Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2016/03/25
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Cadenza HOG Reviews Mad Head Games

Megjelenés: 2016. március 20.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Ernesto testvérünk meghívja testvérét Miamiból, mert szeretné újranyitni a klubját Havannában. Azonban, a dolgokat megnehezíti egy titokzatos gitáros, akitől a helyiek félnek: a játéka bárkiből képes gyilkos szörnyeteget formálni. De hogyan?

Amanda szemszöge

Érkezést követően azonban valaki meglőtte Ernestot, aki látszólag valami megszállás alá került. A titokzatos gitáros szintén feltűnt később a színen, miután letartóztatták főhősünket, és a rendőrt is sikerült elkapnia… valaki nagyon szerette volna Ernesto halálát, de vajon miért? És mi van abban a vörös dobozban, amit a klubbeli széfjében rejtegetett?
Nyomozás alatt találtunk egy cikket, miszerint 12 évvel ezelőtt Ernesto elveszítette barátját, Raul Sanchezt a tűzben, ami leégette a Radio Fiesta nevű helyet.

Mire egyáltalán megszereztük a dobozt, a gitáros megtalálta a rendőrséget, ahol röviden megtudtuk a történetet, hogy került Ernesto doboza a testvéréhez. A gitáros a játékával a kapitányt is megbűvölte, mert őt is halottnak akarja tudni, mint Ernestot.
Kiszabadulva a rendőrségről Lucia (Ernesto alkalmazottja) felvette a srácot, majd elvitte a lakására. A rádión hallottuk, hogy Ernestot bevitték a közeli kórházba, így talán tőle többet is megtudhatunk végre a dobozról – hacsak szegény addig meg nem hal, mert elviekben kritikus az állapota. A kórházban megtaláltuk ugyan a testvért, de szegény túlságosan rossz állapotban volt ahhoz, hogy beszéljen, és nem volt idő felébreszteni, mert megint megjelent a gitáros, és az egyik ápolóból éppen gyilkost formált. A fickó a vízbe ugrott, és később egy Cassandra nevű nő húzta ki a vízből, aki általában tárgyakat ment, de most szerencsésebb fogása volt.

Amit viccesnek találtam az az, hogy Ernesto, Bronco és Raul együtt őrizték a dobozt. A dobozhoz ugyanis három kulcs kellett, hogy kinyissam. Mindegyik kulcs valahogy tükrözte a hivatásukat – rádiós, klubtulajdonos és bokszoló. Mily’ meglepő, Cassandra ismerte Broncot, de azt nem, hol élt. A szemközti gyümölcsös tulaja viszont tudta.
Broncot kiütötte egy lány, majd miután felébresztettük, privátban tudtunk vele beszélni, de gitáros most is a közelünkben volt, mert mikor nem.
Megszereztem Bronco-tól is a kulcsot, a dobozban pedig egy gyémántokkal kirakott nyaklánc volt, de három gyémánt hiányzott belőle. Valamint egy kotta, amivel a gitáros hipnotizálni tudta az áldozatait.
Pont utána a titokzatos gitáros bedobott egy téglát, miszerint éjfélig találkozzunk vele a megadott helyen, vagy Ernesto-nak végleg annyi. A helyszín egy temető volt. Lucia segített, mert Raul sírját kellett megtalálni – itt már gyanítottam, hogy Raul csak megrendezte volna a halálát, hogy a rablásból származó vagyonnal lelécelhessen?
Raul sírja több volt, mint gyanús – Bronco, Ernesto meg Raul fotója át volt húzva, mintha valóban kivégezték volna őket. Raul naplójából kiderült, hogy mindhárman elrejtették a gyémántokat, amit a lopott nyakláncból szereztek. Megfogadták, hogy senkinek sem szólnak a dologról, de Raul ügyét a pénz nem tudta volna megoldani. Azon se tudta túltenni magát, hogy annak a szerencsétlen nőnek miattuk kellett meghalnia, és valamelyik társa azt hitte, elszólja magát a bűntényről. Attól is félt, hogy a lánya egy üres házat kap az apja üres ígéreteivel. Nem tartotta magát sosem egy erőszakos embernek, de úgy hitte, talált egy megoldást, hogy mindenkit megvédhessen, egy darabka zenébe botlott (vagy zeneműbe, úgy jobban hangzik szerintem). A dallamnak hipnotikus ereje van, ami eléri bárki szívét és elméjét. Talán ez használhat… ahha, persze. Mindenkiből gyilkológépet faragott.

A leírás alapján eltűnődtem, hogy talán tényleg igaz a felvetésem, hogy Raul megjátszotta a halálát, csakhogy megszerezhesse a gyémántokat. A titokzatos gitáros a közeli erődbe vitte Ernestot, és nekünk az volt a dolgunk, hogy bejussunk, és megmentsük a testvért. Az erőd már leharcolt volt, és volt egy jó kis sötét labirintusos rész, aminél a hideg futkosott a hátamon. Ne kérdezzétek miért, sose szerettem az útvesztőket, még akkor sem, ha nincsenek vizuálisan elém tárva. Bőven elég az, hogy elveszik az ember látásterét…
Kijutva a sötétségből megtaláltuk a fogoly Cassandrát, akit megmentettünk egy kígyótól.
Mire megtaláltuk Ernestot, közölte, hogy Raul visszatért a halálból, megölte Broncot, és nem áll meg, amíg az akaratát nem érvényesíti. Csakhogy a legnagyobb meglepetés akkor ért, mikor nem Raul, hanem a lánya, Lucia fogyott a testvérekre fegyvert. Szentül hitte, hogy Ernesto okozta a halálát. sikerült túljárni a játékán egy trombitával, majd jöttek a rendőrök, és letartóztatták Luciát.

Luciát elítélték, Ernesto visszavonult vidékre, és próbálta feldolgozni az eseményeket, a testvére meg Cassandra pedig összejöttek, és együtt vezették a klubot. Jé, érdekes, hogy elkezdtem őket shipelni, és a végére összejöttek.
Viszont, HOL vannak a gyémántok?

A bónuszban Ernesto testvére eljegyezte Cassandrát, és felajánlotta, hogy újságolják el a jó hírt Danielnek, a leendő apósnak. Azonban Daniel egyike a városi tanács tagjainak, és egy próbatétel elé állította a leendő vejét: három különböző szív szimbólumát kellett megtalálnia naplemente előtt. Cass gyerekkori barátja, Joaquin adott neki egy térképet, szabályt szegve, csakhogy a lányt boldognak láthassa a fickóval. Az első a botanikus kertben volt (The Bleeding Heart), egy vörös növényben volt a szív. A második hely a város főterén volt, a toronyba rejtették el (The Singing Heart), a harmadik hely a tánciskola volt, ahol az utolsó szív (The Dancing Heart) egy üvegszekrényben rejtőzött. De mielőtt megszerezhettem volna, Joaquin bukkant fel, és úgy döntött, négyszemközt megvív a sráccal, mert bele van esve Cassbe, és nem hagyja, hogy csak úgy elorozzuk tőle. Jaj már, kis romantikus. Egyébként, tökre hasonlított öcsémre. Levertük, hazamentünk, de Daniel közölte, hogy Joaquin elrabolta Cassandrát, és meg kellett menteni őt. Egy hegyi felvonóban megállítottuk szegényt, mert a féltékenysége elvakította szegényt, majd miután ez megtörtént, teljesítettük a tradíció követelményeit, majd Daniel áldását adta a szerelmes párra, és megtörtént az esküvő is.

Szerintem

Sose ítélj cím alapján – sokáig halogattam a játékot, mert nem akartam semmilyen kubai témát, mert sosem vonzott – de mikor rá került a sor, meglepődtem, hogy micsoda bűnügyi történtet kaptunk! A szökés részt a rendőrök elől nagyon szerettem, tényleg úgy éreztem, hogy a testvéremért vívott szabadságharc fontosabb, minthogy a rend éber őrei elkapjanak.

Grafika: 09/10 – mert néha furcsának tartottam egy-két ábrázolást
Teljesítmény: 09/10 – egyszer lefagyott jelenetváltáskor
Történet: 10/10 – többet nem ítélek borítóról, megígérem!


Alább tudsz üzenetet hagyni.