Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

Megjelenés: 2016. június 23.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Egy férfinek levelet ír a nagybátyja, hogy ideje mindent megtudnia a családjáról, ámde röviddel az érzekése után egy szörnyeteg jelenik meg, és egy amulettet kap, amivel a jó és rossz közti egyensúlyt tudja fenntartani.

Amanda szemszöge

Eipixék még egy sorozatba fogtak, ami egészen a 19. századi Angliába, a viktoriánus kórba repít minket vissza. Úgyis nagyon fájt a szívem, hogy vége a Penny Dreadful-nak, de itt legalább a szereplők egy részével „tovább élhetek”. :D Mikor közölte a szemüveges fickó, hogy az a nagy böhöm állat, ami lemészárolta a főhős nagybátyját, egy Mr. Hyde lehetett, dobtam egy hátast. Eleve hiányoltam Henry Jekyll karakterének kifejtését a PD 3. évadában, de itt legalább kaphatok válaszokat a kérdéseimre. Legalábbis remélem.

Ez a Vermillion Watch egy 20 évvel ezelőtt feloszlatott őrzői csapat volt, ami védte a királynőt és az országot a sötétség démonaitól. Azonban most, húsz évvel később az Őrzők ellenségei ismét egyesültek, és a korábbi tagokat akarják levadászni. Jekyllt kivégezték, és a kísérleteit mai napig folytatják, ezért vannak ezek a szörnyek. A hatás nem tartós, szerencsére, de csak idő kérdése, hogy megtalálják a megfelelő dózist. És van egy nő is, aki az ellenség feje, és leirigyeltem róla a ruháját. A gyárból kiszabadulva mehettem három helyre: kalapbolt, börtön vagy egy kúria.  

Először a kúriát választottam. Útközben egy újabb szörny megtámadta a kocsit, és a fickó kizuhant belőle. Fogalmam sincs, túlélte-e vagy sem. Ez a család nagyon kint él a város szélén, és az a főgonosz csaj valami híres bűnöző. De miért akarja akkor Jekyll találmányát? Ott kiderült, hogy Newton ükunokája (vagy valami még közelebbi leszármazott, már nem emlékszem pontosan) érdekelt a Rendben, és éppen megtámadta néhány monstrum. Egy virágra van szükség, ami egyszerre az ellenanyag és az anyaga is, de az meg 80 évente egyszer nyílik, és akkor kiderült, jé, pont ma. Nagyszerű.

Másodjára hagytam a kalapos boltot, most nem volt kedvem börtönbe mászkálni. Fehér nyúl, bolond kalapos… jól van, Alice hatás itt is itt van. Kalapos megitatott a fickóval teát, és egyből tudtam, hogy abban lesz valami. És tényleg, mert emlékképeket láttam: először csillagokat vadásztam karácsonykor, majd a szüleim halálakor számoltam hollókat, végül pedig a nagybácsim házában gyertyákat. Utána szépen a tükrön túl megérkeztem Csodaország kínai kiadásába. De komolyan! O.O Aki nem hiszi, játsszon! Voltam egy titkos meetingen is álruhában, és azóta is gondolkodom, hogy a főgonosz csaj, hogy a Vörös királynő él, és szükségük van egy utolsó hozzávalóra. Igen, arra a virágra, amiről a kúriában szereztem tudomást. Csakhogy rájöttek az álcámra, azonban ügyesen kijátszottam az igazmondó szérumot, teletömtem a csaj fejét hazugságokkal, aztán megtaláltam a meghívót, ahol megtalálhatom azt a ritka virágot.

Végére hagytam a börtönt, mert én ilyen kis lázadó vagyok. Plusz, TWD börtön menőbb (volt). Igaz, hogy ez a börtön (Inferno) a Tower Bridge lábában van elrejtve, de így lehet, hogy ezt visszavonnom. Ahol már ott az a mondat, hogy „Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel”, akkor sürgősen át kell gondolnom a dolgokat. De inkább maradjunk a történetnél. Történt egy börtönlázadás, sok rab megszökött. A munkások szétverték ugyan a liftet, mert hát lefelé vezet az út, akit keresünk, az meg 8 emelettel lejjebb van (igen, a víz alatt). Sok ott dolgozó rendőr megsérült vagy életét vesztette, és hát, az is lent van a többi rab között már több évtizede, akiért jöttem. Megint ki a mechanikai zseni? Hát persze, hogy én.

A börtönben nincs ott a fickó, akiért jöttem – a lázadás után egy áruló bentről szépen kimenekítette. Az áruló a helyi vezetőnek a segédje volt, mert aki felbérelte, attól több pénzt kapott. Mikor megbilincseltem, elárasztotta a börtönt vízzel. Hát ez nem volt szép húzás.

Aztán a partin kiderült, hogy Jekyll mégis életben van, a házigazda meg nem tudja, hogy azt az értékes virágot el akarják lopni tőle. A tulajdonos még azt sem tudta, hogy összeesküvés folyik a házában, nemhogy megöltek két pincért, és a főgonosz csaj emberei beöltöztek, csakhogy megszerezhessék a virágot. Komolyan, a hataloméhség rossz. Nagyon, nagyon rossz. A csaj még be is zárt a pincébe, mikor ráleltem a két pincér holttestére. De mégis megszerezte a rend a virágot, és Jekyll nem kérte. Utalt arra, hogy háború lesz, és kell az ereje ahhoz, hogy legyőzze, és adja nekem, ha már megszenvedtem érte, mert olyan epic battle alatt győztem le a két monstrumot, mint annak a rendje! Szóval, hol is a folytatás?

A bónuszban a főgonosz nő tervezett egy szökést, és valószínűleg a csatlósai a közelben járnak. Az egyik kocsmában a kettősügynök nem ismerte fel a jelszót, szóval biztos, hogy az eredeti tagot valahol bezárva őrzik. A tulajdonos pedig elmondta, hogy ha a vonattal eljutnak a börtönig, akkor simán kihozzák. De hát az ugye nem történt meg. A Vörös Királynő pedig a következő játékok valamelyikében látható lesz végre.

Szerintem

Utálok egyébként egy játékot három részletben végigvinni, mert mire idekerültem, sajnos túl komornak találtam, pedig egyébként fantasztikus története van, bár sok újítást nem láttam. Csak a szokott Eipix színvonal, ahogy az lenni szokott.

Grafika: 09/10 – csak mert a sok eső, köd és szürkeség túl komorrá teszi
Teljesítmény: 10/10 – ablakos mód pipa, térkép pipa, egyedül a történetet rövidíthették volna egy 20 perccel kisebbre
Történet: 10/10 – tökéletes kezdő, érdekes karakterekkel; remélem azért a későbbiekben még többször szeretném őket látni.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020