Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/04/07
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Domini Games Enchanted Kingdom HOG Reviews

Megjelenés: 2017. április 6.
Fejlesztők: Domini Games
Történet:
A Tar Királyságban 70 éve fekete és fehér mágusok vívtak egy élet-halál harcot, aminek a végén megalakult a királyság. A mai napig béke honolt, ámde valaki ismét sötét erőkkel játszik.

Amanda szemszöge

Már azzal meglepődtem, hogy a csapat beállt fantasy-sorozatot csinálni. Kezdetben megszületik egy fiú, akit egy varázsló fel akart áldozni. Sajnos, az anyja odaveszett, így ezzel már egy negatívummal indít a csapat.

Van egy birodalom, ahol küzd a jó és a rossz mágia. Potterheadek, előre, figyelem! Marcus korábban hadsereget akart szervezni, ám Emirus Klein, egy fehérvarázsló megakadályozta, hogy feláldozzon két lelket. A csecsemő túlélte, őt fogjuk alakítani, de ezt fentebb írtam is.

Az történt itt, hogy az embereket furcsa betegség fertőzi meg, konkrétan fakéreg nő rajtuk. Ehhez kell ez a mágus, akit jól kineveltek, és születéséből adódóan konkrétan minden nyavalyára immunis. Ez de jó lenne nekem…

Közben már elsőre kapunk egy rövid ismertetőt, mik a törvények a birodalomban. Minden mágustanoncnak suliba kell járnia, a feketemágusokat pedig börtönbe zárják. Kicsit HP-feelinges volt nekem ez, de jó ez, olyan azkabani fogoly stílusban.

Úgy juthatunk előre, hogy betegeket kell megvizsgálnunk, majd a helyszíneken össze kell szednünk a gyógyfőzet öt hozzávalóját. Még nagyobb poén a játékban, hogyha ezt nem csinálod jól, kezdheted előröl, amíg nincs minden a helyén. Pitonként az 5-ből hármat eltaláltam elsőre, ami nem egy rossz arány :DD.

Az is kiderült, hogy ez a Marcus nevű feketemágus szabadította ki Patricia királynő testvérét, Torent a börtönből, és most együtt tervezik, hogy kiszabadítják az összes rabot, csakhogy bosszút állhassanak a birodalmon. Rengeteg kísérletet végeztek el, hogy mindenkit immúnissá tegyenek a mágiával szemben, és így tulajdonképp legyőzhetetlenné váltak, de ez valamiért nem sikerült.

Viszont ahhoz, hogy elterjeszthessék a mindenkit megbénító mágiájukat, az erdő szívét kell először kiiktatniuk. Helyi faunakirálynő, mi kell még ide? Egyébként, őt nem tudtam megmenteni, adott egy kicsit növekedésnek indult magot, amit el kellett ültetnem ott, ahonnan az előzőt elvitték.

Bejutottam a kastélyba, ott kiderült, hogy ezek előttem járnak eggyel, de happy endet fogok csinálni, ha törik, ha szakad. A végén elővadásztam egy pálcát, amivel a vizet uralhattam, ezzel Marcusékat elnyelte egy vízörvény, így a rend is kezdhet visszaállni a rendes kerékvágásba, az ifjú gyógyítót meg a helyi iskola egyik tanárává léptették elő. Hello Roxfort!

A bónuszban visszamegyünk 10 évvel későbbre, ahol Toren elrabolja a testvérét, akit fel akart áldozni egy nagyon bizarr és sötét entitásnak, és Klein volt az, akinek ki kellett mentenie. Legalább megtudtuk, miért került igazából tolószékbe. Mentés közben rádőlt egy hatalmas kristály, és úgy eltörte a csontjait, hogy deréktól lefelé teljesen megbénult.

Szerintem

Erre csak azért leszek vevő, mert nagyon hajaz a Harry Potter-szériára, és mivel határozottan Potter-generáció vagyok, kötelező. Kicsit úgy éreztem, hogy a két főgonosz olyan Lucius-Perselus, de csak az én fantáziám viccelt meg egy kicsit :D. Minden szobor és kristály meglett, most nem találtam kedvemre való zenét, így várnom kell a következőre, hátha.

Grafika: 08/10 – mintha mostanában nem tudnának rajzolni
Teljesítmény: 08/10 – muszáj mindenhol állandóan videózni?
Történet: 10/10 – csak azért, mert kicsit HP-utóérzetem van.


Alább tudsz üzenetet hagyni.