Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/03/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Mystery Legends pixelStorm

Megjelenés: 2011. szeptember 1.
Fejlesztők: pixelStorm
Történet:
Egy gonosz boszorkány féltékenységből kőfalba átkozza Szörnyeteget, és lelkét több kristályra darabolva szétszórja a birodalomban. Belle feladta felszabadítania szerelmét, és egyben az egész királyságot.

Amanda szemszöge

El is felejtettem, hogy ez a történet mennyire is klassz. Belle-ék itt már boldog kapcsolatban élnek, de jött egy féltékeny nőszemély, és szétválasztotta a párost. Az erdőben vannak átkozott gyökerek, amik közül párat el kellett tüntetnem a továbbjutásért, de volt itt pajkos koboldlány is, akinek az aranyszínű méz tökéletesen megfelelt az üstjébe. De a lényeg az, hogy Szörnyeteget kell felszabadítani, és ehhez lila kristályokra van szükség.

Az egyiket máris egy szomorúfűz alatti kis rejtekhelyben találtam meg. A második egy elátkozott angyalszoborban, amihez először még három pálcát is össze kellett gyűjtenem. A harmadikhoz össze kellett gyűjtenem 6 darab főnixtojást a kastélyban. A negyediket egy kard alatt találtam, de ahhoz előtte négy sisakot kellett összeszednem, ami a négy elemet szimbolizálta.

Utána legyőztem egy óriáspókot, és mire felocsúdhattam volna, a játéknak vége is van. Belle-ék összeházasodhattak végre, és megtudhattuk, hogy a herceg szörnyalakját is ennek a boszorkánynak köszönhetjük. A féltékenység rossz dolog.

A bónuszban Belle ismét útnak indul, de most azért, hogy végleg eltegye a boszit láb alól. Egy pálcát kellett készítenie, amit először újra kellett töltenie, és utána egy rejtett helyen kőszobor lett a nőből. Belle és hercege utána békében élhettek a birodalomban.

Szerintem

A történet második látogatásra nagyon jó, bár a játékmenetet rövidnek éreztem, de még így is 3 óra alatt végeztem vele. Az extrák között elolvastam az eredeti Szépség és a Szörnyeteg novellát, ami merőben más, mint amit ismerhetünk a mesében, így már csak a történet miatt is ajánlom ezt a játékot, bár haladó angoltudás nem árt hozzá.

Egyetlen dolgot sajnálok azóta, hogy a csapat nem készít már több játékot.

Grafika: 10/10 – olyan gyönyörű minden, hogy még a gonosz erőkben is találtam gyönyörködnivalót
Teljesítmény: 08/10 – a széles képernyő rendkívül zavart, és teljes ablakban sem volt megfelelő a méret
Történet: 10/10 – akik imádják ezt a mesét, mindenképpen nézzenek bele, még egy kicsit kaphatnak Belle-ből.


Alább tudsz üzenetet hagyni.