Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/09/23
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Haunted Hotel HOG Reviews

Megjelenés: 2016. szeptember 17.
Fejlesztők: Elephant Games
Történet:
Egy autóbaleset után valaki fogja, bevonszolja a detektívet egy hotelbe. De a detektív látott egy gyilkossági kísérletet, mielőtt a kocsija a szakadékba zuhant volna.

Amanda szemszöge

Először is: wow. Végre úgy éreztem már az első öt percben, hogy tényleg végre egy kísértetházban járok, ahol nem csak a látottak ijesztőek, hanem sokszor a hanghatások és az itt-ott felbukkanó szellemek, kinyúló lények is hozzátettek sokat. Nem véletlen vártam én ezt a legjobban.

Annyi biztos, hogy előttem három fiatal került ide, és szétválasztotta őket a hotel szellemei. Egyből az egyik sráccal volt „szerencsém” találkozni, megszállás alatt van. Pluszban, ahogy nyomozgattam a környéken, valami/valaki szépen bezárta az ajtót mögöttem. Éreztem én, hogy a 313-as szoba nem jó jel.

Később botlottam bele a másik srácba, aki – meglepődünk? – együtt van a lánnyal. A lány életben van, csak a szellem bezárta szépen az ebédlőbe. Meg elmesélte, hogy a vihar elől menekültek ide, és mikor beléptek, akkor kezdődtek a bajok. Alapból nem megyek egy kísértetházba vihar idején, de mindegy. Odalyukadtunk, erre a kölyök fegyvert fogott rám, hogy üzletet kötött a szellemmel, hogy feláldoz engem a csajáért. Hát köszi xD. Így jutottam a borospincébe.

Ki kellett jutnom a temetőbe, mielőtt valami amulettet a gonosz szellem sírjára tenne ez a félőrült. Sajnos elkéstem, mert mire kiértem, fogta magát, és kiengedte a gonoszt, így tök jó, már két szellemem van, amik bitang erősek. Lehet, hogy a hotel tulajdonosának fiai voltak?

Igen, mindent kizárólag ők voltak. Miután megtaláltam Maggie-t, addig a két testvér szelleme szépen háborúzott egy kicsit a temetőben. Aztán megjelent az idősebb testvér szelleme, aki bocsánatot kért azért, amiért ijesztgetett, de ő csak meg akarta kímélni az élőket a testvére haragjától. Ugyanis az apjuk végrendeletében az idősebb kapta a hotel irányításához a jogokat, amiért a fiatalabbik annyira bedühödött, hogy véletlenül megölte a bátyját, és emiatt nem is nagyon hagyhatja el a hotelt. Egész végig erre várt, hogy valaki az ő amulettjét a sírjára tegye, és kiszabadulva övé legyen a hotel, és bosszút álljon a testvérén, amiért nem övé lett az egész kóceráj.

De ezt sikerült a hotel melletti tisztáson megakadályozni, így mind a három fiatal – velem együtt – megmenekült. Lucien gondoskodik a gonosz testvéréről Maurice-ról, aztán mindenki hagyja itt ezt a rémes helyet.

A bónuszban egy fiatal szerelmespárra rátámad három huligán, a férfi sajnos meghal, a nő pedig a közeli házba menekül. Szellemként játszunk tovább a férfival, a három elkövetőből kettőt sikerült elijesztenem, a harmadikat pedig csak a rendőrség felbukkanása után láttam. Sajnos a testét nem kapta vissza a fickó, de megmentette a szerelmét, így őrangyallá vált.

Szerintem

Már a lefelé zuhanó csigalépcső is ijesztő volt részemről, nemhogy az alatta suttogó férfihang, ami bosszút akart állni. De nem véletlen Haunted Hotel a széria neve. Olyannyira, hogy még van egy kis aranyos Walking Dead utalás is a temetőben a kedvenc sorozatomra :DDD. Sok újítást láttam, és kezd végre ráhangolódni a sorozat arra az ijesztő vonalra, amilyennek lennie kell.

Grafika: 10/10 – imádás a tetőfokon
Teljesítmény: 10/10 – még a speciális effektek is jól működtek.
Történet: 10/10 – remélem, más nem akar egy horror hotelt csinálni a Silent Waters helyett.


Alább tudsz üzenetet hagyni.