Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2017. szeptember. 08.

Megjelenés: 2017. szeptember 2.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Egy hatalmas tornádó közeledik Dustville városa felé, és a testvérpár éppen az utolsó pillanatban akar elmenekülni előle.

Amanda szemszöge

Ugyanúgy maradt a poszt-apokaliptikus háttér, amit imádtam az első részben, csak itt most kicsivel túl van bonyolítva a történet (ami nem baj, csak szerintem felesleges), meg nem kaptunk semmi újat.

Történet szerint Oberon király meg a felesége, az előző részben megismert királynő sokáig tök jól megéltek, majd pár gyerek után a nő átment az emberek világába. A király magánya később haragba fajult át, hogy minden gyermekét apró fénygömbbé változtatva elzárta, hogy tovább uralkodhasson a saját világában. Igen ám, de az egyik szolgája megfogta az akkor még kisbaba gyerekét, és átvitte az emberek világába, hogy ott cseperedjen fel. A kicsi alapból rendelkezik azzal a jelzővel, hogy viharban született, nem véletlen tudja irányítani a viharokat. Egy medál segítségével a halandó nővére is, de nem őt kell megmenteni. A félelf lányért Oberon hajtóvadászatot indított, Dustville polgármestere pedig az az elf volt, aki annak idején elvitte a kicsit. Önző céljai akadtak, mert magáénak akarta a trónt, és ehhez először el kellett onnan tüntetnie a királyt.

Jó sok kalandon vagyok túl, de hogy ez a rész számomra kínszenvedés volt az elején, az biztos. Annyit kellett szerelni, amennyit még életemben soha, és mikor átkerültem végre másodjára a polgármester házához, akkortól kezdett érdekelni a történet úgy igazából.

A bónuszban a félelf és a polgármester esküvőre készül – meglepő fordulat, tudom – ámde valami nem okés, mert a polgármester egy gyűrűt húz a lányra, ami elveszi az erejét. Közben a korona, ami végig Oberon fején volt, gonosz gondolatokkal árasztotta el a lány agyát, és a végén függővéggel találkoztam: egyik részen választhattam a pasit, akivel béke lesz, meg minden, míg a másikban a lány felveszi a koronát, és úgy tartja a két világ bolygóját a kezében, mint aki össze akarná ütköztetni őket…

Szerintem

Arról már beszéltem, hogy mennyire nehezen indult be a történet, és csak nyomokban láttam valami poszt-apokaliptikus témát. Helyette sok volt a sci-fi elem, amiért annyira nem rajongok. Sok esetben eltűntek a gyűjtendő dolgok, a viharelem, ahogy elneveztem, feltöltésére szolgáló minitől meg a hajam téptem. Egy egytől-nyolcig terjedő skálán kellett egy 5×5-ös mezőt teletölteni, de nem mindegy, milyen sávban. Nem tudom, hányszor nyomtam a skipre, az ilyen matekos példákat amúgy se szeretem.

Grafika: 10/10 – szeretnék olyan szép lenni, mint az elflány, de tényleg
Teljesítmény: 09/10 – már csak a kicsi képernyő zavar
Történet: 09/10 – nehezen indult, rejtett utalások vannak egy harmadik részre, ahol remélem, lesz egy izgi poszt-apokaliptikus élményem megint, mert ez a sci-fi téma nem jön be nekem.

Amy Hozzászólások: 0 Dawn of Hope HOG Reviews Mad Head Games

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020