Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/10/06
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Haunted Hotel HOG Reviews

Megjelenés: 2017. szeptember 29.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
A Ghost Seekers stábja éppen az Alexander Valentine hotelbe mennek forgatni, ahol elvileg egy dühös kísértet rejtőzik. Dolgok pikantériája, hogy az egyik tag, Rachel a mi drága Jamesünk unokatestvére.

Amanda szemszöge

Ültem, néztem a monitoron a hotel maradványait, és így whoa. Komor, sötét, már csak az eső és néhány ijesztőbb mitikus lény hiányzott ahhoz, hogy a horror faktor meglegyen, de így is benne van a parafaktor.
Mire James odaér, már megtörtént a baj, és Rachelt a hotel szelleme végighurcolja az egész épületen. A baj alatt konkrétan azt értettem, hogy mindenki meghalt.

Háztörténet rovat:
Alexander Valentine híres üzletember volt, emellett őrülten szerelmes a feleségébe, Bellába. Bella meg Rachel amúgy kísértetiesen hasonlítanak. 1927-ben a párt brutálisan lemészárolták – sajtó szerint. Feltehetően Alexander azóta nem lel nyugalomra, mert nem találja a feleségét. Kis romantikus, jaj.

Először az operatőr, az emeleten az egyik szobában fagyott halálra. Hogyan, nem tudom.

Közvetlen a mellette levő szobában a műsor háziasszonyának holttestét találtam meg, élve lett befalazva. A borbélyszobában megtaláltam a szövegíró holttestét, őt megmérgezték, Alexander egykori szobájában pedig a fénytechnikusét, szegény beleakadt a függönybe – nem véletlenül, persze – és megfulladt. Rachel itt sincs, bár többször felbukkant, a pincééig várni kellett. Itt láttam Alexander holttestét, meg a háromfejű szellemét is. Biztos a gyilkosok elragadták egymástól őket, ezért volt ilyen agresszív. Hát de ez jogos, gyerekek, tök romantikus!
Ugyanakkor itt találtam rá egy utalásra, hogy a hotel Ley-vonalra épült. A Ley-vonalak rendszerét Alfred Watkins munkásságának köszönhetjük. A vonalak lényege az, hogy nagyobb az energia-áramlás a bejelölt csatornákon keresztül, és különböző népek folklórjában is megjelenik. Ezeknek kultúrától függetlenül természetfölötti tulajdonságot tulajdonítottak, mint ahogy ezt ebben a részben is tapasztaltuk.

Alexander feleségét megidézve Bella odaszállt a férjéhez, aki egyből lenyugodott, és együtt továbbléptek. Nekünk meg más dolgunk nem volt, mint felégetni a hotelt, és otthagyni az enyészetnek.

A bónuszban eltelt egy kis idő, és Rachel felhívja Jamest, hogy rémálmaiban a volt kollégái üldözik. Bizony, hirtelen haltak meg, nyugvást keresnek, hogy tovább léphessenek. Ahogy megtaláltuk őket a főjátékban, úgy kellett nekik pár dolgot visszaadni, hogy továbbléphessenek. A közelben volt egy gát is, így azt ki kellett nyitni, hogy a hotel helye víz alá kerüljön. Mégha James meg Rachel el is hajóztak, a szélkakas akkor is megpördült párszor…

Szerintem

Többször utaltam már rá, hogy ez a sorozat mindig tartogat valami újat, ráadásul most még tanulhattam is a Ley-vonalakról. A történet számomra romantikus, mégha ijesztően is indult. Én is akarok ilyen férfit, mint Alexander… Jamesnek meg a hosszú haja lenne a legjobb. Ez a rövid hülyén áll neki, de legalább ők jelzik, hogy James is élőnek számít, mert változik.

Grafika: 10/10 – meg még pár csillagocska
Teljesítmény: 10/10 – egyszer fagyott csak egy pár másodpercig
Történet: 10/10 – az év játéka címre nagyon is esélyesen indulhatnak, én imádtam


Alább tudsz üzenetet hagyni.