Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/01/27
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Midnight Calling

Megjelenés: 2017. január 15.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Valeriáék királyságát dermesztő hideg fenyegeti, és a lány nagymamája pontosan tudja, mi okozta ezt a fagyot.

Amanda szemszöge

Méghozzá Valeria unokatestvére, Tim volt az, aki csak fel akarta támasztani a szüleit, de a dolgok rosszul sültek el. Miért is ne sikerülhetne egy halottkeltés jól? Vissza kellett utaznom az időben, hogy megállítsam ezt az őrültet, mielőtt elkezdi szülei feltámasztását.

Eredetileg sikerült megállítanom az embert, de mégis felrobbant a kristály, aztán megint időutaztam egyet. De hogy hova? Biztos a jelenbe, mivel megváltoztattam a múltat. A néni még közölte is, hogy oké, nem fagyasztotta le Tim a világot, de a robbantás végett felrobbant a föld, aztán most mindenhol szigetek vannak. Mire azonban közölte volna a megoldást, egy kékszemű csuklyás alak elrabolta a nénit. Nincs olyan, hogy ne kelljen ennyit ugrálnom egyik helyről a másikra?

A másik helyen kiderült, hogy ez a csuklyás bizony Tim, és a fejébe vette, hogy megszerzi a többi követ, amivel tudja az elemeket uralni. De mire elkaphattam volna, kiszedte a nagyi fejéből, hol a templom, ahol a következő kő van, és elinalt. Még jó, hogy annyi kacatot hordok magammal, mert egy lógó lámpásból kaptam egy átjárót a következő szigetre.

Ott viszont már kiderült, hogy egy démon megszállta Timet (miért is nem egy kiscica?), és az meg annyira elvakította az elméjét, hogy eszébe sem jutott arról, hogy elpusztítja a világot. Egy talizmánt raktam össze a négy elemet felhasználva, kiűztem a démont, meggyógyítottam Timet, a világ összeállít, és igen, vége a főjátéknak.

A bónuszban eltelik egy kis idő. Tim és Valeria együtt tanulnak mágiát, ámde véletlen lejtenek egy amulettet, amiből kiszökik egy gonosz szellem. Én a megjelenése miatt csak Szemtelen Shade-nek hívtam, akit ismerhettek az Otherworld trilógiából. Itt is hasonló a megjelenése, csak be van kötve a szeme, de a megjelenése egy az egyben rá hajazott. Elrabolta Valeriát, és valami erdő mélyére vitte, ahonnan állandóan törtek fel a lelket, és a rejtekhelye meg ott volt a háttérben, egy szerintem baromi jól megrajzolt kriptában. Kétszer kellett csak egy képet kiraknom, utána visszazáródott az urnába, és minden királyság.

Szerintem

Csak én érzem úgy, hogy ez a játék nagyon könnyű? Szinte már-már abba a kategóriába sorolható, amit gyerekekkel is lehet játszani. Egyedül a bónusz miatt vagyok most elégedett vele, különben maga a történet nem hatott meg. Nem is Valeriáról szólt a fősztori, hanem Timről. Erről ennyit.

Grafika: 07/10 – ez a kissé képregényes stílus olyan idegen Elefántéktól
Teljesítmény: 08/10 – háromszor kérdezte csak meg, hogy lejjebb viszem-e a speckó effekteket… a gépem pedig bírja az ilyeneket
Történet: 09/10 – ha nincs a bónusz Szemtelen Shade reinkarnációjával…


Alább tudsz üzenetet hagyni.