Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/08/07
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Mad Head Games NeverTales

Megjelenés: 2014. július 20.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Az előző részben megismert Alice már nagylány, képességei túlszárnyalják a szüleiét – portálokat tud tükrökön keresztül létrehozni, ámde ez Belle szerint veszélyes. A 12 születésnapján egy törött tükör mellett találták eszméletlenül.

Amanda szemszöge

Mikor elkezdtem, az előzetes alapján kicsit Csodaországos játékmenetet reméltem. Alice-t azonban egy tükörből kiugró lény ragadta el, és Szörnyeteg szerint egyedül erre ők ketten már kevesek.

Még van egy kis háttérsztori is, mint anno az első részben: két testvér, Benefor és Mallek koruk legnagyobb varázslóinak számítottak, ámde a hatalomvágy a nagyobb tudásért hamar utolérte őket. Egyik nap rájöttek, hogy a könyvek képesek kapukat nyitni a jó kezekben. Benefort pedig annyira lenyűgözte egy történet egy messzi birodalomról, hogy elkezdte úgy érezni, hogy maga is ott lakik. Benefor ezt az izgalmat megosztotta a testvérével, és akkor jöttek rá, hogy mindketten képesek megnyitni a könyvportálokat, és elkeresztelték az ilyen világokat Könyvilágoknak, és együtt kezdték el a tartalmakat felfedezni. A tudásvágy megrészegítette őket, és nem tudták sokáig magukban tartani. Maguk köré gyűjtötték a tehetséges embereket, oktatták őket, ezért ők lettek az Utazók, akik védték is a Könyvilágokat, nem csak utaztak bennük. Hol lehet csatlakozni?
Mallek volt az összes utazó legkíváncsibb tagja, ezért ő a legmesszebb levő világokba is elment, bár testvére figyelmeztette, ne utazzon túl messzire, mert előbb vagy utóbb olyanba ütközik, ami a képességeiket túlmutat, de nem hallgatott rá. Egyik nap egy befejezetlen könyvbe került. Ott a végtelenségbe bámult, és megértette a képzelet határait, és akkor egy fura repülő Mallek szemei előtt robbant fel. Akkor látta csak meg, hogy a robbanás mögött még számtalan csillag lapul, és a könyvek kapcsolódnak egymáshoz, történettől függetlenül. Rájött, hogy az az űr a meg nem írt történetek helye, és akkor őrült meg.
Mint minden olvasó a cliffhanger végén.
Mallek teljesen megőrült, az elméje pedig nem bírta elviselni a testét többé. Később megtudta, hogy a könyvekben az emberek fejébe tud lépni, ezzel pedig irányítani tudja őket. Így mindenki az övé elehetett volna, de… Benefor rájött testvére terveire, ezért összefogott a többi Utazóval, és együtt szálltak szembe Mallekkel, és együttes erővel legyőzték a gonoszt. Ekkor zárta be őt a vulkánba Benefor.

Belle elutazott a szigetre Maria-hoz, aki segített megfejteni valamit. A dolgok hátterében Mallek állhat, akit Benefor börtönözött be a vulkánba. Persze, most valamiért kiszabadult, és feltehetően ő vitte el Alice-t is. Négy katalizátorra is szükség van ahhoz, hogy Malleket megállítsuk.
Az első a mechanikus törpéknél volt, a második pedig a víz alatt, úgyhogy volt szerencsém találkozni Nemo kapitánnyal (meg a krakennel már megint…). Amint megjavítottam neki a Nautilust, el akart menekülni onnan, de meg kellett győznöm, hogy segítsen. Nemonak volt egy lánya, Amelia, akiért tényleg bármit megtett volna. Nem hiába, a szülői kötelék legyőzhetetlen.
Következő helyszínünk Atlantisz volt, mert ha már Nemo kapitány, akkor Atlantisz is kötelező elem. Viszont, a kraken ott tanyázott, és pont a fején volt a kötelező katalizátorunk. Aminek végül is a felét törtük csak le, de a kraken nem halt meg, és úgy eltalálta Belle-t, hogy kis híján odaveszett. Egy igazán morbid, vöröses világból kellett felébredni, de Alice itt is segített.

A harmadik katalizátor egy sivatagban van, Nemo kapitány szerint Midász királyhoz van köze, úgyhogy mindenki hozzon magával elegendő vizet.
Midász király magában van roskadva, hogy bármihez ér, arannyá válik, mert így járt a mágusa és a lánya, Marigold is. Belle eldöntötte, hogy feloldja ezt az átkot. Mire elkészítettük az átok ellenszerét, és használhattuk volna Midász lányán, valami démon jelent meg, ami arannyá változtatta Belle-t. Pont akkor érkezett meg Pierre a mechanikus bagollyal. Megmentve a nőt végre megszereztük a kristályt, és már csak egy volt hátra.

A negyedik katalizátor valahol a kastélyban volt, Marie pedig elvitte Pierre-t, hogy együtt készüljenek egy rituáléhoz. Viszont, ez nem ugyanaz, ahol előzőleg laktak, mert hamis Szőke herceg nyakában lóg, aki bált rendez. Kicsit Csipkerózsika érzésem akadt, de a végén inkább Hamupipőke lett belőle. De rossz ez a sok kicsinyítő képzővel ellátott név.
Megjelent a démon, kitört a pánik, de a herceg hajlandó volt odaadni a katalizátort, amiért megmentettük az életét. Így, megvolt mind a négy, ideje volt Maria után a szigetre menni.

Viszont, a sziget már nem olyan kellemes, mint amilyen volt a játék elején, megszállta a gonosz. Mint később kiderült, a szörnyeteg, aki elvitte Alice-t, igazából Alice volt, és itt dobtam egy hátast. Akit a tükörben látott ugyanis Mallek volt, és megpróbálta elérni a gyereket, mert a terveibe belenyúlt, egy átkot bocsátott rá, amitől elaludt. Viszont álmában látta, hogy minden, amin keresztülmentek az igazi világuk tükröződött mása volt. Plusz, mikor felébredt, a tükrös világban ez a szörny volt, aki. Belle nem hitt volna neki, ezért menekült el. Úgyhogy Belle Mallek után rohant.
De Mallek tartogatott még egy apróbb történetet: az előző részben, miközben a még kicsi Alice-t mentettük, Mallek akkor ébredt fel.
De miután Belle legyőzte a gonoszt, minden visszaállt a régi kerékvágásba – és a nem tükröződött helyére.

A bónuszban Pierre emlékszik vissza az ifjúkorára, mert a helyzet nagyon ismerős volt a számára. A felesége (Belle előtt) beteg volt, és Pierre mindent elkövetett nála is, hogy meggyógyítsa. A bájital nem hatott, egy erdőben élő boszorkányhoz kellet fordulni, de az is egy sötét erdő mélyén lakott, mert az átkozta el a nőt.
Azonban nem csak a banya volt a baj: a helyiek hallucináltak, és az erdő védőistennője adott végül nekik egy tárgyat, ami megmutatta mindennek az eredeti mivoltát. A banyát azonban nem öltük meg, mert a prizma alapján nem az volt, akinek láttuk. Mert az igazi ellenséget éppen gyógyítani próbáltuk, de közben meg ő volt a bűnös. Ő adta az illúziót az erdőre. És úgy tűnt, ő az igazi boszorkány is, akit meg kellett volna ölni.
De akkor hol van az a nő?
Igazából az öreglány Belle volt, és mikor a banyát legyőzték, akkor találkoztak először.

Szerintem

Nem kaptam Csodaországot, helyette viszont egy egészen más történetet, és mint amatőr író, valahogy úgy érzem, hogy ez a sorozat – ha az lesz – külön részt foglal a szívemben. A világok összekapcsolása sztoritól függetlenül nagyon jó ötlet.

Grafika: 10/10 – a tájképek csodálatosak, nemhogy Belle meg Alice karaktere
Teljesítmény: 10/10 – semmi baj nem volt
Történet: 10/10 – elviekben most, hogy mindkét gonosz legyőzetett, nem látok folytatásra utaló nyomot.


Alább tudsz üzenetet hagyni.