Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/10/30
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games HOG Reviews Riddles of Fate

Megjelenés: 2013. szeptember 5.
Fejlesztő: Elephant Games
Történet:
Éppen lesújtani készül az Apokalipszis Három lovasa, mintegy megbosszulva ezzel a negyedik Lovast, a Halált.

Amanda szemszöge

Elephant Games, Elephant Games… megint olyan játékot adtatok ki, amivel már megint megmozgattátok a fantáziámat >.>. Egyszerűen oda vagyok az ilyen misztikus dolgokért, és kicsi szívem máris gyorsabban dobog, ha ezen játék főszereplő férfijére gondolok.

A történetben van egy visszatérő jelenség: a város terrorizálása szörnyekkel. Ez a momentum jelen volt a Chimerasban is, de annyi baj legyen. Egy a készítőcsapat. Itt a sztori már teljesen más. Az Apokalipszis lovasai közül a Halál szerelmes lesz a Bone King lányába. Hajaj, ez még nem is lenne rossz, de lesz egy lányuk is, aki meg tudná ezt az egész hajszát állítani.

Azt hittem, hogy a lány még kicsi baba, ehhez képest van vagy 15-16 éves. Az anya halott, a Halál pedig be van börtönözve. Szép, mi? És a másik három lovas meg bosszút akar állni a Halálon, amiért a Halál elárulta őket, mert nem ölte meg a király lányát. Sőt, még utódja is lett. Szerintem ez teljesen rendben van, bár ez csak az én agyam szüleménye, hogy szerelem így meg úgy, jaj de jó.

Először Pestissel állunk szemben, aki elrabolja Zarinát, a Halál lányát, és bezárja a kápolna alatti kis oltárba. Egy virág jelzi, mikor hal meg. Ezt kell nekünk megakadályozni. Közben olyan kis fiolákat kapunk, meg kis szobrokat, amik segítenek a történetet megérteni. A fiolák emlékeket tartalmaznak, amiket merengőben nézhetünk végig. Ráadásul segítenünk kell összeszedni a Halál kaszájának darabjait, végül a lovát is, ami végig be volt zárva a vár istállójába. Mekkora sunyik ezek, most komolyan…

Másodjára Éhínség következett, aki rögvest elkapta Zarinát, amint kiszabadítottuk a koporsójából. Micsoda féltékeny egy nőszemély… de ezt be is vallja a merengőben. Zarina közben végig az apját vádolta az anyja haláláért, de Angelica mindent lejegyzett a naplójában. Ahhoz, hogy legyőzzük, az alapító atyákra van szükségünk, akiket az oltárban találhatunk meg.

Harmadjára jön a Háború, aki évekig jó barátságban volt a Halállal, amíg a Halál szerelmes nem lett… ezért végezte ki Angelicát, és ezért akarja Zarinát is, mielőtt még véget vet a vadászatnak. Sőt, a Halál meg is sebesül, Háború elveszik, és ha meghal a Halál, akkor itt az Armageddon. Ami tökre logikus, nem? Sőt, még a Csontkirály is segít, igaz, már csak akkor, mikor már késő.

A Chimerasban egy főnix volt a segítőnk, itt egy denevér, akit Louisnak hívnak, és először nyúlnak néztem. A nagy káosz kitörésekor elhagyta a gazdája az archívum előtt. A játék vége felé aztán egy denevérlány mellett kötött ki, így elváltak útjaink.

Sikerül megmenteni a Halált, erre Angelicával átmennek a portálon, és otthagyják a lányukat. Nem tértem magamhoz, és a stáblista után azonnal mentem a bónuszba, mert ezt nem tudtam volna elfogadni a végének.

A bónuszban a Csontkirályné, vagyis tulajdonképpen Zarina nagyanyja rabolja el az unokáját, hogy legyen már ő a királyság úrnője helyette. Ez idáig tetszik, de tökre egyedül van szegény, meg hasonlók… ráadásul ahhoz, hogy tovább tudjunk menni a birodalomba, valami tetszhalotti löttyöt kell inni. Megküzdöttünk sas barátommal egy sárkánnyal, aranyat gyűjtöttem a szfinxnek, volt itt Tűz és Jég dala is (igaz, farkas meg párduc formájában) és végül mind a hét lélekdarabkát megtaláltam, kiszabadítottam Zarinát, aki elmondta, hogy ott marad, mert az apjától örökölt pár képességet, és a Földön úgysem lenne jó neki, ezért marad. Egészségedre.

Nézelődök az Extrák között, mikor látok egy olyat, hogy Secret Room. O.O. Azonnal bemegyek, van hét ajtó. Azonnal tudtam, hogy a hetedik alatt találom meg Zarinát, de az elsőt kinyitva jön drága Louis, hogy Zarina eltűnt. Lassan lottózok, mert minden számításom bejön. Megyek sorba a régi helyszíneken, elérek a hetedikhez. Megcsinálom az utolsó minigame-t, erre jön Zarina, a családja körében. Ennél tökéletesebb befejezést nem is tudtam volna elképzelni.

Szerintem:
Igaz, hogy hasonlít a sztori a Chimerashoz, egyáltalán nem az. Nagyon szeretem az ilyen misztikus, okkult dolgokat, és az Elephant Games nagyon ért hozzá. Grafika kiváló. Zene kiváló. Történet kiváló. Egyszerűen nem tudok kivetnivalót találni. Talán idáig az a két kérdésem, hogy miért hal meg mindig az anya, miért van helyesre rajzolva az apa, és egy bónusz kérdés, miért mindig egy lányt kell megmenteni? Nem baj, ha nincs rá válasz, nekem így is jó.

Grafika: 10/10 – adnék én 11 pontot is, de 10 a max.
Teljesítmény: 09/10 – széles vásznon nem megy, plusz a speciális effektek nálam lassítottak, de tényleg nincs hiba.
Történet: 10/10 – romantikus, misztikus, mi kell még? ilyen egy jó HOG


Alább tudsz üzenetet hagyni.