Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2015. augusztus. 28.

Megjelenés: 2015. augusztus 16.
Fejlesztők: Mad Head Games
Történet:
Valera immáron már királynőként éli életét a kastélyban, amikor is álmában megjelenik egy jegesmedve, és a segítségét kéri, hogy mentsen meg egy hercegnőt.

Amanda szemszöge

A tavalyi játékhoz képest ismét hozzák azt a kiváló színvonalat, amiért érdemes ebbe a játékba belekezdeni. Változatos helyszínek, gyönyörű zene, és a történet is kiváló.

Szabályos folytatása az előző résznek, és borítékolok egy harmadik részt is, lehet, hogy már csak jövőre. Történet szerint a szomszédos Nypha királyságban egy titokzatos jéghullám befagyasztott egy tornyot, amiben egy hatalmas mágikus erővel rendelkező kardot őriznek, és a hercegnő is a fagy foglya. Az út oda már nem egyszerű, mert megtámadnak minket gonosz erők, pluszban van egy rejtélyes fiú is, aki az oldalunkon áll (később kiderül róla, hogy lány, és ő a hercegnő, csak mikor ellopta a kardot, levágta a haját, és ezért tűnt fiúnak). A jegesmedve az álomból pedig nem más, mint a hercegnő szívszerelme, akit bebörtönöztek egy mondvacsinált indokkal, és mikor a jég elérte a palotát, jegesmedvévé vált, hogy megmenthesse a lányt. (ez olyan romantikus ; – ;)

Sajnos azonban nem volt módom kideríteni, hogyan lehet ismét kétlábú a srác, úgyhogy ez maradt a harmadik részre.

Mikor megláttam a hercegnő kérőjét, már egyből tudtam, hogy valami nagyon nagy gáz van vele, és igazam lett. Nem elég, hogy szegényem rusnya, még túlságosan is kapzsi.

Ahogy tavaly lángokat, itt most koronákat kellett gyűjteni, és már megint beleestem abba a hibába, hogy nem figyeltem rájuk, így a történet végére megint csak 5 darab volt meg XD.

Ritkán használtam csak a térképet, pedig igazán elkélt volna sokszor, mikor nem tudtam mit kezdeni. A térkép sokkal előbb jelezte, hogy van mit keresnem egy helyszínen, mint mondjuk a hint.

Itt is több területet kell felfedezni, későbbiekbe visszamenni nem lehet, ami azért jó, mert így külön fejezetekbe bonyolódhatunk. Részemről legalábbis ez egy szimpatikus elgondolás, mert könnyebb róla írni, és emlékeztem rá, hol hagytam abba XD.

A bónuszban derült ki, hogy lett ez a csúnya kinézetű gyerek gonosz. A húgának vásárolt tök ártatlanul egy furulyát még egy évvel korábban, csakhogy az a furulya egy démoné, aki így gyűjti a szolgáit. Nem az, hogy megölte volna a démont, feláldozta magát azért, hogy a húga boldog lehessen, ne mérgezze a lelkét semmilyen gonosz, ezért inkább ott maradt a Kígyók szigetén élni, de legalább a húga már boldogan mosolyog.

Végül is, a végakarata az volt, hogy végezzenek vele. Nos, én megtettem, még akkor is, ha az alvilág ura még életben van, és pár hónapot még várnom kell a végső összecsapásra. Szép trilógia lenne belőle, ha ez valaha megjelenne könyvben.

Szerintem

Méltó utódja az elődjének, és ha lesz harmadik rész (elég nyitott volt a vége), akkor mindenképpen az is a terítékemre kerül. Nincs ismétlődő helyszín, még a színsoros feladat se unalmas. Mindenképpen várom a lehetséges harmadik részt.

Grafika: 10/10 – fantasztikus
Teljesítmény: 09/10 – néha picit lefagyott egy pár másodpercre
Történet: 10/10 – remélem, tényleg trilógiává növi ki magát, és majd le lehet győzni a démont

Amy Hozzászólások: 0 Dark Realm HOG Reviews Mad Head Games

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020