Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/06/02
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment HOG Reviews Saga of the Nine Worlds

Megjelenés: 2017. május 27.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Egy sárkány támadja meg az egyik vikingek lakta várost, és a frissen kinevelt pajzsos lány lesz a főhősünk, akinek útra kell kelnie megmentenie az északi vidéket.

Amanda szemszöge

Elsőre úgy tűnt, egy sima kalandos játék lesz, szívemhez közelálló témában, de aztán rájöttem, hogy ez jóval több, mint látszik. A harcosok összefognak ahogy tudnak, hogy legyőzzék a sárkányt. Csakhogy a sárkány mégis megtámadott minket, és ahogy a vízbe került a főhős, azonnal láthattuk a viking mitológia három legismertebb alakját: Thort, Odint és Lokit. Mivel Odin harcosnak nevezte a főhősnőt (mert az is – badumtss), nincs itt az ideje, most kezdődik csak a történelme, így egy kicsit hízott a májam, mert a vezetéknevem valóban harcost jelent. Odin áldása kísér! *-* (és nem érdekel, hogy Loki legyengézett…)

Kihalászott egy ürge a vízből, majd közölte, hogy mivel tiszta a szívem (mint mindig, jaj), szükségem lesz három segítőre, akiket össze kell vadásznom még a sárkány levadászása előtt. Sorrend tetszőleges, én balról-jobbra haladtam. Szerintem istenek ők is, Bragi, Skadi meg még valaki, de nem jöttem rá, melyikről mintázhatták, mert nem emlékszem ilyen csuklyás fazonra, bárhol is olvastam. Na mindegy. Összeszedtem őket, egy elhagyatott viking városba térünk, Sandfellbe. Fent van az a gyönyörűséges világfa, ahol lehet a másik kilenc világba utazni (elvileg a föld is egy világ, még sincs odarakva, szóval nem tudom). Itt gyorsan összekészültünk, megjött a sárkány. Azt hinnénk, hogy megöljük, és vége van a történetnek, ámde van egy kis csavar: kiderült, hogy egy törpe. Olyan törpe, aki a bányák mélyén bányászik és kohol, tehát nagyon is hasznos. Valaki hozzávágott egy zacskó aranyat, és amíg azt vizsgálgatta, elloptak valami értékes tárgyat az őrzött helyről. Emiatt elhagyta ugyan Midgardot, de a törpék a kapzsiságáért megbüntették: lassan sárkánnyá változott, és esélye sem volt a megváltásra – de jöttem én, Amanda the shield-maiden, aztán felszabadítottam. Szegény meghalt :(, de helyre lehet hozni a becsületét. Keresett egy karperecet, amivel megvédhette volna magától a társait, de megelőztem. Upsz, bocsi.

Először Nidavellirbe mentem, ahol Surtr kiszabadult a fogságából, de jöttek ugye a jégóriások. Segítenem kellett a törpéknek megállítani a támadást, és közben a törpe testvérének is segítettem, bár ő feláldozta magát a család becsületéért. Közben kiderült, hogy valamelyik asgardinak van köze ehhez – mondanom se kell, hogy Loki keze van a dolgokban. Bah, hogy nem tud megülni egy helyben az sem… bejutva a törpék királyához előadott egy történetet, hogy miközben az istenek az óriásokkal harcoltak, Odin megszállottan kutatta, mitől ered az erejük, ez volt a Fagyott Lélek (Frozen Soult hogy fordítsam másképp?). Amint ezt megszerezte, odaadta a törpéknek, hogy csináljanak valami szuperatombiztos széfet neki, és tartsák titokban. Még a kulcsot is tök máshol rejtették el. Azonban most használniuk kell. Amint Loki (mert ki más lenne?) megszerezte a Lelket, fogta magát, eltűnt, az igazi királyi meg jól leteremtett, hogy mit csináltam. De mivel háború van, nem állhattam meg, menni kellett tovább. Meg kellett keresnem az óriások földjén Gridát, akit bebörtönöztek. Ő volt az, aki a Lelket Asgardnak adta, csakhogy befejeződjön a háború, ezért a fajtája abszolút nem fogadta onnantól kezdve őt a kegyeibe.

Utána az utam Jotunheimbe vezetett. A táj annak rendje szerint gyönyörű és hatalmas. Akkora sárkánycsontváz van a hegyen elterülve, hogy ihaj. Itt találkoztam Gridával, aki értesített, hogy Surtr veszélyben van, majd ahogy őt feloldoztam és tovább haladtam, rátaláltam a sérült Surtrra, akinek vissza kellett adnom az égő kardját. Amint ez megtörtént, felrohant az oltárhoz, ahova nem szabad a Léleknek visszakerülnie, ámde a jégóriások Lokival az élen megelőztek minket. A kettő egyesült, Loki visszahúzott Asgardra, nekem meg követnem kellett.

Asgardban Odin elfogja a mostohafiát (sztoriban így van), közben a jégóriások meg már be akarnak jutni, de nem olyan egyszerű ez. Thor segítségével felhívtuk Asgardba a törpéket, közben elengedtem Lokit, bár először nem értettem, miért. Utána elmondta, hogy Odin hogy talált rá az óriások erődjében, felnevelte sajátjaként, még ha a többiek nem is értettek egyet ezzel, Thor meg egyenesen intoleránsan bánt vele (mily meglepő). Loki ezek után kezdett el borsot törni mindenki óra alá, hogy elfogadják. Sőt, ezek szerint a dicső Thor van az egész háta mögött! (bár ismervén Lokit, biiiztos, hogy csak be akarta mocskolni Thort). De nem, sajnos tényleg. Ő állt minden mögött, ellopta Loki alakváltó főzeteit, csakhogy megszerezhesse Odin trónját. Meg kellett hát akadályozni: akkor jöttek az összeszedett segítőcsapat, legyőztük Thort és a jégóriásokat, aztán boldogság van.

A bónuszban Odin hívat, hogy baj van Helheimben. Konkrétabban, a holtak hajója, a Naglfar útban van Hel felé, és valamiért megállt. Ha nem ér partot, akkor az élők nagy veszélyben lehetnek. Gyerekek, kezdődik a Walking Dead… ez a mondat addig volt csak vicces, amíg Odin a főhősnőbe nem vágta a kardját, mert úgy könnyebb a hajóra jutni. Hát köszi bakker!

A hajót a megkergült Surtr irányítja (igen, sajnos a jégóriás király megölte), és itt van Thor is. Őt mikor ölték meg és hol? Annyi volt csak a lényeg, hogy fel kellett ébresztenem Surtr-t a hülyesége alól, aztán mindenki mehetett a dolgára.

Szerintem

Tényleg sokkal jobb volt Amon Amarth-ot hallgatni alatta, sokkal intenzívebb volt tőle a játékmenet. De ez csak az én világom :D. Szerencsére a viking mitológia elég széles, a témában kevés jó játék van, és remélem az Eipix nem fog csalódást okozni azzal, hogy elrontja.

Grafika: 08/10 – kezdenek csúnyulni a karakterek, de nagyon
Teljesítmény: 10/10 – nekem tetszett minden, bár térképre itt nem volt szükség
Történet: 09/10 – csak azért, mert nem mehettem (még) az összes világba, de ez remélem, hamarosan megváltozik, és mehetek megnézni, ők hogy rajzolnak félarcú Helt.


Alább tudsz üzenetet hagyni.