Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/06/09
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Surface

Megjelenés: 2017. június 3.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Rachel és Fiona éppen moziból tartanak hazafelé, ám Rachelt elütik, és a Sors fonói közül Blue elviszi őt az Elfeledettek földjére, Rachel pedig utánuk ered, hogy megmentse kishúgát.

Amanda szemszöge

Eredetileg a címe Land of the Forgotten lett volna, de úgy látszik, Elefánték jobbnak látták ezt. Nekem az jobban tetszett, de ez is misztikusabb.

Történet szerint a Sorsfonalak készítői, Gold, Blue és Grey játszottak egy játékot, aminek az emberek lelkei voltak a tétek, és éppen Rachel következett. Blue elvitte őt a köztes területre, ám Gold jött, hogy a testvérei szabálytalanul játsszák ezt a játékot, így lehetőséget ad Fionának, hogy lekerüljön a köztesbe, és megmentse a testvérét. De izgi! De ehhez először a közeli múzeumból kellett ellopni egy pálcát, amivel Fiona ugyan meghalt, de csak így tudott lekerülni. Előtte még egy kis mesét is kaptunk, hogy az idők kezdete óta a Sötétség és a Fény harcolt egymással a lelkek fölött, és érhető módon, melyik oldal hova akarta csábítani a lelkeket. Ha egyiküknek sem sikerült, akkor került a lélek a köztesbe – az elfeledettek földje valahogy nem tűnik úgy, mintha lenne az illetőnek választása, értitek. Valamint itt vannak ők is, a Sorsfonók, akik ez emberiség végzete fölött döntenek. Igen, ez ismerős. Unatkoztak, kitalálták ezt a játékot, így a Halálnak elég az elhunytakkal foglalkozni, ők meg azt tesznek, amit akarnak.

A köztesben először találtam egy újságot, miszerint „odaát” egy nap az az emberek között 20 évnek felel meg. Nem szabad hát késlekedni! Gregory felel itt a kikötőért, és segítségért segít a hidat megcsinálni, amivel tovább haladhattam. A temetőben megtaláltam ugyan Fionát, de lezuhant egy kútba, ami a katakombák bejárata is volt egyben. Amint megcsináltam a létrát, és megszereztem egy fontos kulcsot, lemászhattam. A labirintus mélyén egy olyan kulcs lapult, amihez össze kellett szednem a négy elemet jelképező darabkát, mert az út végén ki lehet jutni velük a köztesből.

A katakombákban sikerült a tűzzel találkoznom. A Sorsfonók közben vitatkoznak, hogy miért van Fiona ezen a vidéken, de hát nem lehet csak úgy szó nélkül hagyni ezt. Amint legyőztem, és megszereztem az első darabot, Blue elvitte Rachelt onnan, és egy földalatti rendszerbe került, ami tele volt vízzel. Fent a hárpiák akartak Fionát megszerezni, de nem engedte ezt a játék, így tök poén volt átúszni a víz alatti barlangok közt. A lenti barlangban találkoztam a föld elementállal, amit legyőztem, és megkaptam az ő darabkáját is. Legyőzése után egy idegen tolmácsolásával megtudtam, hogy Gold felel a Földön levő boldogságért, Gray felelős a mindennapos életért, Blue pedig a háború történelmét írja.

Az elhagyott játékok sivatagában megtudtam, hogy Rachel és Fiona korán elvesztették a szüleiket, és a nagybátyjuk nevelte fel őket. Találkoztam a levegővel, ami egy dzsinn volt, utána legyőztem a sivatagi szellemeket, majd amint bejutottam az egyik lezárt helységbe, maga Gray jött üdvözölni, hogy lenyűgözi, hogy eddig eljutottam a játékban, és emiatt a fogoly az enyém. Csakhogy a fogoly nem Rachel volt, hanem Gregory. Miért került oda, nem tudni, de segít eljutni az Őrület Erdejébe, amit nem véletlen hívnak annak – szerinte. A Végzet templomában kell ezt a gömböt a helyére tennem, hogy kijuthassunk innen, és mily’ meglepő, már csak a víz elemének darabkája hiányzik. Kijutottam, hisz itt vagyok, nem? 😀

Az erdőben először tényleg milyen olyan volt, mintha valóban egy rendes erdőben járnék, ámde csakhamar előjöttek a csontvázak meg a mindenféle ijesztő dolgok. Kiszabadítottam egy kék gyermeket a börtönéből, átrágtam magam a labirintuson, és megérkeztem az elveszett remények folyójához, ahol az álmok meghalnak. Hát ide én nem kerülök soha, az tuti. Itt találkoztam és győztem le a vizet, meglett az utolsó darabka, juhé. Tovább érve, a tükrös teremben volt az utolsó kulcs a Sorsfonók helyéhez. Rachel nem emlékezett, de sikerült megtalálnom a rongybabáját, mi visszahozta az emlékeit, szóval királyság van. Feltettem a helyére a gömböt, és vissza is jutottunk a Földre, tovább élni az életünket.

A bónuszban Gray bőrébe bújunk, aki teljesen fellelkesült, hogy Rachel meg Fiona kijutottak innen, így úgy döntött, alkut köt Halállal, hogy feladja halhatatlan mivoltát, csakhogy visszakaphassa azt a nőt, aki szintén ezen az úton haladt, de sajnos nem sikerült nyernie. A szerelem egy ilyen dolog, na.

Még a sztorijukat is megtudtam: több száz évvel ezelőtt születtek, egyik nap Gray kapott egy levelet, hogy menjen El Dorado aranyát megkeresni, és persze, hogy a fivérei is vele tartottak. Gray felfedezni akarta az új földeket, Gold pénzt akart mindenáron, Blue pedig nagyon a haditechnika után érdeklődött. Ahogy elindultak, csapdába estek, és a bennszülöttek fogságába estek, és véráldozatként feláldozták őket a tűzistenüknek. Az Elfeledettek földjén ébredtek, és nemsokára Halál is megjelent értük. Békét akart nekik ajánlani, de Blue felajánlotta neki a kockajátékukat, amit meg is nyertek. Blue ezért halhatatlanságot és erőt kért mindhármuk számára. Halálnak ez annyira tetszett, hogy megtette őket a Sorsfonóknak.

Idővel Gray és Blue unatkozni kezdtek, majd elkezdtek emberi életekkel játszani. Lyannáig, Gray szerelméig rendben is volt a dolog, aztán mikor elvesztette a lányt, szenvedni kezdett, a többit ismerjük.

Halál azt mondja, Gray mehet, de halandóként kell összegyűjtenie Lyanna lélekdarabkáit, és ha sikerül, mindketten visszatérhetnek az élők világába. Három korábbi helyszínen mentünk végig, a testvérei megpróbálták megakadályozni, de nem sikerült nekik. Gray összeszedte a darabokat, majd visszatértek mindketten a halandó életbe, mégha nem is tart az sokáig. A testvérei megkapták Gregoryt, aztán ki tudja, mi lesz később.

Szerintem

Valamiért se veled, se nélküled kapcsolatom van ezzel a játékkal, pedig alapjáraton szeretem az ilyen misztikusabb témákat. Kíváncsi leszek, látom-e még valaha őket, bár nem érzem.

Grafika: 10/10 – szokott Elefánt színvonal
Teljesítmény: 08/10 – mért fagynak mostanában a játékaitok, hm?
Történet: 10/10 – szeretek ilyen kis személymegmentős játékokat játszani.


Alább tudsz üzenetet hagyni.