Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/05/05
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Daily Magic Productions HOG Reviews Ominous Objects

Megjelenés: 2017. április 27.
Fejlesztők: Daily Magic Productions
Történet:
Bergenweit gróf felesége kéreti a nyomozót, hogy segítsen férjén. Összegyűjtötte hazájuk négy legfontosabb páncélját, és ha igaz a legenda, akkor a város komoly bajba kerül.

Amanda szemszöge

Első gondolatom: macskááák. Innentől kezdve a játék már egy hatalmas plusszal indított nálam. És ahogy sejtettem, mire odaértem, elkezdődött a baj, mert szépen összejött a négy lovas, és nekiálltak a városban garázdálkodni. Kinek jutott még eszébe az apokalipszis négy lovasa?

A gróf ráadásul olyannyira megszállottja lett a páncéloknak, hogy a fiára hagyta a trónt, akinek nemsokára lenne a koronázása… de most elsőbbséget élvez maga a város megmentése. A lemondott gróf elárulta, hogy tényleg igaz a legenda – na ne mondd! – és most, hogy mind a négy egy helyen van, a kegyetlen királyukat akarják feltámasztani, ehhez pedig a leendő király vérére van szükség. Tehát az ifjú igencsak nagy bajban van, hogyha nem találom meg. Egyébként meg, az egyik lovas gyengének tűnt az egyik épület közelében, tehát valami csak blokkolja az erejüket.

Az első lovagot a király maga ölte meg egy mérgezett nyíllal, ezért a kertben kellett ugyanezt eljátszanom, mint 1523-ban. Ugyanis a lovagok csak akkor tűnnek el, ha ott végzem velük, ahol eredetileg is meghaltak.

A vörös lovag felébredésével azonban egyfajta tűzerő is vele tartott, így a fél város lángokban áll. Ő eredetileg egy gyár helyén lelte halálát, tehát valahol ott lennie annak a kulcsszerű tárgynak, amivel az első király sírját fel lehet oldani. Forró ezüstöt öntöttem rá, aminek a végén a gyár kigyulladt, de ez amolyan járulékos veszteség, nem?

A kikötőben a másik két lovas már tudott róla, hogy nálam a két tárgy, és mindketten a király sírjához tartottak. Viszont, nekem most arra kellett koncentrálnom, hogy a kék lovast hogyan állítom félre az útból. Eddig arra következtettem, hogy valahogy a színük kötődik a halálukhoz. Az első ugyanis zöld volt, egy parkban halt meg, a második vörös, és valószínűleg megégett, a harmadiknak evidensen vízben kellett meghalnia. A király konkrétan megneszelte, hogy az admirálisa összeesküdött ellene, ezért a világítótoronynál szépen lelökte a szakadékba. Sad death.

Megszerezve a harmadik kulcsot, megjelent a fekete lovag, omegával a mellkasán, és elvitte a kulcsokat. Ja, és női hangja volt. De nem tanakodhattam ezen, mennem kellett tovább. Elvileg a fekete lovag egy boszorkány volt. Köszi, nem kérek hasonlóságokat :D. A király sírhelyén kaptam el, és utána magával az őrült királlyal is megvívtam. Erről senki se tudhat, de a királyi család örökké hálás lesz nekem, hogy megmentettem őket. Persze, ezért tud róla mindenki, tényleg.

A bónuszban visszatérünk az őrült király idejébe, ahol a boszorkányt kéri segítségül, mert érzi, lassan üt az utolsó órája. Ámde, a boszorkány nem felejtette el, hogyan üldözték a fajtáját, és bosszút is akar állni. Ehhez meg úgymond tökéletes időzítés a négy páncél. A királyt végül megölte a boszorkány, csakhogy a mesterének legyen tökéletes porhüvelye. Most, hogy eltették láb alól, nem ideális? A történteket ismerjük, bezárta, őket meg később megölték a király emberei.

Szerintem

A történet nagyszerű. Minden cicát begyűjtöttem, így megvan a kezdő Őrült macskás néni pakkom. Viszont, a bónusz nálam csak sokadig próbálkozásra engedett be. Konkrétan, újra kellett kezdenem, és nem kilépni, de így is sikerült.

Grafika: 10/10 – annyira tökéletes minden, hogy nem győztem kapkodni a fejem
Teljesítmény: 07/10 – a fent említett bakit leszámítva nincs panaszom
Történet: 10/10 – kérek még több ilyen időben visszautazós sztorit!


Alább tudsz üzenetet hagyni.