szórtak rá, és kb. mindenkire, aki a közelében volt. Sietni kell, mert a kastélyban mindenki haldoklik. Leo ugyanis megsebesült, és egyre csak csökken az életbemaradási esélye. Egyre izgalmasabb, tudom én.

A harmadik kristály Brimley-é a komornyiké. Én elneveztem Lumiere-nek a meséből, mert tényleg úgy nézett ki, csak nem volt rajta szemüveg, és volt arca. Ő felelt a vendégek jólétéért, ő vezette el őket, mikor a szörnyeteg előbújt, és mikor megtudta, mi történt valójában hűségét tanúsította Leo felé, és a kastélyban maradt. Feloldozást úgyis csak a végén kapott mindegyik.

A negyedik kristály a komornáé, Lorettáé. Anyja helyett anyja volt Leonak, emiatt is olyan jószívű a kuzin. Mikor kitört a pánik, megpróbálta figyelmeztetni a városaikat a veszélyről, segítséget kérni, csakhogy a kastély egyetlen baglyot sem engedett el. Még gyógyírt is kezdett el keverni urának, mint egy igazi vajákos asszony. És elhintette, hogy valaki a vendégek közül átkozta meg Leot… tessék agyalni, ki lehetett az.
Mikor Radford felesége terhes volt, súlyosan megbetegedett, és a vadász mindent elkövetett, hogy őt és a babát életben tarthassa. Ezért egy rosszindulatú boszorkányhoz fordult, aki egy varázsrózsát adott neki (mondom, hogy „Szépség és a szörnyeteg” utalás!), és csak az egyikük maradhatott életben… az asszony feláldozta magát Beatrixért.

Az ötödik Fleuré, a kastély kertészlányáé. Ő volt a felelős a kertért, és a varázsrózsáért, amit mindenáron védeni akart, mikor elvarázsolt gaz lepte be a kertjét. Ekkor döntött úgy, hogy Leo mellett maradt. Csakhogy Fleur elmondta, hogy mikor Beatrix a kertbe sietett a rózsáért, valaki várta őt, és elrabolta. A rózsát hiába szereztem meg, egy csuklyás alak elvitte a rózsát, Kate-re pedig rálőtt. Kezdem unni ezt, komolyan. Nem kapkodtam, úgyis happy end lesz a vége, mert ez egy happy endes széria.

A hatodiké Gerardé, aki túlélés gyanánt akart lovat lopni. Leo nem vetette börtönbe, mert úgy viselte a ló gondját, hogy az meghatotta, és állást kínált neki, hogy legyen a lovak gondozója. Az ünnepségen a négylábúak érezték először, hogy baj van. Gerard se Leot, se a lovakat nem hagyta el, de így az ő életük is veszélybe került. Mégha elég jóképű is volt. Miután megetettük a pacikat, a leggyorsabbat megkaptam, és a városba mehettem. Ott találkoztam Robert és Beatrix testvérével, Clarával, aki buzdítja a népet, hogy menjenek, és gyilkolják le a szörnyet. Csakhogy enyhén szólva gyanús a lány.

A hetedik kristály Beatrixé, akit Leo anno farkasoktól mentett meg, és persze, hogy szerelem volt első látásra. A partin, mikor a szörnyeteg előbukkant, Beatrix tudta, hogy az Leo, és rögtön a rózsához szaladt, csakhogy… a tulajdon testvére rabolta el onnan! Valahogy sejtettem. És onnan kezdve Clara mindenáron megpróbálja megállítani Kate-t, de persze, nem sikerül. A varázsitalnak azonban ára van, amit használt Leon: később ő is szörnyeteggé válhat. Már belül így is az, hogy a húgát akarja megölni…

A nyolcadik, és egyben utolsó kristály Claráé, aki tele van féltékenységgel. Utálta a húgát, őt okolta anyjuk haláláért, és sűrűn meg akart szabadulni tőle, de a kishúg mindig megmenekült. Aznap is neki kellett volna a szörnnyé változtató italt meginnia, de helyette Leo itta meg… és itt kezdődtek a bajok. Hazudott mindenkinek, és hogy Beatrix ne szóljon erről semmit, elrabolta. Még időben sikerült a rózsát és Beatrixot Leo mellé vinnem, különben meghalt volna.

Eltelt két hónap, és Beatrixot megint elrabolják. Leo bőrébe bújva kell őt megtalálnunk. A sérült szemtanú egy szörnyeteget emlegetett. Rövid nyomozás után meg is találtam a szörnyet, aki tényleg Clara lett. egy hangnak kell engedelmeskednie, ami utasítgatja őt folyamatosan. Az a boszorkány volt, aki annak idején segített Radfordon. És most ideje, hogy megint garázdálkodjon. A végén le kellett őt győzni, és a két nővér végre ismét jóban lehet egymásnak, mert Clara bocsánatot kért, és Beatrix el is fogadta azt.  

Szerintem

Mindig lenyűgöz a csapat, hogy olyan realistán ábrázolják a telet, hogy kötelezően hozok már magammal egy pokrócot, hogy ne fázzak. A történet nagyon tetszett, a kis mókuscsalád főleg. Itt már védjegynek számítanak a mókusok! 😀 Kíváncsi leszek, legközelebb melyik mesebeli történetet fogjuk látni átdolgozott verzióban.

Grafika: 10/10 – olyan szép karakterek vannak itt mindig!
Teljesítmény: 10/10 – már csak egy csúszka kellene, milyen szinten havazzon
Történet: 10/10 – az ilyen kollázsokat mindig is szerettem, és itt is rendkívüli tanulságos történetet kaptunk.


Alább tudsz üzenetet hagyni.