Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/11/25
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Big Fish Studios Eipix Entertainment HOG Reviews Mystery Case Files

Megjelenés: 2016. november 23.
Fejlesztők: Big Fish Studios, Eipix Entertainment
Történet:
A királynő elküldi a mesterdetektívet egy hotellé alakított szállóra, ahol egy jó barátja, egy fotós már nyolc napja eltűnt. Sőt, ennek az épületnek titokzatos a toronyórája, ahogy a házirendje is…

Amanda szemszöge

Van egy szellemvadász csapat itt is, akik hasonlóak a Shadow Lake részben látottakhoz. Illetve, csak egy van itt, az is szigorúan betartja a ház szabályait. Ami baromi különös, mert ragaszkodik a viktoriánus-korhoz, semmi elektromosságot nem engedélyez a házban, a pincében működhet a generátor, hogy legyen valamicske generátor. A portás bácsi rendkívül gyanús volt már elsőre is.

Ahogy elütötte az óra este fél 10-et, az öt vendég nyugovóra tért. Előtte megtudtam a szellemvadász Bentől, hogy elvileg a ház eredeti tulajdonosai közül az édesanyának kísért itt a szelleme. Hogy hova lett a férje, és mi lett a két gyerekkel, fogalmam sincs. Rachel, az újságíró Londonból nem hisz neki. Van két arrogáns idősebb személy is, egy férfi és egy nő, de olyan sznobok, hogy hú. Egy mechanikus csajszi is van még, Nora, vele először a pincében találkoztam, a két időssel pedig a közösségi szobában.

A nyomozásom során találtam a porta fölött egy titkos átjárót, ahol annak idején biztos kukkolták a szolgálók a vendégeket. Pont akkor voltam szemtanúja annak, hogy elvileg a ház kísértete, Meredith szépen megkéseli Rachelt. És nem, nem szellem volt, hanem egy húsvér nő! Hogy a francban élt meg ennyi évtizedet, ha elvileg fiatalon meghalt?

Mire utolértem az állítólagos szellemnőt, Rachel meghalt, és egyértelműen kiderült, hogy Meredith gyerekei 1867 áprilisában tényleg meghaltak… szörnyen fiatalon… melyik anya nem bolondulna ebbe bele?

Mire rájöttem, hogy működik a torony, Meredith eltűnt, és nyomozhattam az épületben tovább túlélők után kutatva. Az idősebb urat, Sebastiant megtaláltam az egyik hálóban, viszont a női sikoly az Emilyé volt. Valahol biztos megtámadta Meredith.

Egy amfiteátrumban meg is találtam, felettébb szemtelenül. Szó szerint szemtelenül. Itt kiderült, hogy Meredith férje, Jacob és a portás Harold nem egyszer összejátszottak, és a gyerekek igazából nem is haltak meg, csak eltávolították az anyjuk közeléből, és Meredith testén végezték borzalmas kísérleteiket. Sikerrel jártak, mondhatni, mert Meredith azóta halhatatlan.

Rögtön alatta találtam egy titkos labort, Sebastian hullájával. Oké, van egy sorozatgyilkosunk, és már csak Norát és Bent nem találtam. De ezek mit vétettek, hogy meg kellett halniuk? Csak rosszkor voltak rossz helyen? Nem igazán. A hűtőházban Harold jégtömbbe fagyott holtteste mellett arra is találtam utalást, hogy Meredith azért maradhatott ilyen sokáig életben, mert ötösével zabálta fel az embereket, hogy életben maradhasson. Szegény öregnek azért kellett meghalnia, mert nem tartotta be a ház szabályait, és engedte, hogy én, mint a detektív, az otthonuk legmélyebb pontjaira is eljusson – a szellemvadászról meg ne beszéljünk. Amilyen szerencsétlenül néz ki, legalább akkora túlélő.

Sikerült végre elérnem a toronyórába. Nora ekkora már halott volt. A saját kíváncsisága vitte idáig. Meredith pedig valahol fentebb ólálkodik késsel a kezében. Amint megvolt a négy kicsi talizmán, hogy kiiktassam az órát, Meredith utánam ólálkodott, hogy megöljön. De véget vetettem a szenvedéseinek, és ahogy kizuhant a toronyból, még megköszönte, hogy leállítottam az óráit. Ugyan, nincs mit. 200 évig szenvedtél. A királynő meg máris hívott, hogy van egy új ügye számomra. Felség, azért szegény barátod hamvait hazavihetem a családjának, ugye? Jár az évi pihenő! Viszlát novemberben!

A bónuszban visszatérünk oda, ahol Jacob készül Meredith operációjára. Harold igencsak ellenzi a műtétet, a férfi azonban nem tágít, még üzenetet is küld az asszisztensének, hogy azonnal jelenjen meg. Harold nem hajlandó ekkora műtétnek kitenni a lányát, ezért először saját maga vállalkozik arra, hogy mechanikus szívet kapjon. Mikor ez sikerült, Jacob elküldi az asszisztensét a toronyba, hogy előkészítse Meredith műtétjét. Az övé is sikerült, és bár hiába látta a családi albumot, ugyanolyan keserű maradt, mint eddig. Harold erre annyira mérges lett, hogy felbujtotta Meredith-et a férje ellen, és megfogadta, hogy mindkettejük életét megszépíti azzal, hogy mások életét elveszi. Így nőtte ki magát a kis kúria egy hatalmas létesítményé, és temetővé.

Szerintem

Az MCF mindig is híres széria lesz, főleg ami a lehetetlen zárjaikat illeti, köszönjük Dalimar. Jelenleg itt csak az ikrekkel találkoztam egy fényképen, és nem tudom, ismét velük találkozunk-e vagy sem. A halhatatlanság utáni vágy látszólag ragadós.

Grafika: 10/10 – teljesen jó, szokott Eipix színvonal
Teljesítmény: 10/10 – azért betöltésnél lelassult, de ez csak fokozta az izgalmakat
Történet: 10/10 – most megint háromrészes Dalimar-rémségek jönnek, ugye?


Alább tudsz üzenetet hagyni.