Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/06/16
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Dead Reckoning Eipix Entertainment HOG Reviews

Megjelenés: 2017. június 9.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Miss Douglas – aka én – most egy Jean Miles nevű fickónak fog egy forgatókönyvet írni. A film lényegei a Garibaldi-fivérek, akik híresek a bűvészmutatványaikról. A dolog pikantériája, hogy valaki ezek közül pár órán belül meg fog halni.

Amanda szemszöge

Valamiért sose szerettem a bűvésztémákat, de itt érdekesen van találva. Hogy lesz mégis gyilkossági-ügy ebből?
A Stevens-toronynál fog történni minden. Apránként kapunk bűvészinfókat, mi hogyan készül (de erre van egy csodás sorozat, Nagy mágusok kulisszatitkai, lessétek meg), szóval lehet, hogy az Eipix kapott egy ellenséget. Mindegy.
Jean Miles azért akarja annyira a tesókat, mert az illúzió, amit megteremtettek, teljesen lenyűgözte. Király.

Tartottam a nevében egy sajtótájékoztatót, amiből egyetlen kérdés irányult csak az írónő következő könyvére (de jó lenne már ott tartani, komolyan!), aztán szétszéledtek az újságírók. Bent a tesók tartanak egy utolsó főpróbát, ámde az egyikük a szerkezetük miatt meghal, és rögtön mindenki gyanús, aki ott van a helyszínen. Van itt egy barátnő, egy gépész, akkor ugye Jean meg a Stevens-torony tulaja. Elsőre akad egy nyom, miszerint az elhunyt barátnőjének pénzre volt szüksége, mert igencsak jelentős anyagi csődje volt, így van is egy főgyanúsított, de aztán a meglepetések ereje csakhamar a gépészre terelik a gyanút.

A gépészt a tetőn értem utol, miután az egész toronyban végigkergettem (mit nem adnék egy olyan medencéért, te jó isten *-*), és ő meg közölte, hogy neki csak annyi dolga volt, hogy ellopja a terveket Elizabeth, Francisco barátnője számára, de nem ölte meg Francisco Garibaldit. De akkor meg ki volt?

Sőt, az is kiderül, hogy a tesók mentora, a nagy Stodare egy tűzesetben halt meg 1973 nyarán, de róla később még lesz szó. A srácok tulajdonképpen tőle örököltek sok mindent.

Egy bárban találtam rá Elizabeth-re meg Milesra. A lány szerette az elhunytat, a pénz tényleg csak azért lett volna jó, hogy az anyagiakat lerendezze, sose tudott volna ártani neki. A tervek meg egyébként a Stevens-torony tervei. Santiago Garibaldi a nőt okolja, holott tényleg nem ő tette. Elmegyek a széf kulcsáért, erre a kisebb Garibaldi eltűnt, a nő halott, és semmi nyom, hogy itt járt valaki. Igen, a gyilkos még szabadlábon.

A tetőtéren volt egy penthouse lakás. Ott megtaláltam Santiago-t, csak eszméletlenül, egy nőt, aki Stodare lánya, szintén eszméletlenül. A nyomok arra a Robert Stevensre mutatnak, akié a torony, és furcsa módon eddig csak vele nem találkoztam. Egy megfigyelő szobában azonban rám bukkant, és még engem vágott ketrecbe, amiért a magánbirtokán nyomoztam. Megöltél két embert, se gáz. Rá akarta kenni az egészet Santiago-ra, csakhogy ő meg sunyiban elmenekülhessen, de nyugi, itt van Amanda Douglas, és megment itt mindenkit. Martha még a testvére ellen is fordul, hogy megmentsem őket, amit egész könnyű volt kivitelezni.

A bónuszban eltelik egy év, Santiago és Martha pedig úgy döntenek, hogy visszatérnek a köztudatba, és ehhez meghívnak engem is. De jó. Van egy Jack nevű fickó, aki mostanában itt dolgozik, és meg akarja találni Stodare tűzgyűrűs mutatványának titkát itt a torony mélyén. Valószínű ott van, tényleg.

A párossal elmegyünk Stodare mágusboltjába, hogy ott keressük meg a mutatvány hozzávalóit, ami egy pár órás utat vesz igénybe. A kis erdei faházban Stodare egyik asszisztensének fiát találjuk, aki nem tud nekünk segíteni. Egy aranymaszkos figura azonban meg akar minket állítani, mondván, hogy a mágusok titkai maradjanak titokban. Bocs, ez lehetetlen. Még a hátsókertben meg is fenyeget, hogy vagy átadom a kelléket, vagy megöli a barátaimat. Ja, persze. Azonban egy csellel sikerült likvidálnom a tagot, és amint leszedtem a maszkját, hogy Stodare egy régi riválisa volt az, akit mi is ismerünk: Jack volt az.

Szerintem

Nem élveztem annyira ezt a sztorit, mint az előzőt – írók közt lenni valahogy mégis jobb, mint bűvészek között. Sajnálom Francisco-t, hogy ilyen körülmények között találkoztunk, és ilyen rövid ideig ismertem, de ahogy mondani szokták: the show must go on.

Grafika: 10/10 – eltűnt az idióta animáció a karaktereknél, aminek nagyon örülök!
Teljesítmény: 10/10 – még fagyást sem tapasztaltam!
Történet: 09/10 – remélem, a következő izgisebb gyilkossági nyomozás lesz.


Alább tudsz üzenetet hagyni.