Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/05/20
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment HOG Reviews Phantasmat

Megjelenés: 2016. április 8.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
Egy kis család mérkőzésre tart, ám kifogy a benzinük. A benzinkúton tankolás után azonban valaki leüti a főhősnőt.

Amanda szemszöge

Tudtam, hogy ez az a széria, amitől jó értelemben borzongás fut végig az emberen, de az, hogy már az introban is olyan ijesztő a kiskölyök, mint Chucky, az már nem valami bíztató. Mondjuk, mit akarok, Walking Deadet nézek, ott rosszabbakat is látok :D.

Gyanús az, ha egy ijesztő tekintetű néni fogad egy tálca sütivel. Jegyezzük ezt meg ma. Nem fogadunk el tőle semmit, és a föld alatt baromira nem biztonságos. Szegény nőnek a testvérét, és annak barátnőjét kell megtalálni, mielőtt még valami borzasztó dolog történik. A szériából ítélve biztos valami lelkes-szellemes dologra.

Rosszabb. Sokkal rosszabb. Egy olyan férfi itt a „főnök”, akit kiskorában folyton elzártak mindentől (szerintem valami betegség miatt), és ezért sorra vadássza az embereket, de főleg olyanokat, akik hárman utaznak. Sikerült megmentenem egy testvérpárt. Mondjuk hiába zártam be a sorozatgyilkost az egyik házban levő szobába, mire az oviba értem, elragadott egy fickót. Nem láttam pontosan, hogy az most a főhős testvére-e, vagy sem, a lényeg az, hogy baltával jár. Fogalmam sincs, hogy jutott ki a házból, de az biztos, hogy bárki, aki ott él és mozog, az halálos veszélyben van.

Az ovi a legeslegnyomasztóbb része a játéknak, legalábbis szerintem. Olyan apokaliptikus feeling-je volt az egésznek, hogy azon gondolkodtam, van-e nálam fegyver, ha jönne valami rothadó, de ez nem az a világ :D. Itt kiderült, hogy ez a kölyök nagyon antiszociális volt, és jelentősen hiányzott belőle az empátia, a hülye anyja (Sütis néni) meg elnéz neki mindent, mert hát anya egyetlen kicsi fiacskája. Erre tudnék mondani egy-két dolgot, de inkább nem teszem.

Végül sikerült elkapni ezt az őrültet, ámde sajnos olyan áron, amire egyáltalán nem számítottam: a főhősön kívül mindenki meghalt! Hogy csinálta, nem tudom, én mindenkit a valós formájában láttam, erre a garázsban érve azt láttam egy furgonban, hogy ott a főhős keze, mert felismerte a karkötőjét… most akkor ő is meghalt, vagy mi van?

A bónuszban pedig végigkövethetjük az egyetlen túlélő szökését. A főhősnő testvérének csaja olyan gyönyörűnek túlélte ezt a mészárlást, hogy hátha valamelyik következőben látjuk viszont – élve. Lehet holtan is, egyre megy :D. Végső állomás feeling az egész játék. Meg kiderült, hogy ez az őrült azért kattant be, mert az anyja randizgatott a helyi rendőrség egyik alkalmazottjával. Úristen, mekkora hiba!

Szerintem

Azt én tudtam, hogy ez a játék nagyon elvont, és ugyanakkor néha kell hozzá gyomor. A helyszínek nagyon ridegek, ijesztőek, és tényleg ott van benned az érzés, hogy követ egy sorozatgyilkos, aki elől minél előbb meg kéne lépni, vagy esetleg valami úton-módon megállítani. Szerencse, itt volt egy rendőrség, aki segített.

Grafika: 10/10 – olyan ijesztő, hogy még most is látom a szemeim előtt a helyszíneket
Teljesítmény: 10/10 – semmi hibát se tapasztaltam, minden úgy ment, ahogy én azt szeretem
Történet: 09/10 – azon kívül, hogy az a HP túlélte a mészárlást, nagyon klassz minden.


Alább tudsz üzenetet hagyni.