Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/04/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment HOG Reviews Phantasmat

Megjelenés: 2017. április 12.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Skóciában a királyi Logan-család hajdani birtokán aktív szellemjárást fedeztek fel, és nekünk kell utánanézni, miért kísértenek a kastélyban.

Amanda szemszöge

Megjött a kedvenc borzongós sorozatom legújabb része. Az első hangulatát hozta vissza, a mocsárban elsüllyedt városban, helyenként minden hínár, meg alga, szóval teljesen „otthon éreztem magam”. Mondjuk, itt nem szeretnék meghalni. A ködös mocsár egy igazi rémálmos hely.

Történet szerint a Logan család tetemes vagyont halmozott fel, mivel a térség királyi családja volt, és ennek megvolt a hátulütője is: egyszer virradóra betörtek hozzájuk, mindenkit megöltek, a kastélyukat felgyújtották. Ámde, a hajójuk túl nehéz volt a lopott kincseknek hála, kidobták a családi címert a tóba. Nem csoda, hogy a kastély kísértetjárta… de egy napló szerint a családi ereklyéknek nem szabad kikerülnie a birtokról, mert bajt okoznak.

Hatan voltak a Logan családban, akikre rászállt egy rejtélyes doboz átka. Kapásból eszembe jutott Lovecraft, de lehet, hogy rossz irányba gondolkodom. Sorban kellett haladnom az áldozatok fő területerein, mielőtt a tó fenekére mentem volna búvárkodni. Mindegyiknek ott volt a holtteste, és sikerült a szellemét el is űznöm, miután az értéktárgy egy kis darabját visszavittem neki.

Először az udvari bohócnál kerestem, utána jött a nyomdászféle, a könyvtáros, a szobalány. Javarészt alig másztam ki a házból, de akkor is ott volt egy nyomott érzés rajtam végig. A végére maradt természetesen a királyi pár, és elsőként a királynőt kellett eltávolítanom az ereklyedarab útjából, utána jöhetett a király. Utána állt csak össze, hogy végig a félszemű fickó volt a ludas, aki már mióta ki akart jutni a szigetről, de nem tudta elűzni a szellemeket. Ezért hívott engem, hogy majd én. Oh, ne aggódj, hozzá vagyok szokva, hogy kihasználnak, de mégis én mentem meg a napot. A végén ki is szabadult a tó mélyén a lény, de sikerült elzárnom, felúsztam a felszínre, szóval, tényleg minden oké.

A bónuszban egy önjelölt kastélyrestaurátor hív, hogy ő bizony talált valamit, és muszáj látnom. Hát jó. Korábban sok szerencsétlen tragédia történt, így egy időre leálltak a felújítással. Mondom én, hogy össze fog ez omlani, gyerekek. Egy Logan-ős ugyanis korábban ráhozta ezt az átkot a családra, és most a névtelen kollégát akarta megszállni. De nem sikerült neki. Ahogy kiűztem belőle, a kastély végleg összeomlott, és márciusban sikeresen sztori lett belőle az újságban. Juhé.

Szerintem

Tényleg olyan érzésem volt, mintha az első rész egy újragondolt változatába csöppentem volna bele. Picit még tengeri beteg is lettem a sok víz alá járástól :D. Valójában azonban ez a történet jó, még akkor is, hogyha szerintem nagyjából össze kellene fonódnia a történeteknek. Hangeffektekben nem volt hiány, ijesztő árnyakban sem. Viszont, amit most az egyszer hiányoltam, az a fényerő szabályozása volt. Helyenként annyira sötét volt a kép, hogy inkább átváltottam match-re, hogy úgy fejezzem be, mert nem találtam semmit.

Grafika: 09/10 – az Eipix berakhatna már egy gamma-szabályzót…
Teljesítmény: 09/10 – helyenként helyszínváltáskor lefagyott egy 1-2 percig, és csak a hang szólt
Történet: 10/10 – ebben legalább nem találtam kivetni valót :D.


Alább tudsz üzenetet hagyni.