Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/09/09
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment HOG Reviews Myths of the World

Megjelenés: 2016. augusztus 19.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
A főhősnő nagybátyja rejtélyes körülmények között elhalálozik, és neki kell vigyáznia egy tárgyra, ami már alapból el van átkozva, és nem kerülhet rossz kezekbe. 

Amanda szemszöge

Kevés játék kezdődik úgy, hogy menekülj ki egy égő házból, szóval respect a csapatnak. Ja, és a fent is látható római harcos nem csak a képen ijesztő, hanem magában a játékban is. Szegény, biztos lemaradt Pinkék gladiátoros klipjéről, és most az a baja.

Igazából nem. Volt ez a fickó, meg a testvére, akiket kiválasztottak, hogy őrzői legyenek egy kisebb tárgynak és annak a kulcsának. Aki őrizte a tárgyat, jól járt, valószínűleg sokáig élt az Ókori Rómában, de a kulcsőrzőt megölték, mert az a pletyka járta, hogy a kulcs egy hatalmas kincshez vezet. Persze, hogy hozta az átkot magával, és meghaltak sokan. Történet vége, sziasztok! Nem, csak vicceltem. A félig zombi római meg keresi a kulcsot, de kérdés, mi a kulcs? Nálunk csak egy „Valor fénye” nevezetű tárgy van, az meg segít felderíteni a múltat (és megérteni, mi miért zajlik).

És most jön a lényeg: a nagybácsi (Harry) meg az unokahúg Vespasion (a doboz őrzője) leszármazottai! Az, amelyik meg üldözi a lányt, az meg Sabinius (a kulcs őrzője), és ezért akarja kiiktatni a családot, hogy megszerezze a kulcsot, és így a kincshez jusson! Jó sok évszázad eltelt azóta, öreg…

De ezzel nincs vége még a bajoknak. A centúrió jön utánam, ezek ketten meg szépen bebörtönöztek, mert úgy vélik, megtörhetik az átkot. Sajnálattal közlöm, hogy hiába érintettétek meg mind a négyen a tárgyat, aki ötödjére érintette meg, hasonló sorsra számíthat, mint aki legelőször ért hozzá, és az meg Harry volt. És így ezzel én tudom megtörni az átkot. Oké, hogy féltek a hadseregtől hülyék, de bízzatok már egy fiatal nőben!

Ahogy hozzávalókat szedtem össze egy masina leállításához, találtam egy feljegyzést, miszerint Pandora szelencéje (vagy doboza?) okozta azt a nagy vihart, ami tombol az egész játékidő alatt, és Valor fénye az, ami el tudja zárni. Mert hát azt nagyon nem kellett volna kinyitni. És micsoda véletlen, nálam van Valor fénye. Megint ki menti meg a világot? Persze, hogy én.

Az egyik negyedik tag azonban annyira elvarázsolódott Pandora szelencéjétől, hogy ő meg akarta szerezni az összes erőt, ami benne rejlik. Az őr pedig rájött, hogy a testvérének a leszármazottját akarja megölni, és végre ennek tudatában az én oldalamra állt. A végén elzártam Valor fényét meg Pandorát, aztán kisütött a nap is. Végre. Ennyi esőt csak év elején láttam.

A bónuszban Sandra (Harry segítője) írt egy levelet, hogy valami nagydolgot talált, és a tanácsomat kéri. De odaérve azonban Faulknernek (Harry munkatársa) már megint elmentek otthonról, mert megint valami nagyot akar. Előbb is hülye volt, most sem lett normális. Annyira fel akarta támasztani a gonosz nőt, hogy fel akarta használni Pluto kétágú szigonyát. Ezt megakadályoztuk, mert azért valamit áldozni kellett Neptunusznak, különben bajok lettek volna. Az alvilágot így is kinyitottuk, de csak azért, hogy a szigonyt bedobjam. Ez az idióta meg magához tért, és inkább beugrott az alvilágba, hogy a csajjal legyen. Aki hülye, haljon meg, tartja a mondás.

Szerintem

Szeretem a görög mitológiát, mégha itt nem is volt benne éppen sok. A fantasy világ helyett most mitológiai világban bolyongtunk, de nem bánom. Jöhetne egy római is :D. Egyébként, tudnék a csapatnak ötleteket adni, miből tudnának még ilyen klassz játékot csinálni.

Grafika: 10/10 – szokott színvonal, kicsit irrealista zombival
Teljesítmény: 09/10 – fagyott Pandora szelencéjének bezárása közben
Történet: 10/10 – imádom a mitológiát, kérek még!


Alább tudsz üzenetet hagyni.