Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/03/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Games for Amy Vámpírok

Készítők: Frogwares
Megjelent: 2008. június 2.
Stílus: point-and-click, kaland
Mód: egyjátékos

Egész egyszerűen erre mondom azt, hogy az a fajta point-and-click, amit mindenkinek legalább egyszer ki kellene próbálnia. Jó, én már legalább tízszer végigvittem, mert annyira lenyűgözött a történet, hogy nem bírok betelni vele. A zenéje tökéletes, néha csak azért léptem be, hogy halljam a főcímdalt. Drakula mítosza itt is ki van fejtve, és itt kicsit csalódott voltam, hogy a vége nem teljesen úgy végződött, ahogy én akartam volna.

A régi winchesteremen a leggyengébb grafikával játszottam, és bár a háttér tökéletesen meg volt rajzolva, Van Helsing egyszerűen egy papírmasénak tűnt. A mostani gépemmel azonban már beleillik a háttérbe, emberibb a megjelenése :D. Természetesen le kell vadásznunk Drakulát, de én vámpírpárti lévén direkt elnyújtottam a sztorit, mert nem akartam egy ezüst nyíllal megölni (…). Helyette inkább végigjártam a helyszíneket, amíg nem kellett tovább mennem: a kastély melletti temetőt többször is végigjártam, mert minden részletre akartam emlékezni. Szerintem az a Highgate temető ihlette, amit még évekkel ezelőtt mutattam be. Valamint ihletet is kaptam tőle, és meg sem lepődtem, mikor egy sztorimban visszaköszönt a leírás.

De maradjunk a játéknál; négy főbb helyszínünk van – Anglia, Egyiptom, Ausztria és Erdély. A játékban kell matekoznunk, kell némi fizika és kémiai alapismeret is, és nem árt, ha valaki zongorázni is tud, mert bizony jól jön a kottaolvasás is. Nekem ez a játék annyira bejött, hogy konkrétan én írtam hozzá magamnak végigjátszást. Dracula pedig itt valami eszméletlenül szexi kandög. Egyszerűen, ha nem Vlad Ţepeş lett volna a minta, akkor komolyan így tudtam volna elképzelni a grófot.

Angliában nagyon tetszett a temető, majd a Godalming-kastély, amiben Dracula szobája volt az, ami megdobogtatta a szívemet. Az a vörös szín olyan szenvedélyről árulkodott, hogy kicsit irigyeltem Minát, hogy ennyire akarja. És persze, Dracula naplóját olvasva teljesen megértettem az indítékait. Még akkor is, ha totális őrültségnek hangzik.

Egyiptomban a zene ragadott meg először, utána pedig az a sírhely, ahol elvileg egy lezárt vámpírt őriznek az egyik elhagyatott templom mélyén. Az arc nélküli fáraó egyszerre okoz mind riadalmat, mind izgalmat, mert tudni akarom, miért zárták be, ki törte le a koporsó egyik részét, hogy az illető levegőt kapjon. Bár elnézve a karját, elég régóta élhet így élet és halál között, és bele sem merek gondolni, mi lenne, ha kiszabadulna… (Helsing megölné).

Ausztriát, a szomszédunkat nem kell bemutatni, de itt a könyvtárba már terveztem beköltözni, annyira csodálatos, nagy és tökéletes, hogy a biológia tanszék tanulói sem zavartak volna. Itt már sejtettem, hogy szegény Draculát meg kell ölni, mert Helsing talált egy dárdahegyet, ami mellesleg ezüst volt. Részemről mindig fejfogás, hogy jön az ezüst a vámpírokhoz, de mindegy. A könyvtárban megtaláltok, szevasztok.

Erdélybe érve még mindig röhögő görcsöt kapok, ha belépek a fogadóba, és Helsing elkéri a menüt. Az az akcentus, ahogy kiejti a menü szót, nem bírok elmenni mellette. A lovakat gyönyörűen megrajzolták, minden elismerésem a készítőcsapaté! Szívem szerint én hagynám Draculát élni, de Helsing az hülye, nem érdeklik az én kéréseim. Némi csellel bejut a kastélyba, és még Igort is csapdába csalja. Lássuk be, ha valakit Igornak hívnak, és többnyire egy főgonosz segítője, okos ember nem lehet. Láttatok már okos Igort? Ha csak nem ismertek személyesen valakit.

Dracula hiába akarja Minát visszaszerezni, addig bizony nem unatkozott, három nővel is együtt élt – az egyik annyira megihletett, hogy sztorit alapoztam rá, és Aurora Ambrose-ként él, de ez egy másik történet. A harmadik nő igencsak lenge öltözetben tüntet a jelenlétével, hogy ő bizony Dracula párja, és akit hozott, az csak egy kis játékszer. Áh, dehogy. Az nem játékszer, hanem a hajdani szerelmének reinkarnációja, akit azonnal vissza akar hozni a halálból. Mina pedig időközben az első és egyetlen csapolása után egyre gyengébb, Draculát akarja, és végül még Bécsben meg is szerzi. Helsing, hagytad volna őket boldogan élni.

Előbb egy pajzzsal kiiktattam a harmadik feleséget (nem kár érted), majd némi trükkel elértem Draculához. Az út nyitva volt, de direkt álltam és vártam, hátha a játék megunja a tökölésemet, és lép egyet, de semmi. Ott voltam, hogy muszáj tennem valamit, mielőtt elszabadul a pokol. Kénytelen voltam megölni.

Minden oké lenne Helsing szerint, megmentette Minát, ám meglepetés: a gróf él és virul, és éppen a grófnét készül megcsapolni Bécsben. Tehát, Helsing nem győzött!

Összegzés:

Grafika: 10/10 – maximális grafikán ajánlott játszani, és akkor senki sem lesz egy papírmasé.
Teljesítmény: 10/10 – létezik ablakos módja, de nem a játékban lehet beállítani, hanem külön kell szórakozni egy kicsit az ikonnal
Történet: 10/10 – tudtam, hogy a játékból lesz folytatás, és akkor kicsit húztam a számat, hogy hidden object lesz a folytatás, de abban sem csalódtam, de erről majd egy legközelebbi posztban.


Alább tudsz üzenetet hagyni.