Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2015/02/27
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: EleFun Games HOG Reviews Witches' Legacy

Megjelenés: 2015. február 26.
Fejlesztők: EleFun Games
Történet:
Edward meg Lynn már egy éve boldog házasok, de egy cirkuszban tett látogatáskor egy varázsló csapdába csalta őket. Még szerencse, hogy a mostohaanyja, és Tony, a manó a közelében vannak.

Amanda szemszöge

Még mindig veszettül szeretem azt a kis koboldot. Nekem kobold marad, akár imp a hivatalos megnevezése, akár nem. És még mindig nem csináltam meg.
Legyőzve a félelmeimet a cirkusszal és a bohócokkal kapcsolatban, mégiscsak meg kell menteni a házasokat. Egy Lucius Malfoy utánzat most az elkövető, a híres bábos Mathias.

Azért azt még mindig jónak találom minden játékban, ha van némi utalás az előzményekre, így képbe is kerülhetünk, ha esetleg felejtettünk volna. Véletlen hozzánk került Lynn naplója, amiből kiderült, amit eddig is tudtunk: a családjában neki volt varázsereje, mire Elizabeth megölte a családját, a kiskutyáját a kedvenc manónkká változtatta, és megpróbálta a tanítványává nevelni, de megjött Carrie, aki igazából a nagynénje, és megmentette őt, így felnevelve a kicsit. Évekkel később azonban újra rátalált a gonosz, Morgana személyében, és megpróbálta átcsábítani a sötét oldalra, de ellent tudott állni. Azóta az erejét csak a jóra használja. Később azonban az akkor még ellenséges boszorkányvadászokkal is meggyűlt a baja, és akkor Edward is úgy hitte, hogy minden boszorkány rossz.

A sátorban kiderült, hogy Mathias valakinek az utasításait teljesíti. Két személy jutott egyből eszembe: Morgana és Elizabeth. Miért minden Erzsébet nevű nő gonosz? Akárhány játékban is látom, kevés a pozitív karakter.
Amin fennakadtam, hogy találtam egy növényt, ami tekintettel változtatott kővé egy szerencsétlen madarat. Igaz, kicsit gorgóként nézett ki, de akkor is, fura volt.
Az egyik tippem helyes volt, mert valóban Morgana akart visszatérni, és megint elvitte magával Lynnt, de előtte még megkért, hogy keressük meg Wolfgang-ot, aki segített már korábban is.
Valószínűleg Morganának volt egy elődje/tettestársa, vagy Morgana előző életében, akit Thetisnek hívtak. Ez a boszorkány falvakat égetett fel, mielőtt a vadászokkal szembe kerülhetett volna, akik megállították sorban a terveit. A felgyújtás után nem sikerült sem lefagyasztania, sem örök éjszakát hozni a városra, sőt, még a vadállatok csapásait is elhárították. Végül Thetis gazokkal árasztotta el a terméseket, és éheztetéssel fenyegette a lakosokat. A vadászok ekkor is megállították. Az utolsó nagy támadásában a természet erőit szabadította, de megállíthatatlannak tűnt. A vadászok ekkor bevetettek be egy sárkányos tárgyat, amivel végre legyőzték őt, de nem pusztult el teljesen. Morgana fogta, és a lelkét elrejtette egy tóban.
Morgana valószínűleg meg akkor megesküdött, hogy mentorát visszahozza a halálból. Ezért kellett nekik Lynn, mert ő lehetne Thetis gazdateste.

A dolgot nehezítette a tény, hogy egy a sárkányok által készített tárgy kellett hozzá, ami elveszett egy nagy háborúban, de időközben Morgana kettétörte. Az egyik a régi lakhelyén volt, a másik fele viszont a hegyen fent. Nos, a hegyi rejtekhely már csak a rajzolásában is adott némi ijedésre való okot, nemhogy a tény, hogy egy nagyon erős boszorkányt akarunk megállítani.
Amin nagyon nevettem, hogy a Lucius utánzatú Mathias nagyon hamar alulról szagolta az ibolyát, mert az egyesített amulett olyan erővel ruházta fel, hogy semmi sem tudott ártani Carrie-nek. A végén úgyis az történt, amire számítani lehetett, Morgana legyőzetett, és mindenki boldog lehetett.

A bónuszban Edwardnak valami baja van, és miközben egy tengeri barlangban romantikáznának kettesben Lynnel, egyszerűen köddé vált.
Minek újra mézesheteket tölteni, most komolyan.
Valahogy a pár visszajutott ahhoz a tóhoz, ahol Thetis lett fogoly, és Edward átment egy kapun, ami igazából Mathias rejtekhelyére vezette. A fickó szolgát akart belőle csinálni éjfél után, de egy erős boszorkány feleséggel ne vitatkozz. Rosszabbak, mint a szerelmes vámpírok.
Viszont, mikor megtudtuk Lynnel, hogy Mathias volt menyasszonya, Allie egy titkos helyen van fogolyként elrejtve, enyhén szólva felszaladt a homlokomra a szemöldököm. Szerencsétlen lány azonnal segíteni akart vőlegényén, mikor megtudta, hogy szövetkezett egy boszorkánnyal, de a fickó mérges lett, mikor rájött, kedvese mit tudott. Konkrétan megátkozta, hogy fává váljon, és a jelek arra mutattak, hogy túl késő.
Jééézus, de végigszaladt a hideg a hátamon.
Sajnos Allie nem menekült meg jó irányban, de szabad lett, Mathias lett báb, a szerelmesek pedig elmehettek a tó közeléből.

Szerintem

Viszont a zárszó a bónuszhoz csak most jön, mert szerintem nincs minden szál elvarrva. Állt a szobor, ami fogva tartotta Lynnt. Nem láttuk Mathiast elkapva, úgyhogy simán lehet, hogy kimászott a törmelék alól, és valahogy megoldotta, hogy visszatérjen emberi mivoltába… boszorkányoknál és varázslóknál nincs lehetetlen.

Grafika: 08/10 – még mindig nem barátkoztam meg Edward külsejével, de imádtam viszont a háttérben levő tájakat
Teljesítmény: 09/10 – ments meg uram a keskeny képernyőktől, köszönöm
Történet: 10/10 – újabb adalék, újabb szál, újabb rejtélyek, újabb megválaszolatlan kérdések a jövőre nézve


Alább tudsz üzenetet hagyni.