Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/05/26
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Darkness and Flame Five-BN Games HOG Reviews

Megjelenés: 2017. május 23.
Fejlesztők: Five-BN Games
Történet:
Colin, Alice nagybátyja rémálmoktól szenved, és arra jutnak, hogy az álomban szereplő nőnek a segítségükre van szüksége, így elindulnak megkeresni őt.

Amanda szemszöge

Olyan poszt-apokaliptikus hangulat fogadott, hogy kedvem támadt egy disztópiás sztorit írni! *-* A sztori visszaemlékezik az első részre, így mindenképpen ajánlott azt is megnézni. Nem annyira disztópiás az, de ez a rész nálam magasra tette a lécet, és a harmadiknak nagyon meg kell ezt ütnie.

Colin álmában lát egy nőt, aki hozzá van kötve egy faszerű oszlophoz, körülötte kering a Sötétség, és ez ismétlődik non-stop. Nem emlékszik semmire, sőt, még azt is bevallja az unokahúgának, hogy tényleg alig emlékszik a múltjából bármire is. Alice mikor kisbaba volt, akkor a Sötétség fogságába esett, de valahogy kiszabadult. Azóta totál amnéziás szegény. A Tiltott várost el kell hagyniuk, ami a Sötétség miatt is veszélyes, plusz az itteniek valószínűleg mindenféle kísérletet fognak végezni a tinédzseren a főnixe miatt. Azt senki se akarja. Colin szerint lakik egy remete a sivatag közelében, aki gyógyító és bölcs tudással rendelkezik. Nosza, útra fel, kezdődik a kaland!

Ami még inkább dob a sztorin, hogy a Földön játszódik. A játék sztorija szerint ehhez a világhoz a túlnépesedés, a globális felmelegedés, a szennyeződések és a világháborúk vezettek, mellé néhány természeti katasztrófa is társult, meg pár meteor is becsapódott, szóval már sci-fi is van benne. Mivel elsivatagosodott az egész bolygó, alig maradt zöld terület, és ott is kevesen laknak.

A gyógyítót elértük, ámde azt megcsípte egy skorpió, csinálnunk kellett neki gyorsan egy ellenmérget. Ő nem tudott segíteni, mivel ehhez a tudáshoz nem ért, ezért elküldött minket az északi hegyekbe, mert ott van egy bizonyos kő, ami elvileg tud Colinon segíteni. Odaérve Colin megérinti, és visszaemlékezésben megkapjuk mi történt. Ott van a baba Alice, és a barna hajú nő közli az anyjával, hogy fogja a picit, és menjenek onnan minél távolabb. A sárkánytojást meg a vízbe dobta. Létezik, hogy ennyi ideig tengődött a vízen, míg Alice rálelt? Ezek szerint lehetséges.

Hőseink útra kelnek, hogy megtalálják a nőt, akit foglyul ejtettek. Hamar oda is jutnak, de bejutni nem volt egyszerű, mert őrizték a börtönt, plusz az öt kulcsot, ami nyitotta a sziklazárat, több helyen szétdobálta valami hülye (mert szebb szavam nincs rá), így azokat is sokáig tartott összeszednem. Kiszabadítottuk a nőt, mehettünk vissza a sivatagba, mert hát doki az emberünk, és Colin vérátömlesztést javasolt, azzal biztos, hogy felébred, és a Sötétség sem fog a testében élősködni. Just give a try.

Visszaérve van egy enyhén steampunkos öltözető lányzó, fekete körömmel, vörös hajjal. Illik ebbe a környezetbe, csak kicsit fehéres-lilás a bőre. Kiarának hívják, és a közelben él egy városban a fajtájával. Steve, a gyógyító éppen egy ősi (értsd: mai) kórháznál van, amit egy aura véd. Azt megtörtük, megtörtént a vérátömlesztés, a nő felébred. Felismerik egymást, ő Alice nagynénje, Myrthe. Hogy Colin nővére vagy húga, azt nem tudom, a sister kifejezés nem árulta el konkrétan, melyik. Ő közli, hogy a Sötétség a Tiltott város felé tart, hogy foglyul ejtse a lakóit. Myrthe nem tud velünk tartani, Steve vele marad, mi meg mehetünk vissza a kiindulási pontra. Ott találkoztunk egy fickóval a toronyban, Faradorral, és ő mondta, hogy a lakosoknak volt esze, már régen evakuálták magukat, így a Sötétséggel szemben nyertek maguknak egy kis előnyt. Faradornak van egy terve: megtalálta a közeli gát gyengepontját. Fel kellett azt robbantanunk, hogy a Sötétséget megállítsuk. Szerintem biztos, hogy a főmufti még életben van ezek után is, bár simán találhatnak egy újabb főgonoszt.

A bónuszban visszatértünk arra az időre, ahol Kiara és Steve először találkoztak. A lány városát egy hatalmas homokhernyó támadta meg a várost, egy irdatlan gusztustalan gubót hagyott maga után a város közepén, sok lakost foglyul ejtve. Nem elég, hogy valami mérgező gázt enged ki magából, akkor még ez is. Örüljünk, hogy nincs szagos monitor. Szóval, ja. El kellett ezt a lényt pusztítanunk, hogy minden rendbe legyen. A helyieket sikerült kimenteni előtte, mert kellett a gubó egy darabkája a méreghez. Azt a végén Steve belelőtte a hernyóba, az megmurdelt, végeztünk a game-mel.

Szerintem

Tényleg jobb lett ez a rész, mint az első. Talán a steampunk/világvége feeling miatt, de ez nekem csak tetszett. mindenképpen próbálják ki a disztópia kedvelői. Alice még mindig 14-15 éves kamaszlánynak tűnik, és még mindig nem derült ki, miért pont őt választotta ki a főnix, és hogy mi történt az anyjával, de ez később biztos ki fog derülni.

Grafika: 08/10 – nem akarjátok Colint kicsit felturbózni, hogy ne nézzen ki egy őstuloknak?
Teljesítmény: 10/10 – a ti játékmeneteket imádom, mert gördülékeny, nem agyoneffektelt, és még a térkép is a leghasználhatóbb az összes HOG-készítők közül
Történet: 10/10 – disztópia a köbön; szóval kérek egy folytatást hasonló témában!


Alább tudsz üzenetet hagyni.