Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/09/23
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Blue Tea Games Dark Parables Eipix Entertainment HOG Reviews

Megjelenés: 2016. szeptember 24.
Fejlesztők: Blue Tea Games, Eipix Entertainment
Történet:
Gerda és Gwyn herceg nemsokára megesküszik, ámde esküvőjüket egy titokzatos gyújtogató veszélyezteti. És ha már ott vagyok, örülnének a jelenlétemnek is a lagzin.

Amanda szemszöge

Kezdjük ott, hogy utálok a lóról leesni, és a DP sorozatban ez már nem a legelső esett. Akkor is, ha a paci megijedt a tűztől. A fickó egyébként Kai, aki még a harmadik részben igencsak gyerek volt, de mostanra szépen kiszőkült, és felnőtt. De miért akarja megakadályozni az esküvőt? Mert elkésett?

Igazából nem. Bele van esve Gerdába, és ő hiába szereti Gwynt, akkor sem lehet ez az esküvő, mert csak. Sőt, a doboz szelleme még el is tűntetett mindenkit a várból. Még jó, hogy nem kerültem át egy másik dimenzióba bakker! Bár az nagyon sci-fi lett volna.

A dobozban meg Rasputin van, aki meg akkor szabadult ki, mikor Kai rájött, hogy hiába akadályozta meg az esküvőt, a terve semmivé lett, és azt kívánta, legyen minden úgy, ahogy ezelőtt volt. Tekintve, hogy ez egy nagyon rossz ötlet, még a Hattyúhercegnő sem tudta ezt megakadályozni.

Rasputin még jókorában megtámadta a régi királyságot, de szerencsére elbukott. Bezárták korábban a dobozba, amibe most Kai van, és persze, hogy nála van. Sőt, a régi királyság helyszínei ismerősek lehetnek azoknak, akik játszottak már a harmadik résszel, csak most nincs annyi jég meg hó.

Később kiderült, hogy Rasputin és a régi királyság királya testvérek voltak, Gwyn herceg meg Hófehérke fia. Kai tényleg bele van bolondulva Gerdába, de így nem tudom, mi lesz majd a lagzival. Sőt, van egy Hamis tükör is, aminek nem szabad Rasputin közelébe kerülnie, mert az még nagyobb bajt okoz, mint eddig.

Rasputin rejtekhelyén kellett kovácsolnom négy amulettet az elemek erőivel, mert az ilyen nagy mágiát mindig csak az győzi le. Miután legyőztük, Kai is kiszabadult börtönéből, Gerda meg Gwyn összeházasodtak, és minden szép és jó. Ámde utalást találtam a 13. részre, hogy egy másik városban kiszabadult egy árny…

A bónuszban Kai annyira ideges a doboz miatt, hogy hallgat az álmaira, és elviszi szépen a világ peremére. Ott biztos nem keresi majd senki. De valaki mégis, mert először valami tengeri szörny lemészárolta a legénységet, Kai túlélte. Amint Kai partra lépett, valami álarcos nő szépen követeli tőle a dobozt, majd hárpiaként elrepült. De persze, nem kapta meg, mert a templom őre segítségével elgyőztük. Egyébként egész végig az járt a fejemben, hogy nem lesz ennek jó vége. Valamiért hiába volt gyönyörű a háttér, ha egyszer ott volt bennem az a kis plusz, hogy baj lesz. És tényleg. Amint Kai elhelyezte az oszlopba a dobozt, az öreg szépen csapdába ejtette, és otthagyta a templomban, mint az új őrt. Ennyit a megérzéseimről.

Szerintem

Valahányadik része a sorozatnak: elmenni a világ peremére megmenteni Kai-t. Figyeljétek meg, hogy igazam lesz! Vagy bónuszban, vagy az árnyékos felkelés után, de nemsokára úgyis Gerda szétaggódja a lelkét. De egyébként semmi problémám nem volt, azon kívül, hogy a tárgyak még mindig nagyon jól el van rejtve a képeken, de ez igazából nem hátrány, ezért hidden object.

Grafika: 10/10 – szokott színvonal, mégha egy-két helyen túl nagy találtam a karakterek szemeit
Teljesítmény: 10/10 – semmi hiba, minden oké
Történet: 10/10 – szegény Kai… 🙁 ne aggódj, 1-2 éven belül kiszabadulsz börtönödből.


Alább tudsz üzenetet hagyni.